The Conjuring

Selesai menonton filem The Conjuring. Seram weh…meremang bulu roma aku tengok. Part paling menyeramkan bila budak tu menjerit dalam bilik. Yang dia kata ‘benda’ tu berada sebelah kakak dia. Jantung aku..dup dap dup jer tengok. Cisss! Bikin gua terkejut je. Haaaa..ade lagi..bila Lorraine Warren nampak sorang wanita tergantung kat pokok tepi tasik tu. Dia kan boleh tengok ‘benda’ yang orang lain tak boleh tengok. Serius weh! Aku tutup muka sambil curik-curik tengok. Siapa sangka cerita yang sebegini seram dan menakutkan pernah betul-betul wujud!

Based on the TRUE CASE FILES of the Warrens.

Nak tahu sinopsis dia tak?

Sinopsis The Conjuring

In 1971, Carolyn and Roger Parren move their family into a dilapidated Rhode Island farm house and soon strange things start happening around it with escalating nightmarish terror.

In desperation, Carolyn contacts the noted paranormal investigators. Ed and Lorraine Warren, to examine the house. What the Warrens discover is a whole area steeped in a satanic haunting that is now targeting the Parren family wherever they go.

To stop this evil, the Warrens will have to call upon all their skills and menace at its source that threatens to destroy everyone involved.

Scene The Conjuring menyeramkan! Terjah!












Pelakon The Conjuring:
Vera Farmiga
Patrick Wilson
Lili Taylor
Ron Livingston


Tengok citer paranormal macam The Conjuring ni kan. Teringat aku dengan filem The Paranormal 2, The Paranormal 3 dan latest The Paranormal 4. Sume tu aku tengok. Bez gak sesekala layan filem seram. Asyik tengok filem jiwang pun boring gak kan. Hikhik… Korang dah tengok filem The Conjuring? Serius wei..bez! 

25 comments

saya tgk kat wayang... terkejut2 gak... mmg best dan menakutkan... :)

saya pun dah tengok... betul tu,part yg dia nampak hantu tergantung kat pokok tu seram kan? hehe...tapi bagi saya part yg plg seram masa Judy terperangkap dlm bilik pastu dia nampak patung Annabelle duduk atas kerusi malas sambil rambut dia kena sikat tu,hihi... macam gambar yang ketiga tu la,hehe...cerita ni berdasarkan cerita sebenar..agak-agaknya kan...kalau yg betul2 tu mesti lagi seram kan? huuu,menakutkan

Seriously, movie ya serammm!!! cukuplah nangga skali jak sis..haha

Sya pun dh tgk ceta ni..seram ok...nk pi tndas pun tkut2..hehe..dah la mmg tak suka ank2 ptung..sejak tgk ceta chucky..hee

agak seram jugalah, jadi seram sebab kisah benar.. :)

Tengok secara online jak pernah. Mun tengok kat pawagam filem seram camtok mesti best nak ;D hee

tak tengok lagi cerita ni, macam seram je ._.

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/09/mimpi-hantu-gara2-hubby-tengok.html

Haaaa.. citer ni lea yg buat teman sampai mengigau hari tu.. hu3.. mimpi hantu.. arghhh..
Tgk link atas tu.. hu3

Yumida, citer paranormal tu best x??? Best x??? Nk tgkkkk

blm pernah lgi nengok..memang tak brani nengok crita seram2 nie..blh jdi trauma :)..kta dasar penakut kan

ika belum tengok lagi the conjuring ni, rasa macam nak tengok je. Ramai jugak cakap best :)

fiza mmg tak boleh ngk cite seram.. sbb terbawa2 kdg2 smpai 7 hari terngiang-ngiang.. tak mo

paling best part atas almari tu. hehe

teringin nya nak tengok..sbb tak tengok pun cerita ni kat wayang..

akak belum pernah tengok lagi....

dah tgk..!!

menjerit2 nur tgk..!

dah nangga juak.. layap tetak nangga adik kmk berbungkus di sebelah.. haha

Agak seram lah jugak cerita tu .. Menjerit2 tengokk

Wah.. best juga ni, bolehlah tengok.. Thanks sharing Yumida..
Menabung churp2 di sini.. :)

sy tengok citer nie kat wayang aritu..actually its a good movie..tapi citer di luar filem sedit sebanyak membantu filem ini rasanya...hehe

Regards,
-Strider-

Ai xde kekuatan nk tgk cite mcm ni wpun kdg2 hati teringin..

Filem nih pernah tengok dalam Science Lab.. Akhir tahun dah.. sir bagi tengok ^^


EmoticonEmoticon