Smoothie Yogurt Buah Naga dan Epal

Sponsored Post Opportunity: NESTLE Natural Set Yogurt Recipe Challenge

Kali ni nak sharing resepi smoothie kegemaran seisi rumah. Cara nak buat pun senang je. Mudah dan cepat. Selain warnanya yang cantik, buah naga mempunyai biji yang best untuk digigit. Gabungan warna yang cantik, rasa yang manis dan plain sesuai sangat bila digandingkan dengan rasa dan bau buah epal merah. Bau-bau manis gitu. 


Resepi Smoothie Yogurt Buah Naga dan Epal

Penyediaan hidangan: 10 minit

Jenis resepi: Beverage

Bahan-bahan:
  • 1 biji buah naga
  • 1 biji buah epal merah
  • NESTLE Natural Set Yogurt
  • ½  cawan susu cair
  • 2 sudu madu
  • ½ cawan ais
 Cara membuatnya:
  1. Kupas kulit buah epal, isinya di blender. Ambil jusnya sahaja.
  2. Kemudian, kupas kulit buah naga.
  3. Blender isi buah naga, campur dengan yogurt, susu cair, madu, ais dan jus buah epal. Siap!
 Yogurt sangat sesuai digunakan dalam membuat smoothie. Rasanya menyegarkan selain mencipta rasa lembut, enak, berkrim di mulut.
 Untuk mengetahui dengan lebih lanjut produk NESTLE Natural Set Yogurt layari: http://ww2.nestle.com.my/dearnestle/product/pages/landing.aspx#naturalset

10 comments

nyum...nyum...nyum...
sedapnya...nak kena cuba ni...^_^

argh!! sedapnyaaa...
meleleh air tu buat lg terliur .
ok jap!
nk p buat jgk . hehee
thnkx resipinya :)

sedapnyaa... kiranya, akak kasik link ni ke dekat nuffnang untuk sponsor post.. *blur kejap*

@sha dhira yumida bagi url link entry ni. x pasti betul or x. hehe..

Wah.. ini pun sungguh menyelerakan.. best.. :)

amboiii meleleh gitu.. tp deqla x mnt yogurt...hihihi

Buah naga campur epal ?? Sedap jugak tu ..boleh la nak cuba ..Biasa kak Lay lau beli buah naga makan camtu jer ..

Wow mengancam dan menguji kesabaranhehhee

Nampak sedap dan menyelerakan


EmoticonEmoticon