Kucing Pun Pandai Demand

demand. demand. demand.
selalu dengar artis je demand ni
tak sangka pulak aku berjumpe ngan spesis yg pandai demand

-suatu hari selepas berbuka puasa-

'miaw...miawww..miawwww'
comelnye ko ni..nah aku kasi kau ayam goreng

si kucing excited..terus meluru
di hidu-hidunya..
sekali lagi..
'miawwww...miawwww'
meninggalkan ayam goreng

sedapnye ayam tu..pun kau tak nak makan..
ting! aku membuka tin dan memberikannya whiskas
masih tidak berganjak dari tempat duduknya
aku menyimpan semula whiskas ke dlm tin..takut dimasuki angin..lemau

lantas ku keluarkan ikan sardin tin
ku gaul bersama nasi sedikit
"memeng....makan ni.."

kucing pun datang...
tetibe berhenti..hanya menonton nasi di pinggan
"kenapa kau tak nak makan ni? nah aku kasi kau ikan sardin. takde campur2 dah..makanlah.."
si kucing takde respons

hmmmmm..aku tahu apa yg kau tengah pikir ni
"bukan aku tak nak bagi kat kau..ikan tu beku..nanti gigi kau sakit..sensodyne tahu tak???"
si kucing mengerti..namun masih menjeling-jeling ke arah peti sejuk
duduk statik..tanda menandakan protes
"wokey..wokey..aku bagi"

aku pun segera mengeluarkan ikan kembung yg sejuk lg beku
kelihatan si kucing tadi riang kehepian
"memeng...memengggggggg..demand benar kau ni"
aku menggeleng-gelengkan kepala.

154 comments

hamboih!!!nk ikan beku rupanyeee....aym goreng pown dia xnk???aish!

memang demand nih. ayam goreng pun dia tolak. huhu..

Muaaahaha.ayam yg cedap tu dia x nak mmg demand sgt la. Hehehr

wakakakaka..sama macam bulat...mmg demand..!
grrr..! tapi ayam kepsi bulat mkn.. :)peberet.. :)

ish spesis kucing apa ni yumida? ayam reject? whskas pun? huh.. ikan mentah ke yumida bg? rasanya x elok kan kucing mkn ikan mentah2.. tp kalo dah itu kemahuan dia, ikotkan aje la yumida oittt... sakit perot rasain la ko kucing! haha

tahan gigi memeng makan ikan beku yer..hihihi..jenis apa memeng ni..

hamboi ayam goreng pun x laku ek

takpe....ada yg rajin melayan. demand pun demand la...hihi

mak aii... ala2 diva kucing ko ek...

xelok kan bg kucing mkn ikan beku...huhu...demand2 sudah kucing zmn skang..ehehehe

Hehehehe...kucing pon tau demand gak.

memang demand.haha..ayam pun xmkn?

Nang demand memeng ktk ya Ida,sedapnya ayam goreng pun sik mauk,sik takut sakit perutkah si memeng ya mkn brg agik mantak.

hihihi.. kucing pun tau demand yerk.. kucing zaman sekarang... hihihi

hehehehe..memang demand si memeng tu ek :)

haha sama macam kucing sya si Rio..demand

hahahaha.. demand betul ye dia..

assalamualaikum yumida...kucing2 skg ni dah ada PHD tu yg pandai demandkan...:)

hehe mmg cari mknn dia ja ni..yg len taknak erk ;-)

hahaha pandainye dia memilih mkn ye.cubit je perot dia.hihi

Amboi pandainya Si memeng ni demand na...ai mmg kucing betoi la Si memeng ni...hi hi..

Ini kucing x de citarasa la .....lauk sardin lg sedap heheheee

amboi pandai memilih ye. huhu ;))

memeng tu nama kucing ye....ingatkan memey arr...!!

hahaha
mesti tuan dia pun demand nih,tu pasal lah kucing pun demand..ayam goreng pun xnak..haish sedap tu..haha

lol...lawak la kucing ni....

memang betul2 demand ni.. fuyoooo..

amboiii..demand!huhu...akak dengar pon, ikan mentah tak elok kucing makan, yunk. Tapi,tak tahu la kan sejauh mana...huhu

haha...memg betul la kau ni memeng!

nok milih ya mesti memeng jantan nak? haha

demand yer ko..bg yg lain xnak nak ikan kembung juga hahaha

tak main la makanan dlm tin.mau yg segar punye.hihi...

sama la ngan kucing saya demand x hengat tul..siap merajuk bagai hehehe

Biar btol demand camtu sekali..rajin plk tuannya melayan kerenah..

heheheee....

ngengada sungguh dia tau...=))

high maintenance nye kucing.hahaha

hahahaha..dia pun nak gak tukar2 selera dear..hihihi

huhu. die pun nak mkn sedap jugak bln pose ni. ;)

hahah comey je kucen' tuh . Dye boleh tolak whiskas key hoho ~ terbaekk

salam si cantik manis..subhanallah cantiknye blog secantik pemiliknye ^_^

demand gilak pusak ktk aihhh..haha..

haha , pandainya ! :D
binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

haha , pandainya ! :D
binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

pusak rumah kmk semua di hentamnya... mun dpt... nasik dlm tapak kita di maoknya... ;p

sayang sungguh kak kucing tu ye.. KA takut lak kat kucing ni

aikk. bagi betis nak peha hahaha ;D

low taste la kucin tuh . hehehe . jgn smpai dia mntak McD sudahhh . hehe

hahahah cdak pusak jak tauk nok ney nyaman bh..

kucing sy pulak tbalik..suka makan ayam tapi kalau bagi ikan,lgsg tak layan..hehe

skrg ni dah tak boleh pakai dah istilah "kucing mana tak makan ikan*..hehe

tergelak sorang jap baca entry nih,hihi..kucing kucing

hahaha...memeng ni..demand tau..caralah."saya mau ikan kembung jugak wlupun sejuk beku." :p

ikan jugak yg nak disantap nyeee .. haha

amboiiiiii!! mau yang FRESH juga? kena beli ikan bilis la ni gnii

saya tag u dear. http://hunyieda.blogspot.com/2012/08/giveaway-saya-or-awak-yang-bertuah.html

Assalam, pergh, memang susah kalau kucing demand nie... di rumah tu pun mcm tu juga pandai mereka nie pilih makanan.. biasanya aku curi2 ambik ikan mak aku dekat peti sejuk tu... hahhahaha

hehe.. mendalam betul kisah ni..

Kucing, memang lah macam tu. Macam kucing nenek Mieya, dia nak makan ikan kembung goreng dengan nasi. Kalau takde pon, jajan tam tam tu.

kucing sya pun sama. suka sangat memprotes. nak feveret dia juga, tak nak makan lain2. haihh, kucing2 (: nakal..

huhu...xsgke kucing dh taw demand..tp xpela..owner kucing kn kaya..hihi

mlwt tuan blog :) http://loves313.blogspot.com

Nice entry! :) Jemput join Giveaway Ramadhan Special dari Wanita2u.com. :D

http://portalwanita2u.blogspot.com/2012/08/giveaway-ramadhan-special.html#.UB5oYU7Rwit

kucing zaman sekarang kak...kucen saya..dah bagi makanan dalam tin tu ngan nasi..pehtu nak lagi fiskis...pehhhh

ahaha taktry bg kepok keping ker? kalu kcuing kmpong,xleh dgr bunyi kepok tu,brlari naik rumah...

tergoda kucing tuh dapat ikan tuh...heheeheh...mcam-macam...raye neh tema warne aper yer cik yumida???

hehe, sabar je lah ye, pandai pulak si memeng tu ye!!

baik betul si tuan kucing ni.. kalau lady, mesti dah tinggalkan kucing tu.. nanti die lapar, die makanlah..

Amboi memeggnggggggg ;D


Kucing aku, bagi kuih keria pun dia makan, tapi masa tu dia tengah kebulur la. *serius

hahahah
memenggg memang demand

laa..kucing pon pndai dmm. nk mnja2 la tu ..hehe

kucing mak aku bela xnak makan bende mentah.ikan kene goreng.siap beli ikan,siang bersih,simpan dlm peti utk goreng bg dia makan.sayur pun makan.hahaha..

hehe..kucing lya sekor ada gak spesis demand..xnak makan nasi dengan ikan..nk makanan dia je.. atau makanan dlm tin gaul nasi ok la.. kalo ikan goreng mmg xnak..

kalo nk bulu cantik.. bg ikan rebus +nasi.. ikan goreng leh sbb kan bulu gugur

kemain lagi memeng ye...hehe..

hamboi ko kucing,kemain demand..hee,lama gle tak BW sini..:)

eh2...
lamanya ilang..trs sunyi sepi..
sihat ke?
bz ek?

wahahaa ceredik jugak kucin nih yer..macam tuannya la..hikhik :P

Amboi demand ye.. Bagi makanan mahal pun tak mau.. Ikan beku jugak jadi pilihan.. Hehe..

lamak na sik online sis..rindu ngan entry ktk..hehe

hehe tp kdg2 kucing kt kdai2 makan pn kita bg makanan yg klu mnusia rasa sedap pn , dy nk deman lebih lagi. haha

amboiii demand betul ya .....hehhe

Assalamualaikum akak ! :) , pandaii nye kuceng tuu . hikhik

# menunggu entri terbaru akak :)

jom join my 1st GA with Ieyla..(:
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-ieyla.html

mau d gigit etu kucing!

neway follow me back. :D
http://funnyvelove.blogspot.com/

I'm cat lover also! Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

assalamualaikum yumida...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

Jalan2 jenguk Yumida..apa habaq ni..lama tak hapdet..rindu la..

kucing wa suka makan ayam hhehe

anda direview http://www.mksyahir.com/2012/09/review-blog-ohsem-versi-tersengal.html

hahhaa.comel la pulak kucen ni pndai demand2 cenggini. hehehe

gila ayam goreng dia tak nak makan.. memang demand betul.. hehehe..

Salam Yumida..

lame xupdate blog.. sht ke?
sori coz xanta lg awk nye hadiah.. ade prob ari tue.. nnti bile dh send, sy inform awk by email ye.. >_<

btw, slamat ari raye..

sebijik perangai kucing bapak aku. Ikan sardin boo layan. mau ikan fresh rebus jer.

hi yumida..lame nye menyepi..lame tak update blog yer, rindu nak baca cerita yumida :)

Slmt hari raya , maaf zahir & batin yer dr mama sekeluarga...

hihihi memang demand giler...ikan tue pakai lipstik pink tak layan...

dah lama dah tak datang tgk yumida. sihat kew??

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

lamak ktk x updated eyh.. tercarik2 mek.. harap ktk sehat2 sejahtera k.. tggu ktk update!

mmg la kucing ni...

mana yumida ni..lama tak muncul..sihat tak..?

maaf menyepi sejak kebelakangan neh...arwah abah sy baru selamat dikebumikan semalam...alhamduliLLah...semuanya berjalan dengan lancar....

Amboiiiii...geramnyaa saya dgn kucing itu..

Salam kenal.... ^__^


feel free to visit my new blog :)
http://mrsnon.blogspot.com/

amboi memeng..
demand bebenor die..
nice entry nih :)
chumel sgt !!

dah follow da sini

kucing mana yang x sukakan ikan kak..mhehehe:)

hahaha. comel kucing nya... kucing pon boleh gedik ya. :)

haha,, mcmna ek muka demand kucin tu,,

hehe kucing solehah pn demand jugak.diorang mesti nak ikan yang segar bugar

nape sepi dah ni Yumida?sihat ke tak ni?

Amboi, bukan main sedap orang offer makanan. Ikan beku jugak yang jadi pilihan hati.. =)

-_________- sangat2 demand~

Yumidaaaaaaaa...

I knew ur online today. U came to my blog silently ..

How are you dear.. Mane ilaaannggggg..

memeng tu maksud dia manja kan? hehe

heheheh...lame menyepi???mane ge neh?

memeng pon dah muak makan fast food... back to the root balik.. mkn ikan mentah lak

sesodyne tu ubat gigi bukan sensitif gigi hehe :p

assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

Santai iskandarX

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

cney kitak...lamak dah sik update

hahahaha
pandai kut dia... whiskes pun dia taknak, tetap nak ikan kembung

http://sayacikamal.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

saya ada letak awak dalam entry :)

weeeetttt woootttt.....seem like you dah start BW laaaaa.... I saw u :)

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

yumidah..lama sangat saya tak ke laman awak. Mohon maaf, ..harap2 tak ambil hati ya...tahniah penyayang dgn kucing

jom join GA saya http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html

nasibaik hya ikan kembung...klu dia minta ikan salmon??

kalau ikan sarden memang enak jom..hehe
Postingan yang sangat menarik
selamat siang saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
salam sukses untuk semua saudaraku .....
terima kasih sudah berbagi, jangan lupa singgah balik
ditungggu

hehe. masa bela kucing dulu, lg laa nak makanan yang dimasak hee. mentah2 taknak.. =)


EmoticonEmoticon