Ads

Kucing Pun Pandai Demand

demand. demand. demand.
selalu dengar artis je demand ni
tak sangka pulak aku berjumpe ngan spesis yg pandai demand

-suatu hari selepas berbuka puasa-

'miaw...miawww..miawwww'
comelnye ko ni..nah aku kasi kau ayam goreng

si kucing excited..terus meluru
di hidu-hidunya..
sekali lagi..
'miawwww...miawwww'
meninggalkan ayam goreng

sedapnye ayam tu..pun kau tak nak makan..
ting! aku membuka tin dan memberikannya whiskas
masih tidak berganjak dari tempat duduknya
aku menyimpan semula whiskas ke dlm tin..takut dimasuki angin..lemau

lantas ku keluarkan ikan sardin tin
ku gaul bersama nasi sedikit
"memeng....makan ni.."

kucing pun datang...
tetibe berhenti..hanya menonton nasi di pinggan
"kenapa kau tak nak makan ni? nah aku kasi kau ikan sardin. takde campur2 dah..makanlah.."
si kucing takde respons

hmmmmm..aku tahu apa yg kau tengah pikir ni
"bukan aku tak nak bagi kat kau..ikan tu beku..nanti gigi kau sakit..sensodyne tahu tak???"
si kucing mengerti..namun masih menjeling-jeling ke arah peti sejuk
duduk statik..tanda menandakan protes
"wokey..wokey..aku bagi"

aku pun segera mengeluarkan ikan kembung yg sejuk lg beku
kelihatan si kucing tadi riang kehepian
"memeng...memengggggggg..demand benar kau ni"
aku menggeleng-gelengkan kepala.

Terima kasih membaca Kucing Pun Pandai Demand

***Loading.. loading..loading...lamanya menunggu. Lembab giler. Kadang2 heng! Stuck!Petanda korang kena tukar 'produk ni' kepada yg baru!

154 comments:

  1. hamboih!!!nk ikan beku rupanyeee....aym goreng pown dia xnk???aish!

    ReplyDelete
  2. memang demand nih. ayam goreng pun dia tolak. huhu..

    ReplyDelete
  3. Muaaahaha.ayam yg cedap tu dia x nak mmg demand sgt la. Hehehr

    ReplyDelete
  4. wakakakaka..sama macam bulat...mmg demand..!
    grrr..! tapi ayam kepsi bulat mkn.. :)peberet.. :)

    ReplyDelete
  5. ish spesis kucing apa ni yumida? ayam reject? whskas pun? huh.. ikan mentah ke yumida bg? rasanya x elok kan kucing mkn ikan mentah2.. tp kalo dah itu kemahuan dia, ikotkan aje la yumida oittt... sakit perot rasain la ko kucing! haha

    ReplyDelete
  6. tahan gigi memeng makan ikan beku yer..hihihi..jenis apa memeng ni..

    ReplyDelete
  7. hamboi ayam goreng pun x laku ek

    ReplyDelete
  8. takpe....ada yg rajin melayan. demand pun demand la...hihi

    ReplyDelete
  9. mak aii... ala2 diva kucing ko ek...

    ReplyDelete
  10. xelok kan bg kucing mkn ikan beku...huhu...demand2 sudah kucing zmn skang..ehehehe

    ReplyDelete
  11. Hehehehe...kucing pon tau demand gak.

    ReplyDelete
  12. memang demand.haha..ayam pun xmkn?

    ReplyDelete
  13. Nang demand memeng ktk ya Ida,sedapnya ayam goreng pun sik mauk,sik takut sakit perutkah si memeng ya mkn brg agik mantak.

    ReplyDelete
  14. hihihi.. kucing pun tau demand yerk.. kucing zaman sekarang... hihihi

    ReplyDelete
  15. hehehehe..memang demand si memeng tu ek :)

    ReplyDelete
  16. haha sama macam kucing sya si Rio..demand

    ReplyDelete
  17. hahahaha.. demand betul ye dia..

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum yumida...kucing2 skg ni dah ada PHD tu yg pandai demandkan...:)

    ReplyDelete
  19. hehe mmg cari mknn dia ja ni..yg len taknak erk ;-)

    ReplyDelete
  20. hahaha pandainye dia memilih mkn ye.cubit je perot dia.hihi

    ReplyDelete
  21. Amboi pandainya Si memeng ni demand na...ai mmg kucing betoi la Si memeng ni...hi hi..

    ReplyDelete
  22. Ini kucing x de citarasa la .....lauk sardin lg sedap heheheee

    ReplyDelete
  23. amboi pandai memilih ye. huhu ;))

    ReplyDelete
  24. memeng tu nama kucing ye....ingatkan memey arr...!!

    ReplyDelete
  25. hahaha
    mesti tuan dia pun demand nih,tu pasal lah kucing pun demand..ayam goreng pun xnak..haish sedap tu..haha

    ReplyDelete
  26. lol...lawak la kucing ni....

    ReplyDelete
  27. memang betul2 demand ni.. fuyoooo..

    ReplyDelete
  28. amboiii..demand!huhu...akak dengar pon, ikan mentah tak elok kucing makan, yunk. Tapi,tak tahu la kan sejauh mana...huhu

    ReplyDelete
  29. haha...memg betul la kau ni memeng!

    ReplyDelete
  30. nok milih ya mesti memeng jantan nak? haha

    ReplyDelete
  31. demand yer ko..bg yg lain xnak nak ikan kembung juga hahaha

    ReplyDelete
  32. tak main la makanan dlm tin.mau yg segar punye.hihi...

    ReplyDelete
  33. sama la ngan kucing saya demand x hengat tul..siap merajuk bagai hehehe

    ReplyDelete
  34. Biar btol demand camtu sekali..rajin plk tuannya melayan kerenah..

    ReplyDelete
  35. heheheee....

    ngengada sungguh dia tau...=))

    ReplyDelete
  36. high maintenance nye kucing.hahaha

    ReplyDelete
  37. hahahaha..dia pun nak gak tukar2 selera dear..hihihi

    ReplyDelete
  38. huhu. die pun nak mkn sedap jugak bln pose ni. ;)

    ReplyDelete
  39. hahah comey je kucen' tuh . Dye boleh tolak whiskas key hoho ~ terbaekk

    ReplyDelete
  40. salam si cantik manis..subhanallah cantiknye blog secantik pemiliknye ^_^

    ReplyDelete
  41. demand gilak pusak ktk aihhh..haha..

    ReplyDelete
  42. haha , pandainya ! :D
    binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

    http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. haha , pandainya ! :D
    binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

    http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. pusak rumah kmk semua di hentamnya... mun dpt... nasik dlm tapak kita di maoknya... ;p

    ReplyDelete
  45. sayang sungguh kak kucing tu ye.. KA takut lak kat kucing ni

    ReplyDelete
  46. aikk. bagi betis nak peha hahaha ;D

    ReplyDelete
  47. low taste la kucin tuh . hehehe . jgn smpai dia mntak McD sudahhh . hehe

    ReplyDelete
  48. hahahah cdak pusak jak tauk nok ney nyaman bh..

    ReplyDelete
  49. kucing sy pulak tbalik..suka makan ayam tapi kalau bagi ikan,lgsg tak layan..hehe

    skrg ni dah tak boleh pakai dah istilah "kucing mana tak makan ikan*..hehe

    ReplyDelete
  50. tergelak sorang jap baca entry nih,hihi..kucing kucing

    ReplyDelete
  51. hahaha...memeng ni..demand tau..caralah."saya mau ikan kembung jugak wlupun sejuk beku." :p

    ReplyDelete
  52. ikan jugak yg nak disantap nyeee .. haha

    ReplyDelete
  53. amboiiiiii!! mau yang FRESH juga? kena beli ikan bilis la ni gnii

    ReplyDelete
  54. saya tag u dear. http://hunyieda.blogspot.com/2012/08/giveaway-saya-or-awak-yang-bertuah.html

    ReplyDelete
  55. Assalam, pergh, memang susah kalau kucing demand nie... di rumah tu pun mcm tu juga pandai mereka nie pilih makanan.. biasanya aku curi2 ambik ikan mak aku dekat peti sejuk tu... hahhahaha

    ReplyDelete
  56. Kucing, memang lah macam tu. Macam kucing nenek Mieya, dia nak makan ikan kembung goreng dengan nasi. Kalau takde pon, jajan tam tam tu.

    ReplyDelete
  57. kucing sya pun sama. suka sangat memprotes. nak feveret dia juga, tak nak makan lain2. haihh, kucing2 (: nakal..

    ReplyDelete
  58. huhu...xsgke kucing dh taw demand..tp xpela..owner kucing kn kaya..hihi

    ReplyDelete
  59. mlwt tuan blog :) http://loves313.blogspot.com

    ReplyDelete
  60. Nice entry! :) Jemput join Giveaway Ramadhan Special dari Wanita2u.com. :D

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2012/08/giveaway-ramadhan-special.html#.UB5oYU7Rwit

    ReplyDelete
  61. kucing zaman sekarang kak...kucen saya..dah bagi makanan dalam tin tu ngan nasi..pehtu nak lagi fiskis...pehhhh

    ReplyDelete
  62. ahaha taktry bg kepok keping ker? kalu kcuing kmpong,xleh dgr bunyi kepok tu,brlari naik rumah...

    ReplyDelete
  63. tergoda kucing tuh dapat ikan tuh...heheeheh...mcam-macam...raye neh tema warne aper yer cik yumida???

    ReplyDelete
  64. hehe, sabar je lah ye, pandai pulak si memeng tu ye!!

    ReplyDelete
  65. baik betul si tuan kucing ni.. kalau lady, mesti dah tinggalkan kucing tu.. nanti die lapar, die makanlah..

    ReplyDelete
  66. Amboi memeggnggggggg ;D


    Kucing aku, bagi kuih keria pun dia makan, tapi masa tu dia tengah kebulur la. *serius

    ReplyDelete
  67. hahahah
    memenggg memang demand

    ReplyDelete
  68. laa..kucing pon pndai dmm. nk mnja2 la tu ..hehe

    ReplyDelete
  69. kucing mak aku bela xnak makan bende mentah.ikan kene goreng.siap beli ikan,siang bersih,simpan dlm peti utk goreng bg dia makan.sayur pun makan.hahaha..

    ReplyDelete
  70. hehe..kucing lya sekor ada gak spesis demand..xnak makan nasi dengan ikan..nk makanan dia je.. atau makanan dlm tin gaul nasi ok la.. kalo ikan goreng mmg xnak..

    kalo nk bulu cantik.. bg ikan rebus +nasi.. ikan goreng leh sbb kan bulu gugur

    ReplyDelete
  71. kemain lagi memeng ye...hehe..

    ReplyDelete
  72. hamboi ko kucing,kemain demand..hee,lama gle tak BW sini..:)

    ReplyDelete
  73. eh2...
    lamanya ilang..trs sunyi sepi..
    sihat ke?
    bz ek?

    ReplyDelete
  74. wahahaa ceredik jugak kucin nih yer..macam tuannya la..hikhik :P

    ReplyDelete
  75. Amboi demand ye.. Bagi makanan mahal pun tak mau.. Ikan beku jugak jadi pilihan.. Hehe..

    ReplyDelete
  76. lamak na sik online sis..rindu ngan entry ktk..hehe

    ReplyDelete
  77. hehe tp kdg2 kucing kt kdai2 makan pn kita bg makanan yg klu mnusia rasa sedap pn , dy nk deman lebih lagi. haha

    ReplyDelete
  78. amboiii demand betul ya .....hehhe

    ReplyDelete
  79. Assalamualaikum akak ! :) , pandaii nye kuceng tuu . hikhik

    # menunggu entri terbaru akak :)

    ReplyDelete
  80. jom join my 1st GA with Ieyla..(:
    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-ieyla.html

    ReplyDelete
  81. mau d gigit etu kucing!

    neway follow me back. :D
    http://funnyvelove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  82. I'm cat lover also! Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  83. assalamualaikum yumida...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

    ReplyDelete
  84. Jalan2 jenguk Yumida..apa habaq ni..lama tak hapdet..rindu la..

    ReplyDelete
  85. kucing wa suka makan ayam hhehe

    ReplyDelete
  86. anda direview http://www.mksyahir.com/2012/09/review-blog-ohsem-versi-tersengal.html

    ReplyDelete
  87. hahhaa.comel la pulak kucen ni pndai demand2 cenggini. hehehe

    ReplyDelete
  88. gila ayam goreng dia tak nak makan.. memang demand betul.. hehehe..

    ReplyDelete
  89. Salam Yumida..

    lame xupdate blog.. sht ke?
    sori coz xanta lg awk nye hadiah.. ade prob ari tue.. nnti bile dh send, sy inform awk by email ye.. >_<

    btw, slamat ari raye..

    ReplyDelete
  90. sebijik perangai kucing bapak aku. Ikan sardin boo layan. mau ikan fresh rebus jer.

    ReplyDelete
  91. hi yumida..lame nye menyepi..lame tak update blog yer, rindu nak baca cerita yumida :)

    Slmt hari raya , maaf zahir & batin yer dr mama sekeluarga...

    ReplyDelete
  92. hihihi memang demand giler...ikan tue pakai lipstik pink tak layan...

    ReplyDelete
  93. dah lama dah tak datang tgk yumida. sihat kew??

    ReplyDelete
  94. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  95. lamak ktk x updated eyh.. tercarik2 mek.. harap ktk sehat2 sejahtera k.. tggu ktk update!

    ReplyDelete
  96. mmg la kucing ni...

    mana yumida ni..lama tak muncul..sihat tak..?

    ReplyDelete
  97. maaf menyepi sejak kebelakangan neh...arwah abah sy baru selamat dikebumikan semalam...alhamduliLLah...semuanya berjalan dengan lancar....

    ReplyDelete
  98. Amboiiiii...geramnyaa saya dgn kucing itu..

    ReplyDelete
  99. Salam kenal.... ^__^


    feel free to visit my new blog :)
    http://mrsnon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  100. amboi memeng..
    demand bebenor die..
    nice entry nih :)
    chumel sgt !!

    dah follow da sini

    ReplyDelete
  101. kucing mana yang x sukakan ikan kak..mhehehe:)

    ReplyDelete
  102. hahaha. comel kucing nya... kucing pon boleh gedik ya. :)

    ReplyDelete
  103. haha,, mcmna ek muka demand kucin tu,,

    ReplyDelete
  104. hehe kucing solehah pn demand jugak.diorang mesti nak ikan yang segar bugar

    ReplyDelete
  105. nape sepi dah ni Yumida?sihat ke tak ni?

    ReplyDelete
  106. Amboi, bukan main sedap orang offer makanan. Ikan beku jugak yang jadi pilihan hati.. =)

    ReplyDelete
  107. -_________- sangat2 demand~

    ReplyDelete
  108. Yumidaaaaaaaa...

    I knew ur online today. U came to my blog silently ..

    How are you dear.. Mane ilaaannggggg..

    ReplyDelete
  109. memeng tu maksud dia manja kan? hehe

    ReplyDelete
  110. heheheh...lame menyepi???mane ge neh?

    ReplyDelete
  111. memeng pon dah muak makan fast food... back to the root balik.. mkn ikan mentah lak

    ReplyDelete
  112. sesodyne tu ubat gigi bukan sensitif gigi hehe :p

    ReplyDelete
  113. assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

    Santai iskandarX

    ReplyDelete
  114. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  115. cney kitak...lamak dah sik update

    ReplyDelete
  116. hahahaha
    pandai kut dia... whiskes pun dia taknak, tetap nak ikan kembung

    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

    ReplyDelete
  117. saya ada letak awak dalam entry :)

    ReplyDelete
  118. weeeetttt woootttt.....seem like you dah start BW laaaaa.... I saw u :)

    ReplyDelete
  119. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  120. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  121. yumidah..lama sangat saya tak ke laman awak. Mohon maaf, ..harap2 tak ambil hati ya...tahniah penyayang dgn kucing

    ReplyDelete
  122. jom join GA saya http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html

    ReplyDelete
  123. nasibaik hya ikan kembung...klu dia minta ikan salmon??

    ReplyDelete
  124. kalau ikan sarden memang enak jom..hehe
    Postingan yang sangat menarik
    selamat siang saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
    salam sukses untuk semua saudaraku .....
    terima kasih sudah berbagi, jangan lupa singgah balik
    ditungggu

    ReplyDelete
  125. hehe. masa bela kucing dulu, lg laa nak makanan yang dimasak hee. mentah2 taknak.. =)

    ReplyDelete