Kucing Pun Pandai Demand

demand. demand. demand.
selalu dengar artis je demand ni
tak sangka pulak aku berjumpe ngan spesis yg pandai demand

-suatu hari selepas berbuka puasa-

'miaw...miawww..miawwww'
comelnye ko ni..nah aku kasi kau ayam goreng

si kucing excited..terus meluru
di hidu-hidunya..
sekali lagi..
'miawwww...miawwww'
meninggalkan ayam goreng

sedapnye ayam tu..pun kau tak nak makan..
ting! aku membuka tin dan memberikannya whiskas
masih tidak berganjak dari tempat duduknya
aku menyimpan semula whiskas ke dlm tin..takut dimasuki angin..lemau

lantas ku keluarkan ikan sardin tin
ku gaul bersama nasi sedikit
"memeng....makan ni.."

kucing pun datang...
tetibe berhenti..hanya menonton nasi di pinggan
"kenapa kau tak nak makan ni? nah aku kasi kau ikan sardin. takde campur2 dah..makanlah.."
si kucing takde respons

hmmmmm..aku tahu apa yg kau tengah pikir ni
"bukan aku tak nak bagi kat kau..ikan tu beku..nanti gigi kau sakit..sensodyne tahu tak???"
si kucing mengerti..namun masih menjeling-jeling ke arah peti sejuk
duduk statik..tanda menandakan protes
"wokey..wokey..aku bagi"

aku pun segera mengeluarkan ikan kembung yg sejuk lg beku
kelihatan si kucing tadi riang kehepian
"memeng...memengggggggg..demand benar kau ni"
aku menggeleng-gelengkan kepala.

154 comments:

~didiey~ said...

hamboih!!!nk ikan beku rupanyeee....aym goreng pown dia xnk???aish!

naim said...

:)

fitrah kucin. hehe

Chic Na said...

memang demand nih. ayam goreng pun dia tolak. huhu..

Misya Mialen said...

Muaaahaha.ayam yg cedap tu dia x nak mmg demand sgt la. Hehehr

Cik Nur said...

wakakakaka..sama macam bulat...mmg demand..!
grrr..! tapi ayam kepsi bulat mkn.. :)peberet.. :)

Deqla manjew said...

ish spesis kucing apa ni yumida? ayam reject? whskas pun? huh.. ikan mentah ke yumida bg? rasanya x elok kan kucing mkn ikan mentah2.. tp kalo dah itu kemahuan dia, ikotkan aje la yumida oittt... sakit perot rasain la ko kucing! haha

izan mama mia said...

tahan gigi memeng makan ikan beku yer..hihihi..jenis apa memeng ni..

Mrs Velentine said...

hamboi ayam goreng pun x laku ek

IntaNBerliaN said...

ikan beku sejuk tu... :-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..mcm eton..demand gak.

lelamaisara said...

hehehe...demand ko kucing...

yana halim said...

takpe....ada yg rajin melayan. demand pun demand la...hihi

NAL said...

demand sangat ni.. haha

careno said...

mak aii... ala2 diva kucing ko ek...

Nyue said...

xelok kan bg kucing mkn ikan beku...huhu...demand2 sudah kucing zmn skang..ehehehe

fiza said...

Hehehehe...kucing pon tau demand gak.

dyabunga said...

memang demand.haha..ayam pun xmkn?

Nazayiena said...

Nang demand memeng ktk ya Ida,sedapnya ayam goreng pun sik mauk,sik takut sakit perutkah si memeng ya mkn brg agik mantak.

pinky said...

hahhaha...demandnya...

kayyana said...

hihihi.. kucing pun tau demand yerk.. kucing zaman sekarang... hihihi

Dylla Abas said...

hehehehe..memang demand si memeng tu ek :)

inche hlovate said...

haha sama macam kucing sya si Rio..demand

syiela said...

hahahaha.. demand betul ye dia..

maszull said...

assalamualaikum yumida...kucing2 skg ni dah ada PHD tu yg pandai demandkan...:)

are_lin@yu said...

hehe mmg cari mknn dia ja ni..yg len taknak erk ;-)

Cendol said...

hahaha pandainye dia memilih mkn ye.cubit je perot dia.hihi

Si Matatajam said...

Amboi pandainya Si memeng ni demand na...ai mmg kucing betoi la Si memeng ni...hi hi..

Karukord Jagau's said...

Ini kucing x de citarasa la .....lauk sardin lg sedap heheheee

Pka Rahim said...

amboi pandai memilih ye. huhu ;))

[PCL] said...

memeng tu nama kucing ye....ingatkan memey arr...!!

elyna mirsada said...

hurm demand gk ek..hehe

Cik Aini said...

hahaha
mesti tuan dia pun demand nih,tu pasal lah kucing pun demand..ayam goreng pun xnak..haish sedap tu..haha

Hasrina said...

lol...lawak la kucing ni....

aku HaniAsyira said...

memang betul2 demand ni.. fuyoooo..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

amboiii..demand!huhu...akak dengar pon, ikan mentah tak elok kucing makan, yunk. Tapi,tak tahu la kan sejauh mana...huhu

Masha Meisters said...

haha...memg betul la kau ni memeng!

Momo said...

nok milih ya mesti memeng jantan nak? haha

Wanieys said...

demand yer ko..bg yg lain xnak nak ikan kembung juga hahaha

UmmiSyarni said...

tak main la makanan dlm tin.mau yg segar punye.hihi...

Miss BaNu said...

sama la ngan kucing saya demand x hengat tul..siap merajuk bagai hehehe

teratak hati said...

Biar btol demand camtu sekali..rajin plk tuannya melayan kerenah..

rAIHan said...

babab dia..hehe~

Aine Ainun said...

heheheee....

ngengada sungguh dia tau...=))

aReLaN said...

high maintenance nye kucing.hahaha

Arina Shamsul said...

hahahaha..dia pun nak gak tukar2 selera dear..hihihi

9n0L4 said...

huhu. die pun nak mkn sedap jugak bln pose ni. ;)

Cik Farhana said...

hahah comey je kucen' tuh . Dye boleh tolak whiskas key hoho ~ terbaekk

Cikgu Ma said...

demand giler..hehe

diera_nadiera ulalaaa~ said...

salam si cantik manis..subhanallah cantiknye blog secantik pemiliknye ^_^

~Sweet Honesty~ said...

demand gilak pusak ktk aihhh..haha..

\\ Izzah // said...

haha , pandainya ! :D
binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

\\ Izzah // said...

haha , pandainya ! :D
binatang pandai demand , manusia lagilaa kan ? hikhok ! :D

http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

Masz Sidek said...

pusak rumah kmk semua di hentamnya... mun dpt... nasik dlm tapak kita di maoknya... ;p

Kesuma Angsana said...

sayang sungguh kak kucing tu ye.. KA takut lak kat kucing ni

Detective Fiqa said...

aikk. bagi betis nak peha hahaha ;D

Mishter Izwän said...

low taste la kucin tuh . hehehe . jgn smpai dia mntak McD sudahhh . hehe

eVa said...

hahahah cdak pusak jak tauk nok ney nyaman bh..

♥ sitifarhana ♥ said...

kucing sy pulak tbalik..suka makan ayam tapi kalau bagi ikan,lgsg tak layan..hehe

skrg ni dah tak boleh pakai dah istilah "kucing mana tak makan ikan*..hehe

cikji said...

tergelak sorang jap baca entry nih,hihi..kucing kucing

keli menari said...

nak yang fresh saje..hehe

eintan nurfuzie said...

haha...btul2 demand

Nurul Husna Mohd Hassan said...

amboi. demand betol ni :)

ayut said...

hahaha...memeng ni..demand tau..caralah."saya mau ikan kembung jugak wlupun sejuk beku." :p

O CIKTEDDY said...

hahaha..sengal tol kucing.

-meeSUPERGIRL- said...

ikan jugak yg nak disantap nyeee .. haha

N.Aima K said...

amboiiiiii!! mau yang FRESH juga? kena beli ikan bilis la ni gnii

cynta ieda said...

saya tag u dear. http://hunyieda.blogspot.com/2012/08/giveaway-saya-or-awak-yang-bertuah.html

Ikmal said...

Assalam, pergh, memang susah kalau kucing demand nie... di rumah tu pun mcm tu juga pandai mereka nie pilih makanan.. biasanya aku curi2 ambik ikan mak aku dekat peti sejuk tu... hahhahaha

Mutalib attholib said...

hehe.. mendalam betul kisah ni..

Mieya Atiera said...

Kucing, memang lah macam tu. Macam kucing nenek Mieya, dia nak makan ikan kembung goreng dengan nasi. Kalau takde pon, jajan tam tam tu.

steffany daph said...

kucing sya pun sama. suka sangat memprotes. nak feveret dia juga, tak nak makan lain2. haihh, kucing2 (: nakal..

profmie said...

huhu...xsgke kucing dh taw demand..tp xpela..owner kucing kn kaya..hihi

rafflesia said...

mlwt tuan blog :) http://loves313.blogspot.com

Wanita2u said...

Nice entry! :) Jemput join Giveaway Ramadhan Special dari Wanita2u.com. :D

http://portalwanita2u.blogspot.com/2012/08/giveaway-ramadhan-special.html#.UB5oYU7Rwit

mizz miaizzati said...

kucing zaman sekarang kak...kucen saya..dah bagi makanan dalam tin tu ngan nasi..pehtu nak lagi fiskis...pehhhh

anisalya said...

adehhh... comel sangat.

msredcheesecake said...

ngada memeng ni ...heheeee

Rohani Hashim said...

ahaha taktry bg kepok keping ker? kalu kcuing kmpong,xleh dgr bunyi kepok tu,brlari naik rumah...

O CIKTEDDY said...

meoww :P

P#eoniX said...

tergoda kucing tuh dapat ikan tuh...heheeheh...mcam-macam...raye neh tema warne aper yer cik yumida???

ummiross said...

hehe, sabar je lah ye, pandai pulak si memeng tu ye!!

Yana Libra said...

hehe..demand sungguh! :P

LadyBird said...

baik betul si tuan kucing ni.. kalau lady, mesti dah tinggalkan kucing tu.. nanti die lapar, die makanlah..

Yousof said...

Amboi memeggnggggggg ;D


Kucing aku, bagi kuih keria pun dia makan, tapi masa tu dia tengah kebulur la. *serius

Hans said...

hahahah
memenggg memang demand

Nasuha said...

laa..kucing pon pndai dmm. nk mnja2 la tu ..hehe

Hanie Dew said...

kucing mak aku bela xnak makan bende mentah.ikan kene goreng.siap beli ikan,siang bersih,simpan dlm peti utk goreng bg dia makan.sayur pun makan.hahaha..

LYAfrina said...

hehe..kucing lya sekor ada gak spesis demand..xnak makan nasi dengan ikan..nk makanan dia je.. atau makanan dlm tin gaul nasi ok la.. kalo ikan goreng mmg xnak..

kalo nk bulu cantik.. bg ikan rebus +nasi.. ikan goreng leh sbb kan bulu gugur

C'Jai said...

kemain lagi memeng ye...hehe..

chot ok..! said...

hamboi ko kucing,kemain demand..hee,lama gle tak BW sini..:)

Cik Aini said...

eh2...
lamanya ilang..trs sunyi sepi..
sihat ke?
bz ek?

aNiss :):) said...

amboi. demand gila. haha :DD

Deq's Qienz said...

wahahaa ceredik jugak kucin nih yer..macam tuannya la..hikhik :P

Misz Mieza said...

Amboi demand ye.. Bagi makanan mahal pun tak mau.. Ikan beku jugak jadi pilihan.. Hehe..

Momo said...

lamak na sik online sis..rindu ngan entry ktk..hehe

eyjalukman said...

hehe tp kdg2 kucing kt kdai2 makan pn kita bg makanan yg klu mnusia rasa sedap pn , dy nk deman lebih lagi. haha

MulutPayau said...

amboiii demand betul ya .....hehhe

\\ Izzah // said...

Assalamualaikum akak ! :) , pandaii nye kuceng tuu . hikhik

# menunggu entri terbaru akak :)

fiqah hamed said...

jom join my 1st GA with Ieyla..(:
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-ieyla.html

♩♫anafarhana♬♪ said...

mau d gigit etu kucing!

neway follow me back. :D
http://funnyvelove.blogspot.com/

~AiMi SyAhiRAh~ said...

I'm cat lover also! Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

maszull said...

assalamualaikum yumida...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

Si Matatajam said...

Jalan2 jenguk Yumida..apa habaq ni..lama tak hapdet..rindu la..

dyabunga said...

mana yumida ni.rindu ni

BeLLa said...

kucing wa suka makan ayam hhehe

Mk Syahir said...

anda direview http://www.mksyahir.com/2012/09/review-blog-ohsem-versi-tersengal.html

Lissa said...

hahhaa.comel la pulak kucen ni pndai demand2 cenggini. hehehe

miz ruha said...

mmg demand..

Fiza Suhaimi said...

gila ayam goreng dia tak nak makan.. memang demand betul.. hehehe..

sal ya said...

mak aiiii... kucin ni.

Si Matatajam said...

Wah Yumida hilang kemana ni?

Nisa Greennnpanda said...

Salam Yumida..

lame xupdate blog.. sht ke?
sori coz xanta lg awk nye hadiah.. ade prob ari tue.. nnti bile dh send, sy inform awk by email ye.. >_<

btw, slamat ari raye..

Lizzie Yasmin said...

sebijik perangai kucing bapak aku. Ikan sardin boo layan. mau ikan fresh rebus jer.

ieedaz @ mama_isha said...

hi yumida..lame nye menyepi..lame tak update blog yer, rindu nak baca cerita yumida :)

Slmt hari raya , maaf zahir & batin yer dr mama sekeluarga...

Che Rosliza Che mat said...

hihihi memang demand giler...ikan tue pakai lipstik pink tak layan...

Deq's Qienz said...

dah lama dah tak datang tgk yumida. sihat kew??

Batu Adventure said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

eVa said...

lamak ktk x updated eyh.. tercarik2 mek.. harap ktk sehat2 sejahtera k.. tggu ktk update!

fieda said...

mmg la kucing ni...

mana yumida ni..lama tak muncul..sihat tak..?

MaYa MustWany said...

hahaha high taste..hihi

Ika said...

btol3. hahah. :D

P#eoniX said...

maaf menyepi sejak kebelakangan neh...arwah abah sy baru selamat dikebumikan semalam...alhamduliLLah...semuanya berjalan dengan lancar....

L@dyKichiMachiko said...

Amboiiiii...geramnyaa saya dgn kucing itu..

♥ MRS NON ♥ said...

Salam kenal.... ^__^


feel free to visit my new blog :)
http://mrsnon.blogspot.com/

nur azian said...

amboi memeng..
demand bebenor die..
nice entry nih :)
chumel sgt !!

dah follow da sini

kinara kinatara said...

kucing mana yang x sukakan ikan kak..mhehehe:)

Maria Menado~ said...

hahaha. comel kucing nya... kucing pon boleh gedik ya. :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

haha,, mcmna ek muka demand kucin tu,,

Solehah Shamsuddin said...

hehe kucing solehah pn demand jugak.diorang mesti nak ikan yang segar bugar

inazamri said...

nape sepi dah ni Yumida?sihat ke tak ni?

Misz Mieza said...

Amboi, bukan main sedap orang offer makanan. Ikan beku jugak yang jadi pilihan hati.. =)

Emma said...

-_________- sangat2 demand~

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

haha..pandai plak meow demand kan...

Deru Ombak said...

Yumidaaaaaaaa...

I knew ur online today. U came to my blog silently ..

How are you dear.. Mane ilaaannggggg..

Rohani Hashim said...

memeng tu maksud dia manja kan? hehe

P#eoniX said...

heheheh...lame menyepi???mane ge neh?

Lida Rahim said...

memeng pon dah muak makan fast food... back to the root balik.. mkn ikan mentah lak

Khairul Zamri said...

sesodyne tu ubat gigi bukan sensitif gigi hehe :p

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

Santai iskandarX

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Mon MonaLea said...

cney kitak...lamak dah sik update

Cik Amal said...

hahahaha
pandai kut dia... whiskes pun dia taknak, tetap nak ikan kembung

http://sayacikamal.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

Cik Amal said...

saya ada letak awak dalam entry :)

Cinta Misteri said...

weeeetttt woootttt.....seem like you dah start BW laaaaa.... I saw u :)

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

etuza said...

yumidah..lama sangat saya tak ke laman awak. Mohon maaf, ..harap2 tak ambil hati ya...tahniah penyayang dgn kucing

aQu Mad said...

milih juak pusak tok hhihih

Hidayatul Afzam said...

jom join GA saya http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html

9n0L4 said...

rindu yumida. :)

kak nora said...

nasibaik hya ikan kembung...klu dia minta ikan salmon??

Busyra Bt Takiyudin said...

hehe.. demand tinggi je.. :D

Penyuluh Perikanan said...

kalau ikan sarden memang enak jom..hehe
Postingan yang sangat menarik
selamat siang saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
salam sukses untuk semua saudaraku .....
terima kasih sudah berbagi, jangan lupa singgah balik
ditungggu

Diera Tekikushika said...

hehe. masa bela kucing dulu, lg laa nak makanan yang dimasak hee. mentah2 taknak.. =)

SITE: P_yumida (mobile) Mobile overlay 320x50: SITE: P_Yumida 160x600: 300x250: 728x90: