Filem Bencinta VERSUS Enough



Filem Bencinta
Watak utama: Nora Danish dan Farid Kamil
Sinopsis filem Bencinta: BACA SINI


Filem Enough
Watak utama: Jennifer Lopez dan Billy Campbell
Sinopsis filem Enough: BACA SINI

Korang dah tengok dua-dua filem ni? Filem Bencinta ni kategori dalam filem baru. Manakala filem Enough ni filem lama, lakonan JLo. Sering ditayangkan di saluran Astro HBO 411. Perjalanan kedua-dua filem ni hampir sama. Perkiraan aku dalam 70% macam tu. Before ni aku pernah gak dengar desas-desus filem Bencinta ni..pasal seorang suami yang suka mendera wifenya sendiri. Then, wifenya kembali membalas dendam!! Tetibe aku teringat filem Enough. Melekat woooo filem Enough ni. 

Then, aku pun beli la CD Bencinta ni. Lagipun Nora Danish dan Farid Kamil berlakon. Gandingan mantap! First aku tengok...terus aku teringat citer Enough! Sama wooo jalan ceritanya. Cuma bahagian klimaks dan endingnya digubah. Even hampir sama dengan filem Enough, tapi aku suka filem Bencinta ni, coz ia digubah mengikut kesesuaian budaya kita. Bagi 4/5 bintang...yeah! Korang dah tengok filem ni?

23 comments

memang ikut cerita enough pun kan???

sejibik..ishh tutup mate tgk pn da tau ape jdd

alaa belum tengok la filem becinta ni..nak kena tengok juga ni..hehe

terbang ke mari melawat blog akak yumida :)

kmk nangga sekerat jak cerita Bencinta tok. sampe Farid Kamil ya propose ND jak. hehe

dah byk versi citer nie..negara lain pun ada jgk

dua2 x tgk lagi... done nuffnang juga

Wahhh yeke Yumida? HUHU dua2 Shakira tak pernah tengok lagi..:P

wah,ye ke, yumida?erm,husband ada beli cd Bencinta ni.tapi smpai skrg akak tak tgk2 lagi..;)

Assalamualaikum Yumida

tak sempat nak tengok

Belum tengok lagi.Kena tengok ni :)
New Entri: Harga Cekik Darah !

Wahhh.. nak kena tengok jugak ni! hehe..

dua dua cerita ni tak pernah tengok lagi. huhu

dah ngk jugak ^^
http://sinarcintaku.blogspot.com/2013/09/pratonton-filem-bencinta.html

fiza kureng minat dgn farid sejak dia berperangai tak elok ngn famili mertua... jenis kurang respek org tua.. tak tau la cite tu betul ke tak.. tp serius mmg tak minat dia..

Hu3.. tv teman entah tersorok ke mana dah.. dh ditutupi dgn kotak2.. dh lama x tengok tv.. hu2

bencita tu, nur tak pernah tgk pun...

ada beli DVD bencinta ni tapi tak tengok lagi sebab takut terkesan kalau tengok part lelaki pukul perempuan hukhuk

bencinta tu mcm menarik..tp kalo deqla ajak hubby dia ssh sikit la nak tgk citer cinta2 ni.. hahahaha..


EmoticonEmoticon