Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 3 7.0, harga Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Harga Samsung Galaxy Tab 3 7.0 : RM1099.00

SISTEM OPERASI (OS): Android 4.1 (Jelly Bean)
CHIPSET: Tiada maklumat rasmi
CPU: Dual Core 1.2GHz
GPU: Tiada maklumat rasmi
BAND: GSM850/900/1800/1900&WCDMA850/900/1900/2100
SAIZ (MM)/BERAT (G): 188x111.1x9.9mm/306g
JENIS BATERI: Li-ion 4000mAh
SKRIN BERWARNA/LCD/JENIS SKRIN: 16 juta/TFT/Capacitive
SAIZ SKRIN/RESOLUSI: 7.0”/1024x600 (~170 ppi)
MEMORI DALAMAN: 8GB, 16GB, 1GB RAM
MEMORI TAMBAHAN: microSD (sehingga 64GB)
NETWORK: WAP/GPRS/EDGE/HDPA/WiFi
KAMERA: (In) 3MP (Ex) 1.3MP/CMOS

SPECIAL:
Menyokong panggilan suara & video melalui rangkaian 3G, touchWiz UX UI, quickoffice HD, A-GPS + GLONASS, rakaman video HD (1080p), game hub, chat ON.

Rujukan: Majalah Ering keluaran Oktober 2013


Compared dengan Samsung Galaxy Tab 2 7.0, Tab 3 ni lagi murah. Lagi ringan. Lagi nipis. Harga tab 2 RM1299.00 manakala harga tab 3 RM1099.00. Berat tab 2 345 gram manakala berat tab 3 306 gram je. Tapi kan, kalau tengok keistimewaan dia, macam takde support document office. Bagi aku doc office ni penting. Keistimewaan tab 2 lagi banyak, maybe pasal tu harga dia lagi mahal kot. 

 Tekaan boleh di buat setiap hari! Tamat pada -19 Oktober 2013-
Menangi hadiah bernilai RM550 !!!

10 comments

so pilihan terletak di tangan yumida hihi...dua2 pun ok

wauu...nk kumpul duit lepas ni..teringin,...

menarik. tapi kite tak berape minat samsung. hee

senang nak molah kerja mun make yg besar2 kedak tok.. mok blogging pun best.. hehe

berapa banyak keluaran tab sekalipun..fizi still x mampu beli lagi hua3..

huk2.. teman kalau dapay beli mana2 pun kira bersyukur dah.. henpon teman ni dah ngengada sangattt.. install game je dia full memory.. dia soh uninstall app lain.. aaaaa.. mencikk.. nak henpon baruuuu.. waaa..

kalo ada duit lebih beli je yg terbaru.. ;)


EmoticonEmoticon