Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 2 7.0, harga Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Harga Samsung Galaxy Tab 2 7.0 : RM1299.00

SISTEM OPERASI (OS): Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
CHIPSET: TI OMAP 4430
CPU: Dual Core 1GHz
GPU: PowerVR SGX540
BAND: GSM850/900/1800/1900&UMTS850/900/1900/2100
SAIZ (MM)/BERAT (G): 193.7x122.4x10.5mm/345g
JENIS BATERI: Li-ion 4000mAh
MASA AKSES INTERNET/MASA MENUNGGU:
(GSM) 40/1000 (UMTS) 20/1000
SKRIN BERWARNA/LCD/JENIS SKRIN: 16 juta/IPS LCD/Capacitive
SAIZ SKRIN/RESOLUSI: 7”/1024x600 (~170 ppi)
MEMORI DALAMAN: 16GB, 1GB RAM
MEMORI TAMBAHAN: microSD (sehingga 32GB)
NETWORK: WAP/GPRS/EDGE/HDPA/WiFi
KAMERA: (In) 3MP (Ex) 0.3MP/CMOS

SPECIAL:
Sokong kemas kini Android 4.1, reka bentuk nipis, all share play, 3D sound technology. Sound alive, A-GPS, document office, quickoffice HD, social networking, Samsung Apps, sokong panggilan suara & video melalui rangkaian 3G.

Rujukan: Majalah Ering keluaran Oktober 2013


Adakah korang pengguna Samsung Galaxy Tab 2? Kongsikan pengalaman korang bersama :)

 Tekaan boleh di buat setiap hari! Tamat pada -19 Oktober 2013-
Menangi hadiah bernilai RM550 !!!

26 comments

syok ni kalau dapat sebijik :D

Akk nak note 3 8.0. Tapi x tau la bila dapat tu. Verangan la dulu.

wah cangihnya..harga pun boleh tahan mahal :)

dlu husband belikan tab 7.0 pakainya baru beberapa kali ja. last2 jual haha

harga boleh tahan hehe. Kenit tak pakai Note lagi...yang ada cuma Notepad buat masa ni :D

wah... sememangnya tengah mecari gadjet baru!!!

double clik ambipur untuk yumida...
mama pun tengah survey gadjet jugak ni..

akak pki samsung tab 10.1..gedabak besau..hahah

anak akk pakai samsung 7.0 yg 1st edition tu..buat main game & tgk utube...

sy pkai tab1st edition xl3h buh sim kad..hnya blh online guna wifi... boleh la.. sbb jrg guna kcuali utk keje je yg tu...

Assalamualaikum yangg, sheila baru je jual 3 minggu lepas. hehe. tak larat nak bawak tab besar heeee ;p

yumida nk satu..belikan please hehe..tb update blog pki komputer je kt opis

setakat ni belum mampu nak memilikinya.. isi tabung yumida.. :D

Akak nak phone yang pakai dual sim cam akak pakai sekarang.. Nak upgrade sikit jer ;)

baru lepas google note 8.0 tp yg tab2 ni pun cantik jgk kan..berbelah bahagi pulak

Bini aku yg pakai, main game je..aku jarang pegang benda ni haha

tak silap kembar saya pakai tab ni la..skang ni harga dah murah

Masih menggunakan labtop. Mahal sgtlah...lagi pun masih belum memerlukannya.

tab 2 skarang dah murah, and dah tak produce lagi sbb dah ada tab 3.. harga tab 2 rm799 skrang, tab 3 rm900 lebih sikit. hehe

pernah berangan nak memilikinya. tapiiiii.. ehhe

Agak mahal ler...
Lagi pun android dia tu agak lama..
Itu hari member beli Samsung Tab 3..hanya RM950 sahaja

ICS?

mak kmk baru jak beli note 8.0 hari ya.. lebih kurang jak harganya..

Cantik & mantap.. nk beli kena tunggu dulu sbb x lama lg mesti turun harga juga tu.. skrng teknologi dah cepat & mcm2.. Thanks sharing :)


EmoticonEmoticon