Takde elektrik!

Ketika ni…saat ni..elektrik takde. Huhuhu…. Start jam 5.45 petang tadi. Baru je nak ON lappy nak online. Tetibe tup! Lappy padam, kipas berhenti berpusing. Sah…black out!

Dengan menggunakan bateri lappy, yey…boleh bukak lappy. Pakai modem broadband Celcom..akhirnya berguna jugak broadband ni di kala genting macam ni. Genting la konon. Hahaha… Even pernah Yumida bebelkan dulu pasal kelajuan siputnya. Now, ia dah digunakan balik. Hope black out ni kejap je. Coz kalau pakai broadband ni tak dapat nak blogwalking blog rakan-rakan. Al maklum la, nak bukak 1 page pun kena refresh banyak kali. Kelajuan internet slow bila bukan di kawasan 3G.

Kucing pun takmo duduk kat umah. Dia tau takde letrik. Panas katanya. Tuuu…main bekejar-kejaran kat luar. Haih…jeles sungguh nengok kucing ni. Syok je… ‘makan, minum, tido, main’ tanpa perlu pikir apa-apa.

Nak sedut aircond free kat luar sambil menderma darah dengan nyamuk jap. Babai…

20 comments

Takpela yumida sekali skal duk amik ekon kt luar ni..hehe

IM kat sini takda air. Slow slow. Jom join nak kumpulbirthday blogger

Salam singgah sini dik Yumida...betul tu dik Adrianna Syaz...sekali sekali dapt ekon free...best jgk...hehe..

nasib baik takde waktu siang kalo malam susah gak..

hahaha...sedekah darah sikit dear..hahaha....

bestnyer jadik kucing.. kalau takde letrik boleh keluar main2. hehe.

kat kwasan rumah syira..esok tde elektrik :(

Mmg tension juga bila takde letrik.. :D

romantik jap akak dok dalam gelap..:)

pusak pun lari juak tauk panas. hehehe

pusak pun lari juak tauk panas. hehehe

hikhik.. lawak la yumida ni.. boleh plak nk derma darah kat nyamuk...

kalau black out memang boring ler...

ika cuak kalau black out...sebab ika takut gelap T_T

seronokkan tgk kucing2..hehehe

tahun lepas pernah black out hampir satu sarawak kan lepas tu phone laptop semua xde bateri sedih sangat hahaha


EmoticonEmoticon