Ganti bateri jam tangan Casio

Last week, masa keluar haritu sempat ganti bateri jam tangan. Memandangkan dah beberapa minggu tak keluar, tak sedar bateri jam dah kong.

jam tangan casio
Jam tangan Casio
See, ada calar-calar kat cermin jam ni. Lasak sungguh tuan jam ni. Hihihi..

Jam ni, Yumida beli tahun 2011. Harga RM259.00. Hampir 3 tahun dah Yumida pakai jam ni. Design cantik, tahan lasak, tak masuk air..opkos la…hahaha, stainless steel, paling penting made in Japan.

Ongkos ganti bateri jam pulak harganya RM8.00. Now, jam ni dah berfungsi semula. Yey!!!

20 comments

lama dah tu..3 thn..mmg berbaloi sbb thn lama..;)

K'Yus ada jam tgn alba dulu.. dari form 5 sampai k'yus kawen (7 thn usianya(.. mmg tahan lasak.. tapi jam tu hilang masa k'yus pegnen anak pertama..sedih sgt2..

skang ni k'yus pakai jam hantaran jer la.. jam bonia! dah 8 tahun dh usia jam ni! tahan lasak jugak! :D

sesuai dengan brandnya mesti tahan lasak dan tahan lama....

saya ade jam ALBA bli rm100+ 14 thn lps masih elok lagi. cuma tkar bateri bila kong je

Jam Yumida macam kita..jenis segi empat

Fiza pun pakai casio.. jam nie mmg tahan lasak...masuk keluar air pun tak de hal...

Sy ada 3 jam casio...semua lain designnya...
Hahaha...bole jd model casio x agak2nya...? 😝

akak pun guna casio gak..jam yang paling tahan lama akak guna...tu je mampu.

Casio dan orient, dua brand yang tahan lama

3 tahun? dah lama ya eh.. hopefully dapat lah berjasa lamak gik ngan ktk. :D

wah...lama gak jangka hayat bateri tu..hehe

Regards,
-Strider-

suka jam casio.. tahan lama, design pun cun2..

jam tgn mahal2 tahan lama.. deqla pun ada 1.. smpai skng dok pakai lagi..

barang2 mahal mmg tahan lama...kira berbaloi beli.. :)

saya tak suka pakai jam tangan hahaha


EmoticonEmoticon