Udang besar masak rebus

Alhamdulillah, dapat menikmati isi udang yang begitu yummy. Sedap u olls! 

Udang besar masak rebus, harga udang
 Udang besar fresh
700 gram RM33.00
Masak rebus
 
Semalam ada orang kampung jualkan udang besar ni. Ada saiz besar dan sederhana kecik. So, hb beli kedua-duanya sekali. Sampai kat umah, dengan penuh excited aku terus masak rebus. Fresh!
 
Kalau udang fresh aku prefer masak rebus. Sebab apa? Sebab air rebusan tu sedap sangat untuk dinikmati. Manis airnya. Tapi kalau udang tu dah lama terbiar dalam peti sejuk, aku lebih suka buat masakan merah (bersos). Mabeles! Part otak dia, woooo….lazat berkrim disukai ramai! 


19 comments

wah bestnya yumida..teringat bila pergi KK, my friend selalu hadiahkan udang galah ni untuk kita. best sangat...

bestnya kalau ada orang belikan untuk kita..besar tu...rebus pun sedap jugak..terasa enaknya makan udang ni..

Aahhh...tak tahannya tengok. Merah menyala..

ni dapat rasa 1 pon, nikmatnya....

Fuh..berbaloi sungguh makan udang besar ni kan..memang sedap..

wah...betul2..buat masak merah memang terbaik..kalau akak suka buat sambal tumis campur petai..heheh..lagi besar lagi sedap..

Nasib baik sya tak makn udang. Kalau tak meleleh air liuq hihi

tak pernah buat lagi masak rebus nie....

sama la kita Kak Yumi. suka minum kuah air udang, tp opkoz la yg msh freshhh kn. heheee

memang sedap ni..dapat udang besar..kalo fresh memang sure rebus dapat hirup air dia kan..

nyamannya,masak rebus campur ngan nenas pun umphhh.......

Besarnya udang tu....akak suka sangat makan udang ni...hehe


EmoticonEmoticon