Line telefon dah ada! Setelah genap 3 minggu tiada signal handphone

21 Ogos 2014 bermulanya tarikh keramat kehilangan signal telefon di kawasan sini. Bar signal handphone kosong. Selama 3 minggu tu juga, sunyi sepi tiada deringan telefon, tiada beep mesej berbunyi. 3 minggu, terpisah dengan panggilan dunia luar.

line telefon
Frust bila tengok line kosong kat bar

Jangankan kata nak berangan-angan ingin rangkaian 3G. Rangkaian telefon biasa tu pun dah mencukupi. Mujur internet VSAT StarNet ni tidak menggunakan talian telefon. Kalau tak..hmm kempunan aku nak berlaman sosial bagai. Oh plissss, aku berharap sangat line telefon sini pulih seperti sedia kala. Stress nak tunggu panggilan penting.
line telefon

Hari ni, guess what??? Line telefon dah kembali! Terpampang 5 bar signal handphone. Girangnya aku. Even aku bukan kaki gayut, bukan kaki kerap berSMS, tapi bila dah ada signal telefon memberi rasa kelegaan pada aku. Betapa pentingnya ada line telefon. Kot-kot ada hal emergency, haaa macam mana orang nak contact? Lagi 1, nak buat pembayaran banking online yang memerlukan kod TAG, tergendala semuanya. Syukran..yey…line telefon dah ada.

10 comments

Alhamdulillah...cepat selesai...kenapa takde yer line telefon?...pencawang ada masalah ke?...

ada masalah apa hari tu sampai takde line?

Boleh blogwalking dengan girang gumbira hehe
lama cik kumbang tak komen2 sini
terbantut nak blogwalking bila line mcm ciput huhu

pergh 3mggu? serius mati kutu wehh huhu

Alhamdulillahh..berkat hari Jumaat ya..

aha.. skrg ni line selalu masalah..
http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/09/mini-ga-september-cash-rm300-by-emas.html

Tapi memang lah.. kalau hp takde line memang rasa ada yang x kena. Sebab dah biasa tangan kita mesti nak godek2 phone kan

Memang frust kalau line takde.. macam, camna kalau ada hal penting? Kan :)


EmoticonEmoticon