Melancong ke Indonesia dan Thailand

Alhamdulillah, syukur. Diberi peluang untuk menikmati keindahan budaya dan sejarah negara orang lain. Negara jiran kita. Penjadualan ke Jakarta bertarikh 7 Mac ni. First time ke Jakarta. Rasa excited sangat! Lagi bez bila dapat pergi bersama orang tersayang, hb dan family sekali.

Melancong ke Indonesia dan Thailand, platform

Selepas ke Jakarta, then bertolak ke Bandung pada 10 Mac dengan mengupah pemandu pelancong. Katanya perjalanan memakan selama 3 jam dari Jakarta ke Bandung. Segala urusan hotel telah ditempah awal melalui online. Internet memudahkan segalanya.

5 hari di Indonesia, then, fly balik ke Kuala Lumpur. Destinasi seterusnya ke Hatyai, Thailand. Yang ni menggunakan kenderaan je. Perancangan beradai di Hatyai selama 3 hari. Jalan sana sini. Orang kata kat Hatyai kaya dengan makanan. Tengok dalam gambar berderet kedai makanan dengan pelbagai hidangan menu disediakan. Percutian jenjalan makan angin ni termasuk di ibu kota, Kuala Lumpur memakan masa sekitar 2 minggu. Doakan moga dipermudahkan segala perancangan dan percutian kami. Fuh..sure rindu nak buka blog, buka email, buka facebook. Selama tempoh bercuti ni, entry akan dibuat secara penjadualan auto publish. 


Berita baik buat semua rakan blogger. Memandangkan Yumida bakal menjejakkan kaki ke Indonesia dan Thailand bermula hari ini! Yumida nak kasi hadiah. Mereka yang rajin meninggalkan komen di blog, Yumida akan hadiahkan ole-ole dari Indonesia dan Thailand.

Tarikh tamat pengiraan jumlah komen: 31 Mac 2014
Jumlah pemenang dicari: Top 5 carta Top Commentators
Maklumat selanjutnya klik sini: Ganjaran Top Commentators blog Yumida

35 comments

wa bestnya yumida :)
seronoknya dapat bercuti sakan. tengok negara orang lagi kan :)
PG ni bilalah agaknya dapat bercuti lihat negara orang :D

seronok jenjalan kalau brsama family kan yumida..jgn lupa bawa ole2 :D..singgah menabung cne

nanti buat la entry. saya memang suka baca travelog orang. btw, have fun !!

balik Malaysia ni, mau kebas kaki. hehehe

perancangan bercuti yang penuh teliti..ape pun,selamat pergi dan selamat balik..

Assalamualaikum yangg, wahh bestnya. okey sheila pulun komen semua entri yumida ekk. aci la nak ole-ole punya pasal. hiewhiew. take care dear ~~~

Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

fuh! shopping dan jenjalan saka ni dear hehe. Have fun kat sana dan berhati2 selalu k :)

Bestnya melancong kak ;D
Selamat melancong! ;D

Wahhh.. its time to holiday ! takecare tauu. Nnti boleh laa share2 kat blog.. weweee ^^

Wah p Jakarta jangan lupa p Holland Bakery.
P bandung jangan lupa ke Kartika Sari
Fuza fly ke Bandung juga next week,,
Jumpa di Tangkuban Perahu ye...
hehe

seronoknya holiday.. tak pernah lagi jejak ke negara orang.. dalam malaysia pun xabis lg jenjalan..

huhuh ... dah la menarik di melancong ... pastu siap lak nak bagi ole2 ... naj jugak!!

Waahh bestnyaa..sy baru balik bercuti..berehat dulu beberapa bulan..nnti planning nak pergi Indon jgk

sudah ke jakarta, ke hatyai lagi. nang sakan lah kitak jalan2. wah maok juak ole-ole hehe

wah...back to back melancong dua negara yg berbeza...bestnye...nak nak klu bersama yang tersayang kan...

seronoknye...nk ikut..hehehe...selamat pergi dan selamat pulang ye :)

bulan cuti2 ni nampaknya..jaga diri baik2 ye..:)

wahhh. bestnya jalan2 tengok tempat orang. :)

nanti share cerita psl hatyai tau! nak juga tau mcm mana nak ke hatyai :))

Wah...seronoknya...Selamat segalanya.

Mesti ramai gila nak komen.....cara yang baik untuk tingkatkan trafik.

Nak juga ole-ole Jakarta....doa moga dapat ole2. hihihi

Assalamualaikum dan salam singgah sini dik Yumida...bestnya adik pergi bercuti2 ke Indonesia dan Thailand...selamat bercuti2 dik denga yang tersayang dan family...semoga selamat kembali..

Bestnya Yumida jalan2. Tp mcm xdpt join ja sbb slalu xdpt blogwalking. Apa apa pun kita enjoy!!

bestnya nak g holiday.. nak ikottt.. :D

selamat bercuti yumida.. semoga selamat pergi dan balik.. :D

bestnye melancong ke negara seberang... selmt bercuti ye yumida...

Selamat berhibur.. salam2 ceria selalu.. :)

Alhamdulillah. Rezeki la tu boleh melancong ke tempat orang. Semoga terus dimurahkan rezeki..

Kalau dpt b'cuti mmg best nak2 yg t'sayang ada disisi........;-)

Pergi tempat menarik mmg best sangat...

Salam sejahtera...
Ikut promo jika nak melancong di Bandung kami sediakan package dengan harga murah, utk lebih jelas sila tengok website kami :
http://www.davintour.com

Terima Kasih.


EmoticonEmoticon