Ladang Strawberi di Bandung, Indonesia

Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk mengarang cerita hasil percutian ke Indonesia seminggu yang lepas. Pengalaman yang menyeronokkan! Rasa macam tak puas. Tak puas nak bershopping. Hihi.. Murah! Rambang mata nak pilih barang. Itu nak, ini nak. Semua nak rembat!

Wokeh, entri ni nak story pasal lawatan ke Ladang Strawberi. Syok! Sejuk! Ala-ala kedinginan di musim salji. Melihat tapak ladang strawberi ni, memang sangat luas. Yumida dan hb gian petik buah strawberi. Geram tengok buahnya yang kemerahan masak ranum.

Ladang Strawberi di Bandung, Indonesia
Buah strawberi. Abaikan jariku yang comel itu

Ladang Strawberi di Bandung, Indonesia
Ladang strawberi – luas mata memandang

Ladang Strawberi di Bandung, Indonesia
Pondok jualan strawberi

30 comments

wow menariknya, siap ada ladang strawberi lagi kat sana..tgk pic ala2 cameron highland plak..hehehe..

sedapnya stroberi..nak satu :)

lya sempat klik digi &infiniti

wah...bestnye stoberi...segar jerr nmpak...rindu nk ke cameron plak...

bila pergi ladang strawberry ni memang geram tengok strawberry yang merah2, ranum2 dan ranggup2 tu...

Assalamualaikum yangg, yang dekat Malaysia ni pun sheila tak pernah lagi masuk garden strawberi. fuhhh terliur kalau dapat petik fresh di ladang. jeles~~~

mana gambar awak? hehehe nak tengok gak~~~

ambpii comelnye jari dia..hihihi... deqla kureng mkn strawberry yumida ....huhu

comel laa strawberry tu.. kecik2.. hohoho

Wah bestnya...puas dpt makan stawberi segar ni....

Nasuha isi tabung nuffnang :infiniti

Comel2 jer buahnye...lebih kurang saiz di Cameron. Yg besar2 ade juge ke?
Puaslah makan strawberry...yum!yum!

wah...ladang stawberi pon ada...hihi

baru dpt dari cameron...hhee... cicah cekelet nanti...

Terliur tengok strawberi fresh dari ladang ni :-)

bestnya dapat petik sendiri buah strawbery nie

Memang bestkan Yumida..kita pun dah sampai sini..

strawberi buah yang sedap..

Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari admin Blog Mesra SEO

memang manis sangat2 Strawberry kat sana. Mesti cuba

nanti yumida update cerita2 dan apa barang yang awak sekeluarga shopping kat sana ye. kemain haritu tengok banyak shipping~~~

wah....memang best rasa buah strawberry yang fresh...

bestnya. bilalah dapat melawat negara orang lain ni.

Assalamualaikum dik Yumida...wahh...bestnyer dapat lihat ladang Strawberi...

ford churp n tesco untuk kak yumida :)

Wahh sedapnya strawberi... bestnya.. :)


EmoticonEmoticon