Perencah masakan segera

Daripada berkerut-kerut nak hafal resepi. Better aku pakai perencah paste macam ni. Mudah! Lagipun rasanya dijamin sedap! Siapa segeng dengan aku, angkat tangan?

Perencah bihun goreng Adabi RM1.50 Perencah bihun goreng Maggi RM1.10 Perencah asam pedas RM1.30 Kari ayam paste RM2.90
Ada macam-macam perencah segera. Bihun goreng, kari ayam, asam pedas, nasi goreng dan banyak lagi.

Perencah bihun goreng Adabi RM1.50
Perencah bihun goreng Maggi RM1.10
Kari ayam paste RM2.90

Harga perencah masakan ni berpatutan. Kira save bajet jugak la. Penyelamat di kala nak masak hidangan istimewa. Buat yang terer memasak, tak perlu perencah segera sebegini. Mereka ada resepi sendiri. Tetibe teringat masakan kedai, ermm…sedapnye!

28 comments

Assalamualaikum. perencah nasi goreng la sedap. haritu dapat hamper raya cina daripada kilang suami. semua set barang adabi. best betul. heheee ~~~

kalau perencah nasi goreng tu saya ada gak guna, kdg bosan dgn rasa masakan sendiri. Satu peket tu sesuai la utk dua org.

pernah guna perencah bihun goreng je..yg lain x pernah try ag..

Assalamualaikum dik Yumida...perencah masakkan yang menjadi kegemaran...

IbuNoey selalu juga beli macam ni.tak berapa terer masak kan..hehe..

amboii stok berapa minggu ni dear hehe. Memang kadang2 kaedah 'segera' ni memudahkan kita di kala sibuk dan tak sempat.

syira tak berapa minat guna perencah segera..hehe

salam perkenalan....cik nat xpernah guna punperencah tu...lepas ni boleh la try...hihiii...jemputlah singgah blog cik nat yea....destinasi cinta blog....

Akak pernah guna perencah asam.
Sebab cik akak tak reti nak buat perencah dpun hahaha

lya pun selalu masak guna perancah mesti jenama magee :)

kalau dah tak sempat guna perencah jugak yumida...tengok mana dan...tapi selalunya akan berusaha sedaya upaya buat rencah sendiri...

biasa guna bihun goreng... sedappp...hehe...

Zumal pun bila rajin2 masak selalu guna perencah camtu...

selalu pakai perencah nasi goreng adabi...beshhh sgt hehe

Kita suka juga gunakan adabi ni..perencah mee goreng tu best..tpi tak boleh ambil sellau yumida..

time masak sikit boleh la guna, kalo masak byk dah tak reti nk bajet pes2 tu.. huhu..

sekarang dah mudah kan kak...semua ada yang instant.... :)

sedap ke guna perencah? huhu~

Perencah ni semua sgt memudahkan... sedap juga...

Mudah masa nak bkejar masa.. hehe. Tp kalo byk masa. xla pkai perencah kecuali kalo nk masak tomyam, zara mmg pakai perencah tomyam xpresss adabi.. hoho

Selalu guna perencah tomyam...

sesuai untuk orang bujang .. ia menjimatkan masa.

hahaha.. mudah kan yumida? deqla pun kdg2 guna jugak..


EmoticonEmoticon