Kim Soo-hyun dibayar RM4.2 juta untuk makan malam bersama peminat

My Love from the Star, gambar Kim Soo-hyun
Gambar Kim Soo-hyun
Siapa Kim Soo-hyun???
Kim Soo-hyun ialah hero dalam drama bersiri Korea: My Love from the Star

Sekumpulan wanita di Hong Kong melaporkan membayar lebih HK$10 juta (RM4.2 juta) untuk medapatkan peluang makan bersama pelakon drama Korea Selatan Kim-Soo-Hyun.

Kim Soo-hyun terkenal kerana berlakon dalam drama mengisahkan percintaan makhluk asing, ‘My Love From Another Star.’ Menurut sumber, sekumpulan wanita Hong Kong membayar seorang lelaki menjadi orang tengah untuk menjemput Kim ke satu majlis makan malam tertutup.

Orang tengah itu mendakwa Kim Soo-hyun meminta bayaran HK$10 juta. Wanita itu berbincang sesama mereka dan memutuskan untuk membayar HK$1 juta (RM420,000) setiap seorang. Laporan mengenainya timbul selepas dakwaan kononnya peminat Kim Soo-hyun terpaksa membayar 25,000 yuan (RM13,100) untuk hadir di majlis menyambutnya di Shanghai Ahad lalu.
Sumber: Harian Metro & kredit foto 1 & 2

Kim Soo-hyun, hero Kim Soo-hyun

Artis mintak amount itu ini, terus setuju. Wah..kaya sungguh! Hanya dengan makan malam boleh raih RM4.2 juta. Khabarnya peminat tersebut jatuh cinta dengan drama My Love from the Star. Aku pun tengok drama tu…erm…ok la..tapi ada lagi drama Korea bagi aku lagi gempak feelingnya. Hmmm…orang banyak duit kan. 

16 comments

Mahalnyaaaaaaaaaaa ;D hee. Kim Soo Hyun hensemmmm!

waaaaa.teringin gak nak makan malam dengan die.....tapi,hm,den x lah sekaye mereka...

memang drama ni best gilerr..sbb tu sya tgk sparuh cerita jer..nanti kalau tgk penuh mau taknya terbayang2 ..haha.. dunia2..duit mcurah2 utk artis..alahai..

Assalammualaikum...yumida,

wahh.. dah fanatik kan.. sanggup bayar walaupun mahal....

mselim3

pls: x sanggup nak bayar mahal3..

untunglah. Munirah pun tengok jugak cerita ni. hehe

Assalamualaikum dik Yumida...wahh...mahalnya artis korea ni...untung lah dia...

nk mkn mlm pun kena byr... pas tu dah tentu2 peminat tu yg belanje... amboi kaya sungguh peminat tu... kalo deqla idok ler.. x minat pun retis korea.. huhuhu...

Assalamualaikum. perghh kaya gila jadi artis ni ;p

Pehh... dpt makan & dpt duit lagi huhu.. best.. :D


EmoticonEmoticon