Tol Sibu Sarawak

Sepanjang perjalanan dari Kuching (Batu 7) hingga ke Sibu, hanya ada 1 sahaja tol yang perlu di bayar. Iaitu tol Sibu. Tol Sibu berada di seberang Jalan Lanang, Sibu. Dipisahkan oleh sungai yang besar! Untuk melalui jambatan tersebut, pemandu kenderaan perlu membayar tol. Bayaran tol bergantung pada saiz kenderaan. Kalau kenderaan bersaiz biasa, bayaran dikenakan hanya RM3.00 sahaja.


Muslim Niaga Platform Dropship
Tol Sibu yang boleh dilihat dari jauh

Yeah… Tol Sibu semakin dekat

Ting! Kena bayar RM3.00 baru boleh lalu

Dah bayar. Palang pun diangkat. Boleh race terus!

Menuju kemuncak Jambatan Sibu selepas membayar tol

Melepasi to Sibu, melalui jambatan Sibu

Nampak tak sungai yang besar sebelah tu. Sungai yang lebar dan luas.

Menuruni Jambatan Sibu..yeah nak sampai ke Jalan Lanang

Signboard ke Pusat Bandar Sibu


Tettt! Habis dah gambar. Welcome to Sibu :)

18 comments

yup, betul tu. Saya prnah dok sibu dulu. kat rejang park. hanya ni je tol yang terdapat di sarawak. huhu

kat sana pun ada tol jugak ey..

Zumal ingat kat semenanjung jer yang ada tol :)

Itu satu2nya plaza tol yg ada di sarawak ke? Harap2 taklah bertambah2 jalan ber tol seperti di semenanjung ni...

Sik pernah tauk pun Sibu ada tol juak ;D hee

Saya tap pernah sampai lagi ke sana Yumida.. nice sharing.. :)

hi sis! i baru je blk dari sibu last week..visit students kat hosp sibu..sygnye x dpt nk berjln sgt..huu but dengar2 udang kat sana murah2 n besar2...next time klo bpluang gi mmg nk cari la =) nway thanx photo sharing =)

Welcome tu Sibu..haha..bila la boleh ke sini ekkk...

ye ke..xpenah tau pun kat Sibu ada tol..

Assalamualaikum yang , takpernah tahu sana ada tol juga. hehee

Assalamualaikum dik..tol sarawak..tak pernah lagi lau kat kawasan yang ada tol...kat sandakan belum ada lagi tol ni..hehe..

kalau ada paeluang teringin gak jenjalan srwk ni...

baru kita tau kat sibu ada tol juga

Munirah x pernah lagi sampai Sibu. huhu. teringin sangat nak pergi

Wahh, bestnye de 1 je tol klu semenanjung kumpul duit utk tol je...


EmoticonEmoticon