Perencah Asam Pedas Adabi

Nak masak ikan asam pedas? Macam mana ni? Tak reti! Kang lain pulak jadinya. Itu antara permasalahan yang aku hadapi bila bab-bab memasak ni. Kecoh di dapur. Jangankan kata nak masak special bagai, sukat air beras pun selalu failed. Haha…itulah kenyataan. Diterima dengan hati terbuka.

Kalau masak sefamily aku agak gabra sedikit. Juri yang merasa banyak. So, setiap langkah memasak aku buat perancangan sebaiknya. Tapi kalau makan berdua je dengan hb aku tak kisah, dia pun tak banyak complain. Makan je apa yang ada.

Nak masak special. Masak ikan asam pedas. Kacang je! Ni haaa aku kongsikan rahsianya.

Perencah Asam Pedas, Adabi, Harga RM1.30
Perencah Asam Pedas Adabi
Harga: RM1.30

See, mudah..mudah! Dengan asam pedas paste ni membuatkan aku hebat di dapur! Penuh confident! Sebab aku tahu, hasilnya sure memuaskan hati! So, korang nak aku masak apa? Rendang, kari ikan, kari ayam, ayam masak lada, boleh punyer! Hihi… Nanti aku survey kat kedai cari perencah paste yang lain lak.

20 comments

sekarang ada kemudahan..semua d hujung jari ehehe

lya terus menabung cne inti kfc & darlie

sekarang ni dah mudah dan dah tak macam dulu kan yumida? semuanya dah tersedia...

Assalamualaikum.. sheila dah guna. kureng sket la. better buat sendiri je ramuan asam pedas tu. hiewhiew. selamat pagi, sheila singgah sambil menabung sini~~~

mudah! cuma kenit tak try lagi masak guna ni. Lebih prefer guna cara lama, sukat cili dan bawang hehe.

Senang je kan sekarang nie...tak payah nak sediakan terlalu banyak bahan.,

kami kat rumah mmg jarang guna paste segera ni. selalu masak sendiri je. salam singgah dari suria :)

seumur hdp xpnh lg try msk asam pedas. baru sdr kewujduan asm pedas pste ni. gaya mcm sodappp. lepas ni boleh terjah kedai ler gamak nya.

Assalamualaikum dik Yumida...sekarang semua ada...nak masak senang jer...yang penting rajin nak masak...

Assalamualaikum dik Yumida...sekarang senang dah nak masak...yang penting rajin nak memasak...hehe..

sekarang ni semua memudahkan dah sekarang. :)

Tak pernah guna lagi perencah nie..

hahah.. deqla ada nmpk perencah ni hari tu.. tp x terfikir lagi nk try guna perencah ni.. ooh.. yumida masak guna prencah ni pas tu kata yumida yg buat sendiri eh.. ini tidak adil! hahahhaha....


EmoticonEmoticon