Earth Hour – kempen menutup lampu seluruh dunia!

Menerusi Earth Hour, berjuta-juta orang di seluruh dunia akan menutup lampu pejabat dan kediaman mereka selama sejam bermula pukul 8.30 malam esok.

Lampu di sekitar 7,000 bandar raya di seluruh dunia akan ditutup sempena acara Earth Hour hujung minggu ini bagi mengumpul ratusan ribu dolar untuk projek-projek pemuliharaan alam sekitar, kata pihak penganjur semalam.

Earth Hour merancang untuk mengumpul sumbangan keseluruhan melebihi AS$650,000 (RM2.1 juta). Antara projek yang akan mendapat pembiayaan kami termasuk pusat pemuliharaan penyu di Itali dan perkhidmatan renjer hutan di Indonesia. Tindakan tersebut untuk meraikan komitmen mereka berhubung usaha memulihara planet Bumi. - Agensi

Earth Hour – kempen menutup lampu seluruh dunia! gambar Earth Hour
Gambaran earth hour
Lampu ditutup selama sejam. 8.30 malam - 9.30 malam

Jom sama-sama kita laksanakan kempen Earth Hour. Mula 8.30 malam sampai 9.30 malam. Sejam je. Tak lama kan? Start malam esok, Sabtu - 29 Mac 2014. Selamat memulihara planet bumi kita :)

8 comments

Saya sokong kempen ni. Dulu pernah tutup lampu, best je Rasa duduk gelap2

Assalamualaikum dik Yumida...sokong sangat kempen ni...sama2 kita memulihara planet bumi kita..

lya singgah menabung cne :)

alahaii.. deqla x tau pun.. so mmg x buat la kan..hihihi....

Assalamualaikum. memang sokong tapi taktahu eart hour tu kelmarin. hehehe ;p

tutup lampu dengan keluar shopping dgn anak2..hehehe..


EmoticonEmoticon