Gambar sekitar Bandar Sarikei

Sarikei Sarawak sebuah bandar yang sedang pesat membangun. Selama 4 hari berada di Sarikei, kamera sentiasa ligat beraksi. Ye la, nak ambik gambar, boleh dibuat kenangan. Pada masa yang sama gambar di upload ke blog, agar pembaca boleh melihat persekitaran di Bandar Sarikei. Especially yang belum pernah ke sini, cuci mata :)

Jom baca:

Gambar sekitar Bandar Sarikei

Gambar sekitar Bandar Sarikei
MEDAN SELERA SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei
KEDAI SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei
BANGUNAN DAN JALAN SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei
TANDAS AWAM SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei, bot express, jeti sarikei
TERMINAL SATU SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei, jeti sarikei, pelabuhan sarikei
PELABUHAN/ JETI SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei, arca nanas
ARCA NANAS SARIKEI

jam bulatan, Gambar sekitar Bandar Sarikei
JAM BULATAN SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei, pasar basah sarikei
PASAR SUNGAI REJANG - PASAR BASAH SARIKEI

Gambar sekitar Bandar Sarikei 
TERMINAL BAS SARIKEI

Dari dulu lagi aku teringin nak ke Sarikei. Kawan cakap kat Sarikei harga emas murah. Tak pulak aku sempat menjengah ke kedai emas. Huhu… Coz malam je dapat keluar. Kedai emas pun dah tutup. Haaa lagi satu, member cakap harga barangan komputer di Sarikei murah. Yang tu pun aku tak sempat nak survey. Haih…ruginya. Takpe janji dah pernah sampai ke situ. Jauh perjalanan, tambah pengalaman.

19 comments

bestnya dapat jenjalan kan..at least merasa gi tempat orang ..

akak tak pernah lagi sampai sarawak.. bestnya yimida jalan-jalan..

byk tmpt2 best kat sana eh..
yumida camne buat gmbr dok dlm kotak tu..jimat space n kemaslah!

never been to Sarawak and Sabah. Looks nice!

best nya sis.. harap2 zara ngan suami pon bksempatan jalan2 kat snaa.. buat masa ni xda plan nak holiday.. masing2 sbuk.. ^^

huhuhu menyesal dolok sik jalan-jalan and bemalam sia.

Tak pernah sampai lagi kat sarawak...

betul2..sarawak best, dapat jejak kaki ke sarawak ujung tahun lepas..

Assalamualaikum yanggg, bestnya. teringin nak jejak Sabah dan Sarawak ~~~

wwaah ya ka? kenapa murah?

Munirah kalau berjalan2 pun mesti wajib ambil gambar..


EmoticonEmoticon