Tayar yang banyak berjasa

tayar kereta, sport rim

See, berkilat-kilat selepas mandi. Tu belum masuk kewangian dia. Berbuih-buih di syampu. Ooops semestinya bukan keje aku. Haish..cuci kereta bukan bidang aku. Kurang berminat. Hihi.. Ni haaa, keje hb aku. Asal hujung minggu je kasi ‘girlfriend’ dia ni mandi. Apa lagi ‘girlfriend’ kesayangannya si berwarna oren ni.

Kasi mandi coz nak bawak dia pergi jalan-jalan. Banyak berjasa kat tuan dia. Mengharungi perjalanan 11 jam untuk balik ke kampung halaman. Penat dia berguling atas jalan tar. Rasanya sure dah sampai berbillion-billion berpusing.

Sekarang ok lagi. Kalau dulu, sekitar tahun 2011 jalan Ladang, Mukah-Sibu. Lagi teruk! Berbatu-batu! Time tu jalan belum berturap. Tu belum campur dengan lubang jalan! Lubang besar! Sakit pinggang duduk dalam kereta. Kereta pun slow lalu, kang bawak laju-laju hancus sport rim. Bengkok! Sekarang, alhamdulillah. Jalan Ladang dah berturap.

Bersyukur dengan kemudahan/kemajuan yang ada di sekeliling kita. Teringatkah kita akan peristiwa hitam bot karam di Daro? Dek takde jalan darat, hanya ada jalan sungai sahaja. Arus deras menelan 11 mangsa. Salam takziah buat seluruh keluarga mangsa. Al-fatihah. Jalan darat itu memudahkan untuk semua orang. Hope suatu hari nanti akan terbinanya jalan darat yang menghubungkan dari 1 tempat ke tempat lain. 

34 comments

tayar la komponen yang paling teruk kene jaga kan dear hehe. Kalau dia bocor atau pancit, menggagau pulak kita nak kuarkan duit beli yang baru.

tu lah yang paling risau..sebab kalau tayar dalam keadaan yang teruk,susah pulak nak mulakan perjalanan yang jauh..

Assalamualaikum dik Yumida...jasanya harus sentiasa di kenang kan dik..hehe...dan salam takziah kepada keluagra mangsa...

mcm comel jer kaler kereta tue..
rim pn nmpak smart.
heheh..
pandai bab kereta hb yumida nie.

kena jaga selalu kalau dah sakit tu kereta bertambah sakitla yumida :)

kacak rim ya. aok dolok jalan selangau-sibu ya lah paling mek malas. nang sik nyaman asa palak dudok dalam keta. kinek tok dah okay tapi maseh juak belubang. tapi besyukur masih ada jalan darat .

tayar jenama apa nie.. mesti mahai kan..

jom baca
Kassim AHmad tolak hadis adalah kafir
http://pemudattbc.blogspot.com/2014/02/kassim-ahmad-tolak-hadis.html

Semalam tengok Majalah 3, kupas pasal insiden bot karam ni lah. Siap share video sebelum kejadian tu berlaku, masa dorang baru tgh jalan nak naik bot ramai2. Sedih btol...semoga semua mangsa dijumpai, walau hidup @ mati.

Amboi..ngelit.Lawa rim sukan.pinjam boleh?

Assalamualaikum Yumida

kilat nyerrr

wow..tayar berkilat. sport rim pon berkilat..

licha nak tukar tayar memang tak reti.. hihi

Sama la dgn akak..bab2 nak membasuh keta nie semua serah kat husband jer.. akak tlg buat air sambil tgk dia cuci keta okey la.. hehehe

sangat berjasa tayar ni..kalau xde die..habis xjalan kerja 1 hari

walaupun value dia depreciate tapi byk dah jasa dia hehe

owh sis pun ade tgk yg majalah 3 semalam. sedih kan pasal mangsa terkorban 11 org tu. yg video tu buat rasa sebak. ramai yg terkorban. jalan utama hanya jalan air. xde pilihan. nak tak nak kena naik perahu jugak. dah bertahun2 penduduk mintak jln raya. mungkin faktor bentuk muka bumi permohonan tu belum dilaksanakan. kesian penduduk kat sana. kwn yumida pun ada jugak berasal dri sana.

semua 11 mangsa telah dikebumikan. al fatihah.

bab keta memang buah hati dia shark

bena eh...sakit punggung kita olehnya. haha...mun dah berlubang ya. nang kedak kawah jak besarnya. asa numpang kuda eh.

tayar tu x pasti. sport rim dibeli thn 2012 kot klo x silap. harga rm1k+++

wakaka...blh..meh nak kirim pakai poket doraemon

jgn dipuji sis..kang org sebelah kembang hidungnya..huahuahua

wsalam atuk. hihihi...itu keje org rajin. kalau yumida simbah sekali sudah ler...

berkilat2 haa tayar...
bertuah kete.. :)

Keta ni even rosak sket mmg kena jgaa.. xda keta..payh nk bgerak.

Tayar cantik, sport rim pun menarik hehee.. tayar mmg penting utk keselamatan pemanduan.. selamat memandu & berjalan2 Yumida.. :)

lelaki dgn kereta mmg x dpt dipisahkan.. haha...

Kalau jalan jauh tayar faktor terpenting yg perlu diteliti...

Assalamualaikum yanggg, hehe jasanya dikenang ~~~

walau dimana pun kita berada kena berhati2 ..

cantik tayar dan rim..apapun tayar memang ant perkara yang perlu diperiksa selalu terutamanya jika berhajat utk jalan jauh..


EmoticonEmoticon