Tips pengisian blog personal

Thanks diucapkan buat semua pembaca yang menyumbangkan buah fikiran untuk entry yang ni: 

Begitu banyak pendapat yang disharingkan oleh rakan blogger kita. Terbaik! Sebelum ni, Yumida pun ragu-ragu…ermmmm apa yer benda yang terbaik untuk dimasukkan dalam blog personal ni. Rupanya mudah je! Meh kita lihat idea bernas dari rakan blogger kita berkaitan apa yang perlu kita isi dalam blog personal.


Tips pengisian blog personal:







Haaa..gitu! Blog personal ni orang kata tulis je segala diari kita, pendapat, pengalaman, review, aktiviti seharian kita. Perihal terlalu peribadi better kita jangan letak. Kang tak pasal-pasal diungkit orang. Hahaha…

37 comments

moning
banyak pendapat yang sangat berguna

Assalamualaikum yanggg, betul-betul-betul. Yang terlalu personal tak perlu letak. hehee common je ~~~

hehehe ada jugak komen kite kt ctu.

ehehe haah berkaitan peribadi jgn letak..nanti bahaya

Assalamualaikum dan salam singgah pagi isnin dik Yumida..kalau yang terlalu peribada,tak payah letak,simpan dalam fikiran jer...hehe...info yang menarik dik Yumida..

Betul juak ya.. Asalkan hal peribadi gilak jangan di-share dalam blog ;)

balun je..kalau citer ppasal personal pon xbest gak.kena campuq2 baru berseri2

blog sya rojak.. saya lebih suka post berkaitan isu semasa.. tapi bukan gosip2 mhupun politik... :D

suri pun ada juga tapi sekarang di kurangkan heeee...yumida ni blog jenis peribadi ker contest jer???

elok pelbagaikan juga entri tu, kalau terlalu banyak pasal personal pun bosan juga.. akak tak suka tulis mengenai politik dan gosip.. menabung churp2..

blog saya tentang apa yang menarik berlaku dalam kehidupan saya...
kalau privacy sangat, simpan dalam hati...takut2 menguris mana-mana pihak tanpa kita sedar...^_^

yang penting story kita kat blog menjaga adat tatasusila tak kacau orang kan

itu yang heran bila ada orang suka sangat letak perihal yang terlalu peribadi ni yumida...

byk nyer tips yg berguna.. blog sy pun rojak.. mintak maaf awal2 kalau ada perkara yg x harus dikongsi tetapi dikongsi.. sy budak baru belajar.. mohon teguran :)

nice sharing kak..blog kita hak kita..:)

saya hanyalah penulis blog personal yang newbie. hehe

seelok-eloknya sikmok lah campur hal politik hehe

Rojak2 kan ok... Semua boleh baca ikut yg mana sesuai dan berkenan di hati ;)

akak pun dah bercampur... tapi akak suka...

sama juak rojak2..xbosan gilak drpd fokus satu bnda jk...

personal = perkongsian peribadi hidup mahupun pengalaman

idea utk blog personal sepatutnya banyak lah, kan.. sbb mcm2 leh ditulis

nama pun personal...mmg sesuak hati je boleh pilih topik nak tulis.

Banyak bahan boleh dikongsi cuma kena pandai tapis..nanti jadi overpersonal..susah..ada yang boleh dikongsi ada yang patut disimpan..

blog rojak. hehee
dah lama stop berblogging.. skrg ni baru ni berblogging semula.
nak mencari rentak lama tu hehee

heee.. blog personal lebih terbuka utk bercerita tentang apa pun.. x tertumpu pada satu2 cerita jer.. sbb pembaca cpt bosan nanti kalo asyik cerita genre yg sama jer... huhuhu..

penulisan blog personal nie sebenarnya bebas skit..boleh cerita pasal apa saja..hehehe

Regards,
Strider

Yup.. jan laa letakkn pkara yg tlaluu peribadi kat blog..hal mcm tu xssuai laa letak sbb pbaca blog kita ni ada dr plbgai lapisan umur. Kongsi pkara yg dorg bleh baca dan trima sb kita kena respect pbaca jg if nk kita kena hormat. Dan paling pntg.. hasil tulisan tuu.. kena laa bhemat sb kita ni xkekal slama nya d dunia pinjaman ni.. hasil karya kita tu ttp d baca even kita dah takda. So.. jom kita amik lgkah Bhati2 dlm bidang tulisan kat alam maya ni.. weweee ! ^^

Hehee betul tu.. cerita apa saja asalkan tak bersalahan dgn agama & org lain kan.. yg personal2 sgt tu tak payah lah.. buat menyusah je nanti hehee.. :D

tulis benda menarik tu yang syok orang baca.. tapi entry evergreen pon ok jgk. :)


EmoticonEmoticon