Sarikei Sarawak

Pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke Sarikei Sarawak. Perasaan excited! Ye la nak ke tempat baru, haruslah seronok! Hobi aku tangkap gambar. Boleh kasi masuk dalam blog. Ada gak bahan cerita. Mana tahu ada yang refer kat blog aku cari pasal Bandar Sarikei Sarawak ni. Hb pun sporting je, kasi slow itu kereta. Senang aku snap gambar. Takde la blur. Jom sama-sama tengok gambar sekitar di Sarikei Sarawak.
Sarikei Sarawak
Signboard ke Sarikei

Sarikei Sarawak, welcome to sarikei
Pintu Gerbang Sarikei 'Selamat datang ke bandar Sarikei'

Sarikei Sarawak, bangunan sarikei
Bangunan kedai sekitar Sarikei

Sarikei Sarawak
Banyak bangunan kedai, nampak sangat membangun. Jalannya lebar, jalan berturap dengan baik, lampu isyarat di sana sini. Korang pernah sampai ke Sarikei? Sarikei terkenal dengan buah nanas. Nak tengok buah nanas besar? Jom!

Sarikei Sarawak
Nanas Sarikei

Pernah makan nanas Sarikei ? Manis tau! Sedap!

18 comments

wahhh Diya teringin nak pegi sarawak..plg nak pegi kuching..selama ni dok mkn kek lapis org bagi je.teringin nak tgk sendiri T_T

Bestnya kak yumida ;D kmk blm pernah gik ke sia.. ;D

Wahh bestnyerrr jln2 ...
Selamat berjln2

Belum sampai Sareikei..Kucing sudah..tapi nenas serawak memang maniskan...

penah pegi tapi sik sempat jalan-jalan. sampe tengah pasar nya jak

Tak sampai la kat sini.. selalu balik kg husband kt kuching jer.. =D

memang tak pernah sampai pun...bila la gamaknya yek.

wahh,...ade rumah spogebob la..kekeke

Woahh.. zara xpena jalan2 kat sarawak lagi.. pegi limbang jaa slalu .. abg ngan kaka stay situu.. hehehe

tak pergi ke tempat jualan barang murah kat sana?

Assalam. kak azhafizah, amal dah share thru google + yang contest Yeos akak. kalau akak tak keberatan nak mintak share google + article amal yang ni. Taman Saujana Hijau yg memang sgt cantik mcm kt oversea. Terima Kasih!

http://www.virtualmalaysia.com/taman-saujana-hijau-putrajaya/

Wahh bestnya jenjalan.. saya tak pernak sampai ke sarikei lagi Yumida.. t kasih atas perkongsian ye.. seronok.. :)

kmk nama jk dekat ngan bandar nanas tok, tp blum penah agk sia gk... hehe..

"Keep Smiling"
^_^

ee, bulak ktk. xpdh nak pegi sarikei. dpt jumpa ktk. hehe

tu dia.. mercu tanda nenas lagik... deqla dah tentu2lah x penah smpai sini lagi.. terbang ke negeri srwk pun mana penah...huhuhu... yumida xteringin ke nk mai KL..??

Tak pernah sampai lagi ke sini. Ada masa dan peluang nak juga melancong ke sini.

Assalamualaikum yanggg, bestnya suami pun sokong awak tangkap gambar ni. hehehe... first time awak mai ekk. saya entah bila dapat jalan sini ~~~


EmoticonEmoticon