Tips Tingkatkan Earning CPUV Nuffnang

As salam buat rakan pembaca,

Alhamdulillah, semalam dapat CPUV dari Nuffnang. Olay JAS Bundle

Tips Tingkatkan Earning CPUV Nuffnang, tingkatkan earning cpuv, cpuv nuffnang olay JAS Bundle, Olay JAS Bundle, CPUV Campaigns, BE, buffered earning

See, masih berbaki RM0.00 lagi. Jemput rakan-rakan sekalian menderma tabung Nuffnangku sekitar blog ni kalau sudi. Ngeeee :) TQ :)

Hari ni aku nak share pengalaman aku sendiri dalam meningkatkan earning CPUV atau lebih dikenali sebagai Buffered Earning (BE). Moga sama-sama kita mendapat manfaat hasil perkongsian ni. Ilmu harus dikongsi bersama kan…

Seperti yang aku telah war-warkan sebelum ni, aku telah cash out earning pada bulan Ogos yang lepas. Now, dah bulan September. Bila dah cash out, pasti angka akan direset menjadi RM0.00 di dalam baki akaun Nuffnang. Apa yang menarik, tak sampai 3 minggu earningku telah mencecah RM40 lebih. Alhamdulillah..syukur. Terima kasih buat rakan-rakan yang sudi menderma dan mengisi tabungku dalam blog ni. Sayang korang semua :)

Apa yang mengejutkan aku, earning CPUV lebih tinggi dari earning CPC. Mungkin ada yang keliru antara CPUV dan CPC ni. CPUV dikira berdasarkan unique visitors yang datang berkunjung ke blog kita. Manakala, CPC pulak akan dikira berdasarkan per klik iklan di blog kita. Blogger yang berstatus gliteratti akan menerima 25 sen setiap kali iklannya diklik, manakala blogger berstatus ordinary akan menerima 15 sen per klik untuk iklannya.

So, berbalik pada topik yang ingin diketengahkan: Tips Tingkatkan Earning CPUV Nuffnang. Mudah je! Tapi perlaksanaannya memerlukan usaha.

Apa yang perlu korang buat ialah hanya tingkatkan trafik di blog korang. Itulah rahsia sebenar untuk mendapat earning CPUV yang lumayan. Contohnya, rajinkan diri berblogwalking ke blog lain. Kalau kita tak berkunjung ke blog lain, mana mungkin blog kita akan menerima kunjungan kan. Melainkan kalau kita pemes hot-hot gitu. Hehe..

Join segmen/GA/contest. Kalau rajin anjurkan segmen, giveaway, contest, jadi penaja/sponsor pun ok jugak...bagi menarik rakan blogger singgah ke blog kita. Semakin cantik trafik blog, semakin cantik jugalah earning yang akan kita perolehi. Harus diingat...unique visitor tu yang penting. Disarankan juga untuk kita maintainkan trafik blog. Blog yang trafiknya stabil amat disukai oleh pihak advertiser.

Blogger yang bermain SEO, tentu sahaja tersenyum girang. Sebabnya…visitors dijana melalui trafik organik. Beruntungnya mereka. Trafik organik ni penyumbang kepada unique visitors di blog. So, sama-samalah kita mempelajari dan menerapkan teknik SEO ke dalam entry kita. Aku pun masih dalam proses belajar SEO ni. Slow sikit, pakai kuasa kura-kura. Takpe, buat slow-slow, kayuh dulu..nanti boleh jadi selaju motorboat. Hahaha.. Berangan la tu..

Oh ya, ping entry pun membantu mempromosi entry blog kita. Lantaran menaikkan trafik blog dan penyumbang unique visitors. Macam aku sendiri, menggunakan pingbusuk. Yup! Memang menampakkan hasil! Try la ping entry korang. Actually ade banyak jenis ping blog ni. Now, terpulang pada kita sahaja nak guna mana satu ping blog yang kita mahu.

Wokeh, sekian sahaja dari aku. Sebarang penambahan tips tingkatkan earning CPUV sila maklumkan di kotak komen. Sama-sama kita praktikkan. Sambil berblogging, sambil menjana pendapatan sampingan. Berbaloi-baloi!!!


Entry berkaitan:

75 comments

fizi pun nak tapi..dh x reti nk edit html yg baru tu..jadi x dpt la letak iklan pada kedudukaN YANG BETUL..pening kepala..hihi

Tqvm...jangan lupa klik dan isi tabung saya ye...saya selalu isi tabung anda.

Wah! Masyuk ar sis.. Thanks for the tips.. Kena lebih gigih terjah blog kawan2.. =)
SIAPA DIA BLOGGER BUDIMAN?

Assalamualaikum yanggg, sheila sedekah klik untuk awak yee. hehe. bagusnya tips ni. sheila nak share dekat fanpage sheila ya :)

Wah, trafik tinggi nang byk oleh. Mun macam kmk tok, ada lah juak sikit. Hehe. Tapi alhamdulillah, rezeki juak nak. :-)

@Sheila Salim hehehe...sila2
tq sis sheila..ilmu harus dikongsi bersama :)

dulu rajin, skarang ni malas sikit nak bw blog org.. hmmm.. rm40 lebih? bestnye akak, lia dh berbulan-bulan, baru je rm4.64 .. entah bile nak naik.. :(

Alhamdulillah tahniah akak. Semoga dimurahkan lagi rezekinya :)

Kesimpulannya ia berkaitan pv aje..hehe

mun blog SEO nang senang mok dapat trafik tinggi.. :)

kah tok rajin gik cik akak ping...hihi...:)

ayu cuba jugak. tp belum sampai rezki. hehe

Tips yang menarik. Terima kasih berkongsi. :). Insya'allah akan cuba praktiskan.

thanks for the sharing and tips..love it..^^

Tips yg bagus dear.. thanks for sharing..=D

Tips yg bagus dear.. thanks for sharing..=D

wah..banyak tips yng diberikan..suka ilmu tu..hu3

woah...awesome sharing...thanks kongsi akak :)

@Mieza Jhaa K pembetulan..ia berkaitan uv: unique visitors

pageviews ia berkaitan kekerapan org klik entry kita

contohnya yumida baca entry pertama sis pagi ni. then petang nanti yumida baca entry ke-2 sis di hari yg sama. ia hanya merujuk 2 pageviews.

tp kiraan uv...hanya 1 uv je

susah utk tingkatkan uv. tp mudah utk naikkan bilangan pageviews (pv)

Ilmu yg sgt brguna..tq sharing yumida.akan cuba juga :-)..kita isi tabung

Wah, nice sharing Yumida :) terbaik...teruskan usaha k

boleh cuba ni.. earning cikna setahun lebih baru cukup RM50.. hehe..

done save22..

Thats trus. Apa yang penting. cari trafik sebanyak yang mungkin bila CPUV campaign sedang berjalan.

terima kaseh sudi share yumida...

terima kaseh sudi share yumida...

terima kaseh sudi share yumida...

Assalammualikum...yumida,

Tahniah k.. moga yumida sukses selalu dah kerap lagi ilmu kat blogger lain k.. percayalah yumida ilmu semakin banyak diberikan kepada orang lain ia semakin bertambah , bukan macam duit semakin banyak kasi kat orang semakin kurang... mselim3 suka yumida semakin berjaya..

mselim3

pls: mselim3 sentiasa support yumida.. demi persahabatan..
Hargai sebuah persahabatan,,,

Idea bernas! Boleh jadi panduan..thx!

faham dah.. yg penting trafik dan unique visit kne tinggi..

wahhh terbaik dan thniah ye acik ucapkn

Baru kak ina tau yang CPUV dikira berdasarkan unique visitors yang datang berkunjung ke blog kita..TQ ye for the info :)

mun time free sempat juak curi2 blogwalking tok...terima kasih untuk tips ya

tips nuff terbaik lagi dari sis..tq tau?

tq yumida.... akak bab tinggikan trafik tuu yg kantoi...xreti laa nak tarik org mai..hihihi

betol tu =) tips yg berguna..kalau nk kata blog sy mesra seo..mmg jauh la kot..kena byk baiki lg..cuma entri sllu ping jelh..Alhamdulillah, smoga rezeki akak bertambah murah..stiap kali kesini sy akan klik utk akak ye..

wow! terbaik tips dari sis (^_^). Memang kenit kene belajar lagi pasal trafik dan SEO ni. Zero sungguh knwoledge pasal ni hehe. Tapi, nak tingkatkan trafik memang suatu kerja yang agak berat.

Thanks sharing sis and done klik 1 Olay for you :)

nice tips.. tp deqla dah slalu je singgah ke blog org.. tp x penah pun dpt cpuv.. huhu.. maybe ada lain2 tips? huhu..tp xpela, xde rezeki lagi la tu.. ;)

masih samar2 rabun lagi tentang benda ni walaupun dah berkali2 baca..hehe

tq berkongsi dan dah clik2 semua tabung nuffnag yg ada ye TQ

makaseh sebab sudi kongsi2 tips.. hehe saya nak menabung di sini ya.. sekali lgi,tahniah ye yumida.. ^_^

yumida nak tanya sikit. kalau trafik blog kite tak bnyk kan. ada kemungkinan ke nak dapat cpuv?

done klick2 tuk Yumida...rezeki :)

me too, guna kuasa kura2..semakin hari semakin menjadi ninja...wachaaa !! opps terlebih emosi pula :p

done menyumbang ke sini....good luck dear..

baru nak berjinak-jinak buat income dengan nuffnang ni..
http://prettymommythoughts.blogspot.com/

thank u share sis..smoga murah rezeki..:)

bestnyeeee.. nak jugak.. asyik dapat sektul je .. nanti teman majok kang baru nuffnang bagi BE kot.. huk3

Wahhhh.... TERIMA KASIH memberi tips ni YUMIDA! sangat berguna!!!!

terima kasih atas tips ini...banyak bunda dapat ilmu dari hal CPC. CPUV dan lain2...tq

jom kelik kita pula aduh sampai lebam niee

Wahhh tips yg menarik..bila la nk merasa nih...

good gooddd haih nak naikkan traffik blog memang susah kan? lagi lagi kalau lama biarkan blog terbengkalai.. huhu

Terima kasih perkongsian ini. Boleh belajar kat sini tentang Nuffnang.

wow masyuk.. nak tanya la kalau cpuv tu org masuk blog kita automatically akan earn ke tak payah nak klik iklan..?

@Noorkhuzieenaah. cpuv automatic akan masuk. tp kalau orang tu klik sekali earning tu juga akan dikira sebagai cpc. 1 klik cpc dpt 25 sen. bergantung pada apa jenis iklan yg keluar time tu. juga iklan cpuv yang kita dpt.

thanks for the tips. selama berblogging since tahun 2006, mmg tak pernah pun earning nuffnang tu bergerak..hihi

Assalamualaikum .. terima kasih share tips ni :) kita dah klik dah :)

Nice tips...perkongsian yang menarik...blh la eyza cuba plak lepas ni...thank you..

Wah!! advance betul korang ni....siapa2 boleh terangkan kat aku tak SEO tu apa? byk betul term2 yg masih xtau...

seo ni...search engine optimization
blogger yg terapkan teknik seo dlm entry, kebarangkalian besar entry mereka mudah terpampang di halaman google
nak terangkan..mungkin agak pjg lebar..
terjah blog panduan berblog dan berseo:
http://www.hasrulhassan.com/
http://www.adibsite.com/
*ada byk tips dikongsikan

Terima kasih bagi tips . Dah klik libresse untuk upah :D

round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disin dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

Thanks for the info kak. Sangat membantu. Btw, jemput lah singgah ke blog saya. Saya newbie :)


EmoticonEmoticon