Special Giveaway untuk Hari Malaysia

Hari Malaysia 16 september , pembentukan malaysia , sejarah hari malaysia
KLIK BANNER UTK JOIN


 Jemput LIKE entry ni di page SINI
Terima kasih :)
Contoh:



Harapan Yumida pada negara Malaysia:

Moga negara kita kekal aman damai. Dengan adanya barisan tentera dan pertahanan yang menjadi benteng kekebalan daripada diserang musuh.

Moga rakyat Malaysia hidup dalam keadaan harmoni. Walaupun mempunyai pelbagai kaum, bangsa dan agama. Kesemuanya mengamalkan perpaduan. Menghormati antara satu sama lain. Pentingnya perpaduan ni supaya tidak berlakunya perpecahan kaum, rusuhan kaum yang pernah terjadi suatu ketika dahulu. Uniknya, kepelbagaian kaum yang kita ada menjadikan negara kita unik di mata negara lain. Juga ia merupakan suatu tarikan bagi pelancong asing berkunjung ke Malaysia.

Yumida juga berharap dengan kenaikan harga minyak sebanyak 20 sen ini mampu mengukuhkan dan menjadikan ekonomi kita stabil. Apa yang menjadi kerisauan Yumida bila harga minyak naik, ia bakal menjejaskan harga barangan lain. Ia pernah terjadi suatu ketika dahulu. Sejarah yang bakal berulang ni, amat menggeruni pelbagai lapisan masyarakat. Yumida amat-amat berharap pihak berkenaan akan sentiasa memantau harga barangan dari masa ke semasa. Yumida juga berharap, peniaga yang mengambil peluang dengan menaikkan harga barangan akan dikenakan tindakan. Ini bagi memberikan pengajaran dan peringatan buat peniaga lain.

Sempena sambutan Hari Malaysia ni juga, Yumida berharap agar lebih banyak peluang pekerjaan dibuka. Especially terdapat ribuan golongan siswazah yang masih menganggur dek kerana belum diterima mana-mana firma pekerjaan. Memang ada banyak program yang ditubuhkan untuk membantu golongan ini mencari pekerjaan. Yumida berharap, lagi banyak program dibuka khasnya membantu para belia mencari pekerjaan. Juga dinasihatkan para belia, jangan terlalu memilih pekerjaan. Sumbangkan ekonomi negara, berikan hasil kerja yang produktif, agar menjana sistem ekonomi negara Malaysia yang mantap!

Akhir sekali, 16 September 2013, selamat menyambut Hari Malaysia buat semua rakan pembaca sekalian.

HADIAH:
10 Entri pertama akan dapat RM50.00 dari Santaikata.com

Bagi blogger yang ada fanpage, share artikel itu di fanpage korang dan 3 artikel yang mempunyai LIKE terbanyak akan dapat RM50.00 

TAMAT: 16 SEPTEMBER 2013 JAM 11.59 MALAM

29 comments

GOODLUCK akak yumida :)
Entry yang mantap (y)

Entri terbaik tu yumida...terbaikkk.

selamat hari malaysia ke-50...negara ku tercinta tanahair tumpahnya darahku....weeeeee

akak, kiera dahh share n like . hihi.

selamat hari Malaysia :) :)
betul, semoga kenaikan harga minyak tu untuk stabilkan ekonomi negara, kalau tak hmmm.. hehe.. anyway, syukurlah malaysia masih aman. Allah bagi keamanan sebab itu yang kita perlukan. Allah bagi keamanan untuk kita sebab dengan amanlah baru kita boleh tolong orang lain.. hehehe..

dh like masa keluar kat FB td..hehehe...xsuruh pun mesti sally like, best of luck kak :)

gud luck yumida n Selamat Hari Malaysia =)

Semoga berjaya. :-) studioous.blogspot.com

wahhh..he3 smoga berjaya kak Yumida =)

Gud luck.. xpat join.. sebab xmain.fb dah.... sob...sob..

mama dah like yumida .. gud luck tau.. mama klik nuffnang kat sini

done like kat page tu sis.. goodluck :)

smga bjya akk.. =) slmt hari malaysia :)

gudluck.. entri yg terbaek. selamat bercuti :)

rajinnya yumida karang entri mcm ni.. mesti ada tu rezeki yumida.. yakin boleh..! hihi.. good luck tau.. ;)

cantiknya....suka2..good luck yumida...

moga berjaya.. dah clik2 3 nuffnag yer !

Moga berjaya... X smpt nk online n klik lagi... Insha Allah... Sy tlg klik ea..


EmoticonEmoticon