Running Man

Siapa pernah menonton rancangan Running Man? Cer angkat tangan. Running Man boleh ditonton menerusi saluran 393 One HD pada hari Jumaat jam 11.50 malam. Kalau nak tengok siaran ulangan nyer pada hari Sabtu jam 6.05 pagi. Oh ya ada 2 episode ulangan pada malam Sabtu tu jugak jam 11.20 malam dan 1.00 pagi. Yang takde Astro, jangan risau. Siaran Running Man ni telah ditayangkan di TV2 jam 4.00 petang hari Sabtu. Haaa…nak tahu bez ker tak Running Man ni. Kena la tengok.

Running man one HD, Running man Korean, Running Man Korean Variety Show, Monday couple running man, Yoo Jae-suk, Gary, Haha, Ji Suk-jin, Kim Jong-kook, Lee Kwang-soo, Song Ji-hyo

Running Man? Ia bergenre macam mana? Running Man ni merupakan rancangan aneka ragam dari Korea Selatan. Juga dikenali sebagai Running Man Korean Variety Show. Dalam bahasa Melayu ‘Running Man’ ni bermaksud orang yang berlari.

Peserta running man dibarisi oleh selebriti terkenal seperti:

Dalam rancangan ini, para pengacara dan tetamu yang diundang dikehendaki untuk menyelesaikan misi-misi yang diberikan untuk memenangi perlumbaan tersebut. Biasanya, pengacara tu dikendalikan oleh Yoo Jae-suk. Amat petah sekali beliau bercakap tanpa sebarang teks pun.

Semua peserta Running Man mempunyai personaliti yang menarik dan berbeza. Memasing dengan perangai pelik dan kelakar. Menambahkan lagi keseronokkan rancangan Running Man ni ditonton. Bagi aku, rancangan ni wajib ditonton! Haha..tak boleh miss langsung.

Kalau korang perasan kan, semua tempat yang menjadi tapak rakaman Running Man ni semua best-best. Teringin pulak aku nak ke sana. Makan angin. Honeymoon ker. Pewit..

Even di kalangan peserta Running Man tu ada yang ensem, ada yang cantik..diorang tak control macho or control ayu. Tu yang aku suka tengok. Tak perlu nak control bagai kan. Pastu dengan idea pelik memasing nak kalahkan kumpulan lawan. Memang lawak tahap gaban la.

Setiap peserta Running Man mempunyai kisahnya tersendiri:

Pasangan bercinta sebagai couple Monday (Gary dan Song Ji-hyo)
Si pengkhianat dan selalu membawa watak sebagai perisik (Lee Kwang-soo dan Haha)
Jujur dan bersungguh-sungguh (Kim Jong-kook, Gary, Song Ji-hyo dan Yoo Jae-suk)
Peserta selalu kalah awal..hehehe (Ji Suk-jin)

Running man one HD, Running man Korean, Running Man Korean Variety Show, Monday couple running man, Yoo Jae-suk, Gary, Haha, Ji Suk-jin, Kim Jong-kook, Lee Kwang-soo, Song Ji-hyo

Actually ada banyak lagi. Haaa..korang boleh senaraikan di bawah tentang ke-best-an rancangan Running Man ni. Antara kesemua peserta Running Man ni kan, yang paling aku suka and excited nak tengok ialah Lee Kwang-soo dan ehem-ehem.. Kim Jong-kook! Korang pulak..siapakah peserta Running Man kegemaran korang?

34 comments

Kmk suka monday couple! hehe.

hari jumaat pukul 7.45 malam pun ada ulangan nya nak? sebab kmk selalu tengok time ya. tp selalunya kmk download jak sebab One HD tok lambat berapa episode. hehe

Ji Hyo...hehehe...tapi kalau tiem Joong Ki ada, pilih Joong Ki laaa..hehehe :D

paling suka tenguk Lee kwang s0o,,selalu kuar lagu temanya kalau dea sudah terkeluar...hahahhaa..khas utk kwang s0oo uppa..
paling sweet...tenguk couple monday...

Awal-awal tengok asyik soong jae suk. Tapi dah lelama mestilah monday couple jadi pilihan.
Sangat suka tengok orang dalam Rm ni sebab sentiasa hormat orang luar. Takdanya nak sombong membongkak :)

fiza ngk kt one hd..best.. kelakar dorg boleh buat ketawa smpai nk sakit perut..

Jarang nonton nie..
dulu suka layan korea sekarang kurang suda..

Ada la tertengok 4-5 episod dengan kawan-kawan hehe, mujur tak terjebak :)

seriously speaking, kenit tak faham sungguh perjalanan citer ni haha. Pernah kawan offer ajak kenit tengok tapi sampai ke sudah kenit tak faham (^_^)

mama tak pernah tengok... hihi

klik nuff yumida

anak akak suka tengok citer ini........

ramai betul minat running man nie kan...akak kurang tengok..hehehehe..

kmk lah sik pernah tgk lalu RM tok ;D hee

seriously xpnh miss pun setiap minggu..kalau tengah tension tgk RM confirm boleh lupe yg kita tengah tension tau :)

selalu tgk episod latest running man kat tenet jer lagi cepAT berbanding saluran One dgn tv2 tu..paling suka sekali dgn lee kwang soo hehehe

Mv tengok yang tv2..hehehe..pastinya MV suka gary & ji hyo...geram dengan joong kook tapi minat juga..wakaka

Mieya tak pernah tengok walau sekali. Bz mengalahkan menteri.. kehkeh :D

suka tgk ji hyo..cute sgt..gary pun sama..ada ja idea dia..mmg x kering gusi la bila layan running man ni.hahhaa

(O_0) tak tahu.. huhu.minat korea.tp xpernah tengok...huhu

cahayacinta.com

hai admin..
wah dah tgok rasa macam saya berjiwa muda mudi la pula ahaks :)

opsss..
sorg pminat masuk nie..
hehe..
ofkos shark pilih ji hyo faveret dalam running man..
nom 2 shark pilih zirafah ler..
nasib malang sokmo mamat tu.
hahah..
cter ni mmg the best ler.
mmg x sedar tgk sampi kul 2.

mong ji^^ walau dah 30an muka dia tetap 20an bg fizi hehehe..fizi klik iklan akak juga ye :)

ji hyo:) tapi semua peserta pun ada lawak yang tersendiri,hehe

dulu masa study rajin la ngadap running man ni. skg dh kerja xlarat dah.. pencen.. haha

sy suka tengok r.man ni =) sbb rancang dia kelakar..ok la layan bersama seisi keluarga..mmg menghiburkan..

Nur suka Ji hyo dan Haha...!
hehehehe...

me,me,me...kalau tgk Running Man,mesti tergelak2 jer tgk gelagat dorg..

barulah lega dapat blogwalking..

boleh dikatakan variety show ni, semakin mendapat tempat di hati masyarakat

what's the reason???? I think its because of the

REASON 1
lawak spontan anggota-angota Running Man yg mencuit hati

REASON 2
the subbers yg bijak menaikkan humours mood among the viewers menyebabkan anda tidak kering gusi

REASON 3
game dan aktiviti yang menyeronokkan dan mencabar


kepada yg baru berkenalan dengan, variety show ini, semoga terhibur dan selamat menonton. Kamsahamnida!


EmoticonEmoticon