Kelebihan Letak Iklan Nuffnang Di Blog


As salam buat rakan pembaca semua,

Masih lagi berbicara mengenai persoalan yang diajukan oleh rakan blogger. Apa kelebihan meletakkan iklan Nuffnang di blog. Apa kebaikan yang kita akan perolehi, sebagai seorang blogger.



Pertanyaan rakan blogger:




KELEBIHAN PENGIKLANAN NUFFNANG

Dengan mendaftar pengiklanan Nuffnang seterusnya meletakkan kod iklan Nuffnang ke dalam blog, kita bakal mendapat status glitterati. Apa itu ‘glitterati’? . Blogger yang berstatus glitterati sememangnya bertuah kerana mendapat kelebihan eksklusif yang diberikan oleh pihak Nuffnang. Eksklusif dari segi apa? Meh tinjau beberapa kelebihan di bawah:


1. Banyak contest yang menawarkan hadiah lumayan dan aktiviti untuk blogger-blogger dianjurkan Nuffnang. Antaranya Event Gatsby Deodorant Street Fair yang telah dicatatkan dalam Malaysian Book of Records untuk The Largest Bloggers Gathering.
Sumber: Mr. Ensem

2. Blogger juga berpeluang mendapat tiket wayang free, freebies dan sebagainya.

3. Banyak iklan dipaparkan kerana Nuffnang mempunyai banyak advertiser. Blogger berstatus glitterati akan dibayar sebanyak RM 0.25 setiap klik. Berbanding blogger biasa berstatus ordinary yang hanya dikenakan bayaran RM 0.15 setiap kali iklan mereka diklik.

4. Kempen blogbuster merupakan salah satu cara meraih pendapatan dengan angka yang tinggi! Kebiasaanya hanya ditawarkan buat blogger yang mempunyai status glitterati. Tawaran hanya dibuat untuk tempoh masa tertentu sahaja. Blogger yang ingin menyertai kempen blogbuster dikehendaki menyediakan/ mereka video berdasarkan syarat yang ditetapkan oleh pihak Nuffnang. Video yang telah siap akan dihantar kepada pihak Nuffnang untuk diluluskan. Jika diluluskan paparan video akan keluar di blog. Apa yang menariknya, blogger akan menerima bayaran sebanyak RM 0.50 setiap kali video habis di tonton. 50 sen per klik!

5. Mempunyai dashboard yang membolehkan blogger melihat keyword yang masuk, referrals dan juga unique visitor.

6. Bayaran dibuat melalui cek. Nilai minimum untuk cashout ialah RM50.00.(Caj Seringgit)



Berdasarkan pengalaman aku sendiri, pada mulanya agak sukar untuk menaikkan earning. Bayangkan..selama 3 tahun aku berblog earning yang aku dapat sekitar RM3 lebih sahaja. Time tu memang aku tak layan Nuffnang. Juga tak mengenali Nuffnang. Coz bagi aku berblogging juz untuk suka-suka je. Bila baca pengalaman orang lain dapat income itu ini. Timbul di hati aku..kenapa aku tak menggunakan peluang yang ada dengan sebaiknya. Segala kemudahan sudah ada di depan mata. Cer cuba menjalinkan hubungan dengan Nuffnang, hatiku memujuk. Akhirnya aku tergoda.

Tahun ke-4 berblog, iaitu  tahun ni 2013...pada bulan Mei yang lepas. Earning ku meningkat naik kepada RM12. Alhamdulillah...hepi laaa. At least naik la jugak kan. Paling syok sekitar bulan Jun sehingga Ogos, earning mencecah ratusan ringgit. Tanggal 28 Ogos 2013, aku telah cash out earning Nuffnang dengan angka...

cash out nuffnang
Syukur Alhamdulillah..

Moga kisah ni memberi suntikan semangat buat rakan blogger yang lain. Sambil suka-suka beronline, tiada salahnya kalau kita mengeratkan hubungan dengan Nuffnang. Hehe... Berbaloi-baloi!

Menangi hadiah ankle bracelet & wallet dengan mudah

63 comments

Wah banyak nya. Thniah sis Yumida :)

jana pendapatan ketika tidur...kan Yumida...

CiM dh lama tk check total earning. hurmmm....sbb skang online guna android, so mls klik sana sini.

kite pun letak iklan nuffnang tu. letak je. hehe

Kebelakangan ni..earning saya pun agak memberansangkan. Alhamdulillah. :) Tapi kalau nampak iklan y membuka aurat kat blog saya tolong jangan klik taw. :)

Banyak tu.. best2! Makin semangat nk blogging kn :)

kte pn dh thun ketiga blogging baru wt nuffnang..wah byk tu yumida

Tahniah kak ^^ akk idola nad keke nad baru nak naik skrg nih

awak. klau kita lupaa pasword nuffnang mcm mna eh?? tolong :'(

http://supermonitor99.blogspot.com/2013/09/simple-segmen-exchange-links.html bukan susah kita tekan-tekan je lah :D jum exchange links :D

@Syuhada Nasya You may update your password by clicking on the "Forgot your Password" link under the login field. Kindly follow the instruction given and you should be able to change the password easily.

Wah..yummy yummy yummy tgk duit tu..hikhik

perghhhhhhhhhhhhhhhhhh! 3 angka earning diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,terbaik :D

makkk aii banyaknya . .
mau juling mata tengok . .hee :)
sy pun tak tau pasal nuffnang ni
tak payah letak laa kot . .

Thanks atas info yang berguna...saya baru mula blogging..saya masih belajar.

penerangan yg menarik...wow banyaknya cash out..

nice sharing =) wowww..jelez tol tgok..terbaik la..ni msti bnyak dpt cpuv..tahniah..untung sgt 2..xrugi pn psng nuff..pasti ada yg klik2..inshaa'Allah..kalau sy terjah sini pasti klik2 utk pn.yumida

menambah semangat mama untuk terus berblogging.. terima kasih my fren yumida..!!

fuyoooh!!!bez nye...heheheh..sronok tengok angka tuh...alhamdulillah...hehehe...

wahhhhh,,,bertambah semangat mun mcm ni..

pergghhh.. byknye duit nuffnang yumida..alhamdulillah..rezeki yumida.. tahniah dear...deqla ni hrp je ada nuffnang tp semcm x aktif.. haha.. x penah lagi nmpk hasilnye..

wahhh.. banyaknya duit nuffnang.. seronoknya... kalau sy mesti tak sabar2 nak cash out.. hjahahaah

Tahniah sis Yumida..sy baru juga nak naik sikit2 lma2 jdi bukit ;)

Singgah sini. Wah banyak tu, alhamdulillah rezeki.

wahh hebatnya smpai 500++ tuu.. huhu congrats ya :D

Banyak tu...murah rezeki. Berapa lama punya kumpul nih? Bagi saya pula, blog tanpa iklan macam kurang seri... :)

Ehem2..best pulak terjah belog yumida ni.Dah follow..jom follow sis jugak hihiii

yumida...ajar la saya. nak gak jd cam awak. saya pnya earn blm bole cashout. uwa..

nice sharing..tapi nak tye laa sis..cm ner nak dpt kan cpuv

asal still tak faham. ape maksud dia

"Harap maklum bahawa yuran transaksi sebanyak RM 1 akan diaplikasikan kepada sebarang pembayaran cashout.
Sila bersabar untuk tempoh masa 30 hair dari hujung bulan untuk pembayaran anda diproses dan dihantar."

means kita akan dpt wang tu laa? or camne akak.?

Awal wal pun dapat sikit ja. Lama-lama dah tau sikit konsep nuffnang, kerap saja melawat nuffnang. Hehe. Bernuffnang kat sini.

Assalammualikum...yumida,

Lama mengumpul... kalau mselim3 dah x sabar dah.. terus aje.. cash out ok.. moga yumida sukses selalu k.

mselim3

Assalammualikum...yumida,

Lama mengumpul... kalau mselim3 dah x sabar dah.. terus aje.. cash out ok.. moga yumida sukses selalu k.

mselim3

waaahhh banyaknya kak !! tahniah2 ,,huhu

Heheh..baru berjinak2 gak ngan nuffnang.kot2 dpt side income kut sini plak kan.tak salah mencuba n jangan malu2 bertanya mihmihmih.dh 4 thn berbelog baru nak aktif ngn nuffnang..ruginya kihkih.

banyaknye! murah betul rezeki akk yer ;)

bestnye!! nak macam tu jugak.. hehee..

tudiaa aihh..banyakkknya....xpernah tengok orang dapat mcmni...tahniah2..serius rasa bersemangat

Macam mana nak keluarkan duit tuh ?

boleh refer entry ni cara nak cashout earning nuffnang:
http://www.fizgraphic.com/2012/12/cara-cashout-nuffnang.html

waa..hebatnya..thanks bagi inspirasi.

baru nak mengikut jejak langkah awak dan blogger lain yg hebat..hik2.

wahhh..berbaloi2..
tq sis for sharing..
sebelum ni wat xtau je ngan nuffnang ni..rupenye byk kelebihannye..

Askm..salam perkenalan, lama juga Yumida bersabar untuk mendapat Jumlah sebegitu dan pasti kini lebih baik, tahniah ye dan Ustazah baru sahaja merasai nikmat berblog..semakin seronok kongsi ilmu dsb..Syukran atas perkongsian ilmu ni

assalam sist..thanks sist sudi kongsi..im newbie..so xtahu kelebihan nuffnang.. will join :D

do follow me, i will followback.. or nak blogwalk ke..jom2.. http://terbitsangkancil.blogspot.com/ =)

thanks ats perkongsian ..
kembaracinta-ku@blogspot.com


EmoticonEmoticon