Senarai Peserta Top 10 Akademi Fantasia (AF 2013)

As salam buat rakan pembaca,

Semalam (6 September 2013) kesemua 24 calon peserta Akademi Fantasia telah berentap di Konsert Prelude AF 2013 dalam merebut 12 finalist Akademi Fantasia untuk tahun ini. Tayangan yang boleh ditonton menerusi saluran Astro Ria dan Astro Maya HD membarisi 24 peserta AF yang berbakat dalam bidang nyanyian. Ada yang bergerak secara solo dan ada juga penyertaan secara berkumpulan.



Apa yang menariknya mengenai AF 2013 tahun ni, peserta bukan sahaja terdiri di kalangan rakyat senegara kita, malahan terdiri daripada rakyat Singapura. Hebat gitu! Saingan memang sengit! Masing-masing mempunyai kelebihan dan keunikan tersendiri dalam penyampaian lagu.

Berikut merupakan senarai peserta yang telah berjaya memasuki kategori top 10 AF 2013. Kesemua peserta ni telah dipilih oleh pihak juri. Mantap woooo! Jom sama-sama kita lihat:

Senarai Peserta Top 10 Akademi Fantasia (AF 2013)



1)      AZHAEL AF2013


2)      IMAN AF2013




3)      SUHADA AF2013




4)      IRMISA AF2013




5)      SANI AF2013




6)      NONA AF2013




7)      AISYAH AF2013




8)      NABILA AF2013


9)      INDAH AF2013


10)  DARREN AF2013

 Buat kesemua senarai top 10 AF 2013 di atas, tahniah diucapkan. Sementara 2 calon lagi bakal diundi masuk menggunakan aplikasi Samsung dalam menyertai AF 2013 kali ni. Wah...siapakah calon tersebut? Penuh debaran! Sama-sama kita wait and see....


*Pssssst! Korang ada tengok semalam? Siapa peserta pilihan hati korang? Ehem-ehem...

19 comments:

  1. la dah start ke af 2013?
    tak tengok pun semalam

    Entri Terbaru Di Blog: Besar Atau Terlalu Besar

    ReplyDelete
  2. mama teruja nak tengok AF ni yumida.. hihih...

    ReplyDelete
  3. tak tau pun dah ada finalis.. hehe..

    ReplyDelete
  4. eh eh..
    sama entry ler pulok..
    shark dh reveal calon faveret shark..
    hehe..
    jenguk blog kalau nk taw faveret shark.

    ReplyDelete
  5. Yg aku agak masuk, tak terpilih..pinjam gambar ye, kredit kat sini..:)

    ReplyDelete
  6. Solehah xbpe tau sgt psl AF ni sbb xd astro. klu da astro bolehla tgk

    ReplyDelete
  7. YUMIDA.. JUST NAK BERKONGSI ENTRY TERBARU KITA PASAL AF 2013



    http://www.coklateyes.my/2013/09/masih-perlukah-akademi-fantasia-lagi.html

    ReplyDelete
  8. kenapalah dari awal lagi memang xminat tgk AF ni..kenapa agaknya?

    ReplyDelete
  9. hahaha dah start daaaah.
    ehh ada 2 peserta duet ehh. CiM tk berapa follow af ni. last layan af3 masa mawi. lps tu trus suam2 kuku.

    ReplyDelete
  10. xsempat nk tgok sbb ke Johor..tp xpe, astro byk ulangan..hee

    ReplyDelete
  11. deqla kureng layan AF ni..huhu..xde astro pun ye gak.. tp mmg mls sgt dah nk tgk pertandingan menyanyi mcm ni.. x cukop kot lagi penyanyi kat malaysia ni..haha.. ;p

    ReplyDelete

SITE: P_yumida (mobile) Mobile overlay 320x50: SITE: P_Yumida 160x600: 300x250: 728x90: