Senarai Peserta Top 10 Akademi Fantasia (AF 2013)

As salam buat rakan pembaca,

Semalam (6 September 2013) kesemua 24 calon peserta Akademi Fantasia telah berentap di Konsert Prelude AF 2013 dalam merebut 12 finalist Akademi Fantasia untuk tahun ini. Tayangan yang boleh ditonton menerusi saluran Astro Ria dan Astro Maya HD membarisi 24 peserta AF yang berbakat dalam bidang nyanyian. Ada yang bergerak secara solo dan ada juga penyertaan secara berkumpulan.



Apa yang menariknya mengenai AF 2013 tahun ni, peserta bukan sahaja terdiri di kalangan rakyat senegara kita, malahan terdiri daripada rakyat Singapura. Hebat gitu! Saingan memang sengit! Masing-masing mempunyai kelebihan dan keunikan tersendiri dalam penyampaian lagu.

Berikut merupakan senarai peserta yang telah berjaya memasuki kategori top 10 AF 2013. Kesemua peserta ni telah dipilih oleh pihak juri. Mantap woooo! Jom sama-sama kita lihat:

Senarai Peserta Top 10 Akademi Fantasia (AF 2013)



1)      AZHAEL AF2013


2)      IMAN AF2013




3)      SUHADA AF2013




4)      IRMISA AF2013




5)      SANI AF2013




6)      NONA AF2013




7)      AISYAH AF2013




8)      NABILA AF2013


9)      INDAH AF2013


10)  DARREN AF2013

 Buat kesemua senarai top 10 AF 2013 di atas, tahniah diucapkan. Sementara 2 calon lagi bakal diundi masuk menggunakan aplikasi Samsung dalam menyertai AF 2013 kali ni. Wah...siapakah calon tersebut? Penuh debaran! Sama-sama kita wait and see....


*Pssssst! Korang ada tengok semalam? Siapa peserta pilihan hati korang? Ehem-ehem...

19 comments:

Marou Apple Hijau said...

la dah start ke af 2013?
tak tengok pun semalam

Entri Terbaru Di Blog: Besar Atau Terlalu Besar

Norhasniza Khalid said...

mama teruja nak tengok AF ni yumida.. hihih...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kat rumah takde astro..

Chic Na said...

tak tau pun dah ada finalis.. hehe..

Shark Kay said...

eh eh..
sama entry ler pulok..
shark dh reveal calon faveret shark..
hehe..
jenguk blog kalau nk taw faveret shark.

Sally Yatiey said...

sik sabar ^_^ hee

Lulu Rahman said...

Pitam tengok gambar. ~ Mihihi

Elih J said...

Yg aku agak masuk, tak terpilih..pinjam gambar ye, kredit kat sini..:)

Solehah Shamsuddin said...

Solehah xbpe tau sgt psl AF ni sbb xd astro. klu da astro bolehla tgk

fuzamusa said...

Masih baru..so xfollow lagi

Muhammad Khairuddin Lim said...

Harap tahun ini hebat le..

ejulz said...

xda astro dah kmk.. hehe

Che Rosliza Che Mat said...

tak sabar nak tgk..

Innanie Ariffin said...

YUMIDA.. JUST NAK BERKONGSI ENTRY TERBARU KITA PASAL AF 2013



http://www.coklateyes.my/2013/09/masih-perlukah-akademi-fantasia-lagi.html

Mieza Jhaa K said...

kenapalah dari awal lagi memang xminat tgk AF ni..kenapa agaknya?

Cinta Misteri said...

hahaha dah start daaaah.
ehh ada 2 peserta duet ehh. CiM tk berapa follow af ni. last layan af3 masa mawi. lps tu trus suam2 kuku.

Mysara Ab Rahman said...

xsempat nk tgok sbb ke Johor..tp xpe, astro byk ulangan..hee

Cik Nur™ said...

Tak berkesempatan tgk af lagi..

Deqla Manjew said...

deqla kureng layan AF ni..huhu..xde astro pun ye gak.. tp mmg mls sgt dah nk tgk pertandingan menyanyi mcm ni.. x cukop kot lagi penyanyi kat malaysia ni..haha.. ;p

SITE: P_yumida (mobile) Mobile overlay 320x50: SITE: P_Yumida 160x600: 300x250: 728x90: