Cetusan Idea Bagi Segmen Ringkas Duit Raya

As salam buat kengkawan semua, Yeah..hari minggu dah tiba. Masa untuk beristirehat. Buat yang tengah online apa kata join segmen ringkas yang Yumida anjurkan bermula semalam: Segmen Simple Duit Raya. Simple je. Tak perlu buat entry. 

segmen duit raya


HADIAH:
Duit Raya + Fridge magnet London 
Duit Raya + Mini sling bag 
Duit Raya + Keychain England

Tercetusnya ilham membuat penganjuran segmen ringkas ni, coz Yumida terjumpa solusi untuk masalah url blog dilabel spam di Facebook. Punca dilabel spam ni, Yumida pun tak tahu macam mana. Nak tahu perincian pasal kisah blog kena spam boleh refer artikel ni: Link Blog Dilabel Spam di Facebook. Then, Yumida pun ada minta pendapat dari beberapa orang rakan. Alhamdulillah, ada seorang hamba Allah mengusul 1 group Facebook yang tengah berdiskusi masalah spam ni. Group: Unblock My Website from Facebook

Yumida pun follow group tu. Baca secara terperinci. Then, Yumida dapat idea untuk buat penganjuran segmen ni. Berharapan dengan bantuan klik daripada rakan-rakan blogger membantu memulihkan blog Yumida daripada dilabel spam. Insha Allah… 

Buat kengkawan yang dah sertainya, terima kasih banyak-banyak. U olls memang sporting!

30 comments

Semoga segalanya dipermudahkan

Harap2 lepas ni takder la SPAM2 lagi hendaknya ..

aah insha Allah
pelik jugak masa nak ping artikel aritu..padahal beberapa minggu sebelum tu langsung xde ping apa2
ramai yg terkena..diblock url kat fb
hope solusi tu menjadi...

semoga semuanya cepat selesai.. byk jugak anis jumpe url kat fb dikata spam..huhu..

Assalammualaikum... yumida,

semoga yumida segera selesai k..

mselim3

Selalu juga lya jumpa yg mcm tu trutama kat klik iklan 8share

mmg mcm tu la yumida..klo nk buka blog mmg akan keluar mcm tu...klo via fb.

Ok yumida insyallah t lya join

betul tu... done,done join.heee~smg cpt2 selesaiii masaalahhhh

ni kes luar drpd kebiasaan
biasa klo ping di fb, blh direct terus ke blog
tp beberapa minggu yg lepas pihak fb kenakan sekatan kat beberapa buah blog
'fb spam penalty'
means..klo org nak baca artikel tu kena pangkah not spam bagai

nanti nak join..sama sama bantu..saya dulu pun pernah kena macam tu..buntu..terpaksa tukar url..

moga di permudahkan segalanya

fb ni suka sangat spam link orang

SPAM MCM MN EK.. KLU POST BYK SGT KE..

OPSSS.. SORY MALAS TUTUP CAP LOCK.. ;P

insyaAllah..akan cuba tolong..

risau jugak kalau blog di cop spam

post byk sgt artikel di fb dlm 1 masa pun blh jugak fb kenakan spam kat url blog kita
juga klo link blog kita mengandungi malware..
masalahnya dua2 tu xde..fb kebengongan tersalah terspam url blog yumida
frust guwe..

semoga lepas nih nak buka blog akak takpayah tekan spam lagi^^

xpat bayang mun ac fb xpat bukak.. bnyk contact member lamak dlm ya.. hehe

harap2 xda la knk camya.. hehe

semoga dah tak de lagi spam selepas nih..


EmoticonEmoticon