Ketuk-Ketuk Ramadhan rancangan memasak TV1

Sape tak kenal program tv ni…hot meletop gitu! Ketuk-Ketuk Ramadhan. Setiap tahun pastinya rancangan Ketuk-Ketuk Ramadhan mendapat sambutan menggalakan. Kadang-kadang lokasi memasak dibuat di pasar tani, dalam Tesco. Bergantung pada siapa yang menaja rancangan ni setiap tahun. 

rancangan masakan bulan ramadhan tv1, sheila rusly hos ketuk-ketuk ramadhan, Ketuk-Ketuk Ramadhan rancangan memasak TV1, sheila rusly hos Ketuk-Ketuk Ramadhan, artis undangan memasak dalam Ketuk-Ketuk Ramadhan, Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014, penaja lokasi Ketuk-Ketuk Ramadhan tesco, penaja makanan Ketuk-Ketuk Ramadhan saji


Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014 kali ni diadakan dalam Tesco. Di samping masak-memasak, Sheila Rusly sebagai hos rancangan akan memperkenalkan produk-produk Tesco. Malah dojadikan hadiah buat pengunjung yang menyaksikan masa pengambaran Ketuk-Ketuk Ramadhan dibuat. Havoc tak? Kalau aku pun mo turut serta. Pasalnya ada banyak hadiah diberikan. Soalan simple je! Kacang!

 Bahan-bahan untuk memasak Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014 tahun ni ditaja oleh Saji. Sungguh ku tak sangka rupanya ada banyak rangkaian produk Saji.

 Ketuk-Ketuk Ramadhan rancangan memasak TV1. sheila rusly hos Ketuk-Ketuk Ramadhan, artis undangan memasak dalam Ketuk-Ketuk Ramadhan, Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014, penaja lokasi Ketuk-Ketuk Ramadhan tesco, penaja makanan Ketuk-Ketuk Ramadhan saji
Sheila Rusly hos rancangan memasak Ketuk-Ketuk Ramadhan

Haa…part ni yang menjadi keterujaan penonton menyaksikan rancangan memasak di TV1, Ketuk-Ketuk Ramadhan. Artis undangan! Khabarnya hanya yang famous amos dijemput sebagai selebriti undangan rancangan memasak ni. Artis suam-suam kuku takdok. Bagi aku bagus jugak tu, coz boleh Sheila Rusly tanya direct ke empunya badan, pasal gosip-gosip terkini. Jawapan sebenar, sah..keluar dari mulut artist tu. Takde la gosip merata-riti tak bertempat. Kan?

 Aku pun dah jadi peminat setia menonton Ketuk-Ketuk Ramadhan ni setiap tahun. Kadang-kadang aku on kan mode standby record rancangan ni guna Astro PVR. Memudahkan aku nak tengok bila-bila masa. Boleh tengok celoteh Sheila Rusly bersama artis undangan. Malah boleh bagi idea untuk aku buat masakan untuk berbuka puasa. Apa pun Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014 terbaik! 

Ketuk-Ketuk Ramadhan rancangan memasak TV1. sheila rusly hos Ketuk-Ketuk Ramadhan, artis undangan memasak dalam Ketuk-Ketuk Ramadhan, Ketuk-Ketuk Ramadhan 2014, penaja lokasi Ketuk-Ketuk Ramadhan tesco, penaja makanan Ketuk-Ketuk Ramadhan saji
*Tengok Syuk Balas masak. Kelakar giler. Macam-macam kerenahnya..hihi

25 comments

dulu masa free time suka jugak layan rancangan ni.. hihi.. best je tengok telatah diorang suma. :) menabung utk yumida

Klau dulu lya duk kat umah selalu gak tgk

tak pernah lagi tgk rancangan nie

Assalamualaikum.. alaaa dah kerja ni tak dapat tengok ~~~

ada rancangan lain guna tajuk tumis2 ramadan hahaha asal la nak sama

tahun ni tak dapat nak tengok rancangan ni..baru sekali ja sempat tengok..memang best rancangan ni, dapat membuahkan idea untuk memasak bila otak dah buntu nak masak apa..

serempak dengan Sheila Rusly di Pasar Tani Kelana Jaya before. Lawanya dia,,

nyuruh lapar jak ngga rancangan ya.. hehe

mbak tetak gik... makin la bbunyi perut.. hehe

ketuk2 sampai buka puasa orang kata hehe

ilmu pun bagus2 juga ni rancangan ni :)

info yang best ni kak yumida :)

Best jugak la kan sesekali tgk celebriti masak2 sambil layan kerenah Sheila Rosli ni hehehe

Takde masa tgk rancangan nie


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




EmoticonEmoticon