Lokasi beraya menyambut Aidilfitri 2014

Raya tahun ni, korang beraya di mana? Adakah beraya di rumah sendiri? Rumah parents? Atau beraya di rumah mertua? Bagi aku lak, setiap tahun aku beraya di kedua-dua tempat. Rumah parents dan rumah mertua. Memandangkan jarak rumah kami hanya dekat je. Ambik masa 1 jam untuk sampai guna kereta. 

Lokasi beraya menyambut Aidilfitri 2014, beraya di rumah sendiri, beraya di rumah ibu bapa, beraya di rumah sendiri, Hari Raya Aidilfitri 2014

Biasanya, pagi Raya tu kat rumah mertua. Then, petangnya pula ke rumah parents. Teringin nak beraya kat rumah sendiri sambil berangan-angan nak buat open house. Tapi malangnya rumah tu belum siap lagi. Masih dalam pembinaan. Kata pemaju tu dulu, sepatutnya rumah tu dah siap bulan Jun 2013. Dah start bayar monthly pun rumah tu since setahun yang lepas. Sampai sekarang tak siap-siap.

Setiap kali balik, sure pergi jenguk rumah tu. Tengok perkembangan. Dah banyak siap or tak. So far rumah dah complete siap. Cuma jalan raya belum bertar, belum ada api jalan, jambatan belum siap. Ada 2 jambatan, pasal tu ianya ambik masa nak disiapkan. Apa pun moga pembinaannya berjalan lancar. 

28 comments

Lya beraya kat umah mentua thn ni

beraya di rumah sendiri, umah mertua dan umah mak ayah..semuanya dekat jer tak jauh mana pun..

tahun ni masuk tahun kedua raya di rumah dulu.. anak2 nak beraya bersama kawan2.. ptgnya baru balik ke rumah mertua..

sama la ngan zara, uma mak abah ngan keluarga mentua xjauh.. pkai basikal pon bleh smpai.. hikhik.. 30mint je kalo pkai kretaa.. =D

tahun ni turn rumah mentua...^_^

InsyaAllah tahun depan dapatlah beraya dirumah baru ...
sambut tahun baru Islam ke .. Sabar yer .. ada hikmah tu ...

turn sy plak tahun ni..beraya di Penang

raya rumah sndiri, rmah mak metua xdak lg..kikih

dtg singgah pagi..:)

yeay..tahun ni akak beraya di kampung belah akak ler...

balik kuching.. yumida bila balik raya?

selamat berpuasa kak yumida

tahun ni dalam perancangan raya rumah family Ros/.. then baru balik rumah mertua.. maklumlah buat sistem giliran :)

uwaaa T_T
Tahun ni beraya kat pahang, nak raya dekat Johor..

rumah mertua n parents N sepoloh minit je.. best2

Slmt beraya... saya beraya di rumah je.. cuma pagi berkumpul dirumah makcik.. :)

akak raya rumah mertua dan kat kampung rumah kita orang pun dekat gak.....

Tahun ni Kak Lya raya pertama umah mertua ..pastu raya kedua umah mak ayah ..

Negeri yang sam tempat pon dekat jer boleh balik ptg atau malam ..


EmoticonEmoticon