Rancangan TV kegemaran korang bulan Ramadhan 2014

Sekarang, banyak rancangan tv berunsurkan islamik di bulan Ramadhan tahun ni. Sampai sukar nak pilih. Channel 1 bez, channel 2 juga bez, channel 3 pun bez. Pendek kata, semuanya bez!

Rancangan tv yang hanya ditayangkan di bulan Ramadhan. Dalam menonton tu, ada banyak mesej disampaikan. Ada juga sesetengah program tv berunsurkan masakan, membuat biskut, membuat kek. Haaa…pun bez jugak layan tu. Mana tahu menyuntik idea nak buat kek Raya tahun ni.

Antara rancangan tv kegemaranku bulan Ramadhan ni:


Rancangan TV kegemaran Ramadhan 2014, Ketuk-Ketuk Ramadhan, Hajat Khas Ramadhan 2014. program tv bulan puasa

Ketuk-Ketuk Ramadhan yang dihoskan oleh Sheila Rusly. Suka tengok keletah Sheila, mulutnya pot pet itu ini. Artis undangan dalam program ni pun bez jugak. Yang famous dikenali ramai. Part paling suka bila dia terjah artis. Kat rumah, kat kedai. Kelakar dan menghiburkan. Pandai di control situasi.

Rancangan TV kegemaran Ramadhan 2014, Ketuk-Ketuk Ramadhan, Hajat Khas Ramadhan 2014. program tv bulan puasa

Hajat Khas Ramadhan 2014, yang ni pun bez jugak. Coz dapat tengok artis undangan menunaikan hajat mereka yang luahkan di Facebook. Artis berusaha keras bersama team Hajat dalam menunaikan impian orang ramai. Sesekala diselitkan dengan rakaman menyentuh hati. Serius..bez program ni. Sampai aku pun terkesan sekali.

Ada banyak lagi rancangan tv menarik untuk di tonton Ramadhan 2014 ni. Cuma sesetengahnya tak sempat nak tengok. Kekangan masa, juga clash program tv. Korang pulak? Apa rancangan TV kegemaran korang bulan Ramadhan ni? Cer story…

32 comments

Tak sempat tengok TV lah Yumida...Tapi so far tak miss lagilah slot Akasia KRAR walaupun tengok separuh aje..dan bola dah habis..he..he

Ketuk-ketuk ramadhan sudah menjadi feveret aku. hahaha.

nelan aik liur ngga masakan nyaman2.. hehe

perut nak alah2 bebunyi.. hehe

Hehehe Ketuk2 Ramadhan suka jugak BESTT ..

Kak Lya suka satu lagi Azam Ramadhan Su ...

Tapi tak sempatnak selalu ... Banyak kerja jugak huhhuhu sesekali boleh la layan

Akak tgk layan tv sangat la yumida.. tengok2 mcm tue jer...=D

kat rumah ni pun memang Ketuk2 Ramadhan yang dinanti2kan :)

kat rumah ni pun memang Ketuk2 Ramadhan yang dinanti2kan :)

Dlu2 suka la tgk ketuk2 ramadhan tu...tp mnjak 2 thn ni...x suka dah....ada la sumting part yg sy x berapa berkenan...

ketuk-ketuk ramadhan dalam dapur je.. huhu

Lya tak da tv kat umah sewa tunggula bli dulu

Bulan puasa nie kurang tonton tv

Azam Ramadhan Su..boleh jugak dapat idea untuk masak..selain tu dapat jugak resepi selain layan drama ni..apapn tak sempat nak layan selalu..

Ketuk2 Ramadhan tak sempat nak layan walaupun best rancangan ni..

takde kot...layan ramadhan jangan pergi tu jer

bulan ramadhan nie tak sempat tengok tv..kalau tengok tv pun time world cup jer..hehehehe

Regards,
-Strider-


EmoticonEmoticon