Cara Daftar & Isi Borang Permohonan Innity

Cara Daftar Iklan Innity
Lepas mengenali Innity aku terus berminat nak pasang dan tampal iklan Innity ni di blog. Terkial-kial gak nak cari tutorial atau panduan cara daftar blog menggunakan pengiklanan Innity. Lepas Google, barulah jumpa perkongsian rakan blogger cara nak daftar Innity ni. So, aku pun buat langkah tu satu per satu. Lepas isi borang Innity aku pun submit dan menunggu keputusan sama ada permohonan aku diluluskan ataupun tidak.

Aku bersyukur sangat sebab ada yang baik hati kongsikan tips daftar Innity. Memudahkan aku untuk register blog dengan Innity nih. So hari ni, aku nak kongsikan dengan pembaca semua, mana tahu ada yang berminat nak apply iklan Innity boleh la ikuti panduan ni. Sebelum ni, ada yang request minta aku sedikan tutorial cara daftar Innity. So, jom kita mulakan!

Cara daftar dan isi borang permohonan innity, cara daftar iklan innity, cara isi borang innity, sign up akaun innity, jana pendapatan dengan iklan innity, panduan mudah daftar innity, syarat kelayakan mohon iklan innity, cara apply innity, gambar innity, permohonan innity diluluskan
Innity salah satu cara menjana pendapatan menerusi blog

Panduan Daftar Innity Dan Cara Isi Borang Innity
1. Sebelum korang apply Innity, ketahui syarat umum untuk buat permohonan Innity. Boleh rujuk sini: Syarat Kelayakan Mohon Iklan Innity. Jika memenuhi syarat tersebut, jom ikut langkah seterusnya. Klik SINI untuk isi borang permohonan Innity.
2. Isi nama penuh korang pada ruangan First Name dan Last Name.
3. Isi gelaran korang pada ruangan Title (Ms. Mrs. Mr.)
4. Ruangan Company boleh letak nama penuh korang kat situ. (If you do not have a company name, please fill in your full name. We will issue your payment based on one of these two details.)
5. Isi lengkap butiran berikut (Address, Phone, Fax – kalau tak ada biarkan kosong, City, Email, State, Postcode, Country)         
 6. Letakkan nama penuh pada ruangan Payment to (Please fill in your name on your bank account, we will issue your payment to this account)
7. Isikan nama blog korang pada ruangan Site Name (Only alpha-numeric accepted for site name)
 8. Nyatakan kategori blog korang kat ruangan Categories, kalau tak ada dinyatakan kat situ klik others.           
9. Nyatakan url blog korang kat ruangan Site URL
10. Penerangan pasal blog korang di kat ruangan Site Description
11. Pilih bahasa yang blog korang guna di Site Language (Only 3 maximum languages can be selected)
12. Nyatakan pelawat unik blog korang untuk 1 bulan. Refer di Google Analytic (Monthly Unique Visitors)         
13. Nyatakan jumlah pageviews blog korang untuk 1 bulan. Refer di Google Analytic (Monthly Page Views)
14. Print screen data Unique Visitors dan Pageviews blog korang kat Google Analytic dan attach kat ruangan Traffic Report (Only image format or pdf allowed)
15. Tandakan ruangan mana yang korang dapat tahu pasal Innity ni.
16. Tick pada ruangan (I have read and accept the terms and conditions of the Web Publisher Agreement)

Contoh Cara Isi Borang Iklan Innity
Cara daftar dan isi borang permohonan innity, cara daftar iklan innity, cara isi borang innity, sign up akaun innity, jana pendapatan dengan iklan innity, panduan mudah daftar innity, syarat kelayakan mohon iklan innity, cara apply innity, gambar innity, permohonan innity diluluskan
Cara daftar dan isi borang permohonan innity, cara daftar iklan innity, cara isi borang innity, sign up akaun innity, jana pendapatan dengan iklan innity, panduan mudah daftar innity, syarat kelayakan mohon iklan innity, cara apply innity, gambar innity, permohonan innity diluluskan

Selepas korang isi semua info penting dalam borang Innity tu, isi captcha diberikan dan tekan button submit. Lepas tu tunggu keputusan dari Innity. Mereka akan review permohonan kita dan memantau blog kita sama ada memenuhi syarat mereka ataupun tidak.

Kalau macam aku dulu, ambil masa 3 minggu tempoh menunggu keputusan dari mereka. So all the best buat kengkawan semua. Selamat mengisi borang Innity dan daftar Innity dengan mudahnya.

Jika Permohonan Innity Tidak Diluluskan?
Ini berlaku jika permohonan kita ditolak, di reject atau tidak diluluskan oleh pihak Innity. Ada cara untuk membuat permohonan semula. Buat permohonan semula selepas tempoh 30 HARI dari tarikh permohonan kita ditolak. Barulah boleh isi permohonan Innity semula.

Lagi kisah Innity di sini:

6 comments

Assalammualaikum... yumida,

terima kasih perkongsian pasal innity nie... pape nanti berminat boleh apply ...

mselim3

Thanks for sharing sis. Tak layak lagi nak mohon innity nih :-(

akak kan bukan tau baca google analytic tu..kalau nak tengok Uv kat GA memang tak tau nak tengok yang mana ..tak paham langsung..hahahahh...Dulu masa daftar Giniee ada la blogger tolong tunjuk cemana lepas tu dah lama tak buka lupa terus..buka je jadi pening,,

Terima kasih... Kalau ikut GA memang tak layak la... hehe... Tak boleh ya ikut pv & uv di blogspot?

tak pasti jugak boleh ke x guna pv kat blogspot tu, tapi blog stats tu takde uv


EmoticonEmoticon