Peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2

Siapa ada tengok Konsert Perkenalan Bintang Mencari Bintang Musim 2, hari Jumaat lepas? Seramai 12 peserta mempamerkan kehebatan lawak sketsa dan nyanyian. Ada yang berkumpulan, ada yang solo. Ada yang memang semula jadi lawak, ada yang kureng sikit. Maybe masih di awal rancangan, belum panas lagi. Jom terjah siapakah peserta yang bakal menggegarkan pentas Bintang Mencari Bintang setiap minggu!

Peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2

Gbob - Mohd Hamizi Hashim Ghani
Sumbu - Mohd Kamal Shah (Kamal) & Mohammad Ariff Fardillah Mohd Rosni (Ariff)
PK - A zmy Abdul Sahak (Azmy) & Mohd hafiz Abdul Ghani (Hafiz)
2AZ - Mohd Noarazmy Saad (Sin Chan) & Muhammad Haziq Irfan Mohd Hussni (Haziq)
Taktih - Mohd Rizwan Syafiq Muhd Rasul (Rizwan) & Norhakim Sahid (Hakim)
Tokan - Mohamad Zaharudin Zainal Abidin & Muhammad Ashraf Jamaludin (Ashraf)
OOOOO - Zulkarnain Aziz Jaafar (Zack) & Ridhzuan Mat Ali (Ridhzuan)
MMMMM - Mohd Azwan Sabri (Azwan) & Mohd Ilham Rusdy (Ilham)
Ehah - Wan Mohd Haszizie Fadullah Abdullah (Ejies) & Muhammad Ridzuan Abdullah (Ridzuan)
Kepoh - Lizujuhan Hamzah (Izu) & Suffian Shafri Ibrahim (Sufian)
Jebat - Aliff Yasraff Mazri (Aliff) & Mohd Shahrul Hakimi Mohamad Amin (Shahrul)
Lampu - Ahmad Faiz Ahmad Yusof (Faiz) & Muhd Shaiful Bakri (Epul) 

12 Peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2, nama Peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2
Peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2

Sifu Bintang Mencari Bintang Musim 2
Afdlin Shauki,
Harun Salim Bachik
Faizal Ismail
Saiful Apek
Adlin Aman Ramli
Ebby Yus

Pengacara Bintang Mencari Bintang Musim 2
Adibah Noor
Achey

Juri Bintang Mencari Bintang Musim 2
Fauziah Ahmad Daud
A.R Badul
Ahmad Idham

Format permarkahan Bintang Mencari Bintang Musim 2
50 % markah dari juri
30 % undian SMS & WeChat
20 % juri awam (pelajar seni persembahan, wartawan, golongan semi-profesional dalam industri sketsa komedi dan nyanyian)

Hadiah Bintang Mencari Bintang Musim 2
Hadiah RM200,000

Sumber: Harian Metro

Part pembahagian markah tu sokong sangat! Adil dan saksama. Tak macam program realiti yang lain, yang berdasarkan undian SMS 100%. Tak syok la kan. Yang berbakat, harus digilap dan dinilai mengikut cara yang bijaksana. Ewah..pandai pulak aku mengomel. Apa-apa pun, all the best buat kesemua peserta Bintang Mencari Bintang Musim 2.

5 comments

Akak tengok kejap yer ari tue.. lepas tukar tgk channel lain pulak. =D

Tengok dah ari Jumaat dan Ahad lepas..diaorang dah siap tentukan sapa masuk ke Kumpulan A dan Kumpulan B..minggu nih bermula la cabaran diaorang..

tak tengok lah prgoram ni cik adik...


EmoticonEmoticon