Bebelan untuk Momoy

 photo bannergif_zps2f4ea753.gif
KLIK BANNER UTK JOIN

Suka:
1. Suka yang ini
Suka kekemasan widget, perletakan widget di sidebar blog Momoy tersusun. Contoh widget recent post, diikuti widget shout box, follower, popular post. Memang memudahkan pembaca mencari maklumat dikehendaki. Malah kehadiran sitemap jugak memudahkan pembaca mengetahui segala isi kandungan blog. Just klik link berkaitan, terus dapat information! Lagipun dengan adanya sitemap ni membantu artikel berada di carian enjin, pendek kata ianya mesra SEO (search engine optimization). Aku je yang belum letak. Tak khatam-khatam lagi nak aplikasi kod html ke blog. Failed. Haha..

2. Tambah lagi..suka yang itu
Overall, dapatla dirumuskan gegirl bernama Momoy ni orangnya suka berfesyen dan minat akan kosmetik. Ya iyalah..kok banyak sih testimoni darinya. Produk itu ini. Kagum pada cara penyampaian mesejnya. Punya cara tersendiri. Review produk, promote online shop, berkongsi pengalamannya..bikin hati wanita meronta-ronta nak cuba sekali. Seriously…memang i jeles. Haha.. Actually, jarang tengok blogger pompuan yang blognya berniche kan fesyen + kosmetik 100%. Ni first time baru tahu. Tahniah Momoy..keep it up.

Kurang suka:
1. enggak suka yang ini
Iklan floating di sidebar blog. Sebab: menganggu bacaan, menyukarkan penglihatan nak refer maklumat sidebar blog, lagi 1..iklan tu tak ada button tutup (button close). Terpaksa menjulingkan mata nak tengok informasi di sidebar blog.
Saranan: Boleh je kalau nak letak iklan tu. Tapi kena cari iklan yang ada butang tutup. Nak tahu macam mana nak buat iklan floating yang ada butang tutup klik tutorial ni: Cara Letak Iklan Terapung Ikut Saiz Banner

2. Bukan tak suka sepenuhnya, cuma perlu deko sikit je. Hihi..beznye membebel kat sini. Tuan tanah dah kasi lampu hijau. On je…
Tambahkan lagi tab menu dengan tajuk yang menarik dan perkongsian story dari Momoy. Kalau tengok tab menu tu kan, macam tak puas je nak explore pasal Momoy. Hanya ada home, disclaimer, sitemap dan produk d home spa. Lagi? Tu je? Haih…kedekut betul Momoy ni. Letak la pasal lifestyle, tips/panduan kecantikan/berfesyen, contact, cosmetic, dress. Bukan apa, baru tadi jelajah blog archive dia dan aku tengok banyak kisah yang menarik. Kalau kisah tu diletakkan dalam ruangan tab menu kan bez. Senang pembaca follow apa pengkhususan cerita dia berdasarkan tajuk tab menu. Even dah tersedia dalam sitemap, tapi kalau diletak kat tab menu juga..lagi bertambah molek. First impression blog berdasarkan halaman utama blog. Tab menu ianya bukanlah suatu keperluan dalam blog, tetapi ianya menarik pembaca untuk mengetahui kepelbagaian cerita dalam kotak yang sama. Cara buat tab menu: KLIK

Ok tu je. Lalalala…