Personaliti mengikut jenis darah

Korang darah jenis apa? Aku A+. Part positif (+) hujung darah tu maksudnya apa erk? Sebelum ni memang tak tahu pun apa jenis darah yang mengalir dalam tubuh ni. Tahu-tahu je..kalau luka, confirm keluar darah. Dan darah tu kaler merah.

Tahun 2006, aku pergi derma darah. First time tau donate darah. Before ni selalu tengok poster dia je. Aku pun beranikan diri pergi derma darah. Diorang pun check darah. Lulus! Dibenarkan derma darah. Bila lihat kat kad tu, baru aku tahu yang aku ni darah jenis A+.

Rupanya jenis darah pun mempengaruhi personaliti kita. Berikut merupakan gambaran personaliti seseorang berdasarkan jenis darah. Ini hanya berdasarkan kajian sahaja dan kita tidak digalakkan untuk mempercayai sepenuhnya. Sumber: Melvister

personaliti, jenis darah
Jadual: Personaliti seseorang mengikut jenis darah

Ciri-ciri persamaan personaliti sebenar versus jadual personaliti mengikut jenis darah [A]:

Betul..sokong sesangat!
Pemalu dan bertimbang rasa
Degil
Sukakan keharmonian dan keamanan
Gemar bekerja dalam berkumpulan

Yang ni tak betul…haha
Sabar
Kuat bekerja
Bijak bergaul

Tak pasti
Perahsia
Penyayang

Korang pulak darah jenis apa? Sama tak ciri-ciri di atas dengan personaliti korang?

Pssssst! Nak korek rahsia lagi? Jom baca:

30 comments

Haaaa akak darah O tapi yang no. 4 tu tak berapa setuju. Akak segan jadi ketua ni hehehe :D

lya AB..ada kot sikit hahaha

salam isnin kak..
dh lupa dah fizi golongan darah apa huhu :)

Liza darah jeni B Sempoi,.fleksibel. betul lah tu rasanya. Suka nuat kerja dgn cara sendiri? Eh yaka suka buat kerja?? Haha

Darah AB... Ada juga yang tepat.
Dah lama tak derma darah ni...rasa mengidam pula, hehe

Assalamualaikum yanggg, hehe sheila darah O. hihi singgah menabung libresse sini ~~~

sy xtau jenis darah sy,, tp mcm O je

AB ye perlu lebih bijak dan berani ^_&

Sempoi..HlAHAHA..betul sangat aihh..Itu

Tahnks Yumida..ada jugak yang betul..he..he

hhmm darah O cam betul je.. hik hik.. adakah kebetulan atau pun suratan..

saya pun darah jenis A+.. hehee
mostly is suit with my personality ^^,

assalamualaikum yumida....alamak lupa pulak jenis darah apa mama ni...mudah lupa betul....:)

Saya "O" Yumida.. tp no 3 & 7 tu mcm tak betul je huhu.. :D

Waa A positive jugak yer, sep skit~ ;p
Positive means Rhesus +, ada Rhesus (RH) kira normal la tu... ;3

N darah O.. pemurah sebab boleh derma kat semua orang.. tapi takder dalam table.. hikhik

saya darah O and yup semuanye betul..haha

+ tu maksud dia rhesus positif...majoritinya ramai yg +...kalu negatif bahaya skit...kalau negatif nnti nak kawin kena cari lelaki yg negatif jugak...kalau tak akan effect anak nnti...kalau first pregnancy okay...yg effect nnti second pregnancy...

+ tu maksud dia rhesus positif...majoritinya ramai yg +...kalu negatif bahaya skit...kalau negatif nnti nak kawin kena cari lelaki yg negatif jugak...kalau tak akan effect anak nnti...kalau first pregnancy okay...yg effect nnti second pregnancy...


EmoticonEmoticon