Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Ganas & Menakutkan! Dilarang Menghampiri Dapur Kami Malam-Malam

Ini kisah benar. Seram!!! Amat ganas sekali! Nyamuk yang tak makan saman! Buat ‘dek’ asap lingkaran ubat nyamuk. Diorang tak takut weh asap pembunuh tu!

rumah lama, rumah buruk, rumah seram
Gambar rumah usang – cenggini la suasana belakang kuarters kami, banyak pokok, kawasan hutan – foto dari google

Malam-malam, dilarang melepak kat kawasan dapur rumah aku. Haha! Pasal apa? Pasal nyamuk yang tengah berpesta. Even ada asap ubat nyamuk kat situ, diorang tak takut pun. Tergedik-gedik ke sana ke mari.

Tu belum lagi diorang jadi vampire hisap darah. Banyaknya nyamuk tak terkata. Jarang la aku nak masak malam-malam kat dapur. Biasanya jam 6 petang aku dah start masak. Takmo tunggu hari gelap. Takut kena serang nyamuk kat dapur. Gatal weh, tergaru-garu kat dapur tu. Tu belum lagi part menampar nyamuk, ‘pek pek pek’ je bunyinya.
 
Asap lingkaran ubat nyamuk, racun nyamuk
Asap lingkaran ubat nyamuk
 Kredit foto rumah usang & ubat nyamuk

Belakang kuarters kami ni hutan. So mungkin tu punca sebab banyaknya nyamuk kat rumah kami. Tu belum lagi campur dengan rengit (agas), ada musim dia datang, gigitannya - gatal yang tiada tandingan! Macam-macam dugaan la kan..
Terima kasih membaca Ganas & Menakutkan! Dilarang Menghampiri Dapur Kami Malam-Malam

3 comments:

  1. paling tak suka nyamuk yang degil macam ni.. tambah2 tasha kalau kena gigit nyamuk bekas gigit dengan gatal2 dia seminggu belum tentu hilang..

    ReplyDelete
  2. Nyamuk kalau menyerang memang seram! Haish.

    ReplyDelete