Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Apa Tema Warna Baju Raya 2016 Korang?

Belum Raya lagi weh, lagi jauh tu! Puasa pun belum. Ala rilex la, nak sembang-sembang je, nak jugak tahu apa kaler pilihan untuk raya korang tahun ni. Untuk tahun ni, family aku pilih kaler pink (bukan kaler pink Datuk Vida tu) tapi warna air bandung. Pink dia sedang-sedang je.

kamdar, kedai kain, beli baju raya, baju kurung raya 2016
Kamdar menyediakan bermacam pilihan jenis kain dan warna 

Kain untuk Raya tahun ni dahpun dibeli masa balik kampung bulan lepas. Beli kat Kamdar. Makin mahal kain sekarang ye. Ada kat kedai india tu, semester dia jual puluhan ringgit! Kalau darab 4 meter mau ratus-ratusan jadinya. Tu baru 1 sut kain. Belum lagi kain bininya.

Sebelum ada anak, aku selalu beli baju kurung ready made. Yang manik-manik tu aku suka. Al maklum la taste aku ni ada datin sikit. Hihi.. Biasa aku beli baju kurung yang dah siap tu masa promosi. Boleh la dapat harga lepas diskaun sekitar RMxxx. Tu zaman aku suka buang duit.

Sekarang dah beranak pinak, kain belasan ringgit semeter pun aku rasakan cukup mahal. Ye la nak didarab dengan 4 meter, nanti kalau badan dah gemuk sayang baju tu tak muat pakai. Macam baju manik aku tu. Tapi terbeli jugak dengan harga 1 meter = RM16.90. Ok la kan, jangan over mahal sangat sudah. Berjimat sikit.

Ehem-ehem, baju raya korang tahun ni dah plan nak tema kaler apa? Meh kongsi sikit. 
Terima kasih membaca Apa Tema Warna Baju Raya 2016 Korang?

11 comments:

  1. Tahun nie azam nak beli yang dah siap jer... Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Hihihi...PC tak plan lagi...biasanya ikut giliran adik beradik tentukan warna...warna sama tapi tone berbeza..

    ReplyDelete
  3. adeh.. tak terfikir lagi bab baju raya...

    ReplyDelete
  4. tahun ni merah. hehe. dah beli awal. tnggal nak jahit je. hehe. -www.adarain.com

    ReplyDelete
  5. As salam..hiihih google psl nuffnang td..cara buat duit..sgt bermanfaat apa awak share.. so dtg melawat hihiihih

    ReplyDelete
  6. wow pink colorrrr hehehe... sejak adik beradik ramai yg da kawen, dah x berapa nak ada tema sangat la utk sang bujang yang lain kak... hahahaha..... beli je mana yang dah siap and color yang berkenan dekat mata .... huhu.. lama dah x tempah orang jahit baju melayu. \0/

    ReplyDelete
  7. tahun tok tema blackkkk..hehe..igt mok tempah jahit jak..

    ReplyDelete
  8. hemmmm....pakai baju taun lepas je, zaman inflasi.....

    ReplyDelete