Bila Pasangan Merajuk...Camne Nak PUJUK???


*Memohon korang VOTE utk aku kat SINI
Bagi Segment: I Love My Blog!
Juz tinggalkan nombor undian aku iaitu 24 di ruangan komen
Terima kasih :) Jasamu di kenang :)
************************************************************************************


assalamualaikum & hope korang sume sihat2 ye..
tajuk tu..cam gempak je kan...ah ah ah.. :D

wokeh! dgn penuh semangatnya & jiwang meleret..
meh kita berkongsi pandangan
macam mana tips korang nak pujuk pasangan
terbuka kpd yg sudah berkahwin, tunangan orang, berkapel..
yg still single pn dialu-alukan

nanti aku khaskan 1 entri hasil idea korang nih
mana la tahu kannn..tetibe pasangan korang merajuk
korang blur camne nak pujuk..boleh la refer sini..hehe
SILA-SILA...LUAHKAN IDEA KORANG


42 comments

diamkan aja nanti keadaan sejuk so dah okaylah tu mueheheh

kalo dah bersalah tu mula2 mintak maaf la kan, pujuk2 sket. hehe.. kalo tak jalan jugak, buat xtau je. nanti dah cool dia mesti datang cari kita. ;)

pujuklah dengan ikhlas berkata-kata, bukan janji manis yeee...!

sebenarnya, nur xpandai nak pujuk2 ni..hihihi.

selalunya saya biarkan je. dia sendiri pun blur kalau saya buat cm tu. dan akhirnya terpaksa lupakan je lah niat nak merajuk dia tuu :)

selalunya kmk suka pujuk dengan buat lawak. Hahaha. Buat x tauk ka yang nya ya merajuk. Hehe. :D... kalau pasangan yang jenis cpt sejuk, okey lah.. hihi..

p/s: ktk masih mok ka cara polah cikibum yang kaler biru ya?? Sorry lmbt mek response..

care sy.. xde lah berkesan tp stakat ni, care ni la slalu sy guna pakai.. topapkan si dia guna cimb click.. haha.. then esok pagi dia tgok, dia akan senyum sendiri.<--yeke senyum? haha

Kalau M bagi Si dia tu cool dulu baru la pujuk... Kalau pujuk org tgh marah mmg tak berkesan punya...makin teruk marahnya nanti...

cajap kat dia
" awak awak jgn merajuk aku tak reti pujuk lah "
hahahahkk :P

*cakap
hehhe typo plak memalam ni

buat lawak bodo.hahaha...

buat lawak bodo.hahaha...

cik siti mmg tak pandai nak pujuk...heheh...btw, cik siti ada tag awk kat sini http://eimah2328.blogspot.com/2012/07/apa-keuntungan-webhosting-and-domain.html

dah malas nak layan lelaki klu dia merajuk...sbb kdg2 xpeduli pun kita merajuk ke x...hehehehehe..

btw,akak tnya tu letak iklan..yg cmna eh?yg eca pena wat dlu tu ke?

errmmm.. fes, bg ja dia mknn febret dia n bg note skali yg bertulis, 'i'm sory n i luv u...'

muahahaha...

ermm
pujuk la dgn ayat manis + lawak2 ckit..kalo x jln jgk,kita je lah yg jln.hahahaha

belanja eskrim lah mesti dia cool blk.hehhehe

husben saya tak makan pujuk. ada msa pujuk. ada masa suruh anak2 je pujuk. boleh gitu?

x suka memujuk dan di pujuk...lepas 3 hari semua nyer akan ok...hahaha

ermm kmk xpande pujuk aie.. tp mun nak kakar buat biasa jak kmk haha.. sampey nya pun oke.. jaek x hahaha...

kalau iema , iema akan cari gaduh dengan dia sampai dia tak boleh nak kata apa dah . nanti mesti akan tergelak . then oke la nanti . tp kena tengok jugak orang yang nak di pujuk tu jenis macam mn . kalau panas baran better diamkan saja . huhu :)

belikan hadiah sesuatu yang dia suka :)..nanti sejuk la tu..hehehe.

Kebiasaannya...pasangan kita merajuk nak bermanja untuk di pujuk hihihi

malu nk gtau tp nak gtau gak..haha..

selalu smbang dan akan kata

" senyumla.. ketawa..kan sweet gtu "

automatik lau dia ikut,semua spt biasa =)

kadang2 pergaduhan itu akan menguatkan ikatan..

kalau dya bersalah dya pujuk..tp kalau ngade2 nk merajuk xde masa dya nk pujuk

masing-masing diam. dah rase mood ok baru tegur. hehe

Si dia merajuk....cuma perlu ukirkan senyuman semanis senyuman Mr Bean :)

tandah lok nya sejuk dirik cya.. dah lamak2 kit.. baruk kta kol/jumpa nya gik..kakya polah lawak.. mun sik belikan nya sesuatu yg nya suka as suprise.. mesti nya tersenyum balit.. -pengalaman diri sendiri- haha..

slalunya deqla diamkan diri dulu..hope dye la yg pujok deqla dulu..hahaha..pas tu deqla ckp la baik2...wat lawak...smpt lagik tu..hihi...hubby pun bkn jenis suka majok la dear..cuma kdg2 dye mrh la kalo deqla buat sesuatu yg dye x suka..tp dye ckp bkn marah..NASIHATTTT katanya..hihi..deqla yg kuat majok berbanding hubby.. =)

tak pernah dipujuk dan mememujuk....x dpt nak membantu

kalo pasangan majok, (khas tuk somi isteri), pura2 sakit kepala hmpir2 mok pengsan..mun dia sayang,dia picitla..mun sik, biar sama2 majok la..hohohoh

buat lawak mungkin. tapi kalau tak gelak memang nak kena sekeh ni. hihi

sis u pun jgn majuk gan i jugak tau..i tak panday nak pujuk..ahakssss.

mida, akak dahh vote ya,,gud luck :)

pujuk sambil senyum2 pastu kalau tak jalan ai pulak yg merajuk :)

dah vote & gud luck

Do it with killer smile and apologise sincerely :) Harap2 lembutlah sikit ati nya. hihi

pujuk dia sambil buat memek muka senyum angkat2 kening dan cakap " jangan lah merajuk.. eh?? eh?? eh?? hihihi"

emm kalau sy yg salah sy pujuk laa dulu hehehe maybe cakap baik2 manja2 skit haahahaha kalau die still jual mahal lgi lantak die laa pastu sy plak yg merajuk hihihi..

Salah seorang daripadanya kena rendahkan ego. Mohon maaf sekiranya butir bicara atau tindakan yang dilakukan agak keterlaluan. Atau mungkin boleh ceriakan hati si dia dengan lawak jenaka :)

merajuk..huh tak kuasa nak pujuk last2 nanti dia yang dtg pujuk akak balik,,,eh2 jap sapa yg merajuk ni hahhaaa

semoga tenang-tenang selalu.

merajuk benda2 kecik mmg mls lyn haha.. dah vote :)


EmoticonEmoticon