Aku Diberakkan!

Tergelak-gelak bila aku baca kembali coretan yang pernah aku tulis tahun 2012. Tajuknya heboh dan kecoh macam kat atas. Siap ada doodle lagi tuuu... Kenangan lalu mengusik jiwa. Sesungguhnya aku pembenci tahi cicak. Layan je story ni..

Kisah menyayat hati: Aku Diberakkan!


cisss! mentang2 dia di atas...aku kat bawah..sesuka hati je nak membuang kt bawah
klo ku dpt engko..akan ku jentik montotmu hingga kemek
biar kasi pengajaran buat engko!

aku yg berbaring gaya ayu..sambil menggoyang-goyang kaki...
zapppp!
aku melompat bangun!..sambil ku tepis2 benda hitam yg singgah di bajuku
ku ingatkan kumbang..dup dab dup dab jantungku berdegup kencang
memang aku gerun dgn kumbang
ku cari2 kumbang... -tiada-
ku perhatikan..seakan-akan benda hitam di lantai
lantas ku gapai spek
rupa-rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaa....cisss! 
[badannya hitam, kepalanya berwarna putih!]


47 comments

Hehehe...sabar je la...
Ni mesti cicak punye keje....
Len kali yumida buatkan jamban untuk diorang tu...kui kui kui.....

Psss...yumida,baju kitaorang kat tioman ritu memang same...saya yg tiru masha...huuu..die dah beli dulu saya pon menyibuk beli gak dan kebetulan boleh bawak baju yg same tu g tioman....

aah...cicak tu memang..dasar kurang hassam..haha

Taik cicak!! Eeeeee xsuke cicak :p

hahahahaha.. taik cikcak ka???

Salam.

Huhu. Sabar je la. Bau dia pun semacam.

hahaha... kalo dah putih hitam tu sah2 la taik cicak.. mula2 baca tajuk ingtkan diberakkan si kucing yumida..mcm2 menatang yer dlm rumah yumida tu... hihi

hee..ok lg la tu...yg gemok lagi gebu..kalau yg cair tapi lemak berkrim (taik burung)..lagi sakit hati kan..sebab pernah kena..huhu :p

yumida kene sekolahkan dulu cicak tu... pastu ajar membuang dalam toilet...hehehe

cicak musuh utama kmk.. ada jak molah khazanah nya atas meja mek..geram ati..kadang2 time tido pun sempat..cis..

ahahahah nasebadan la mida..sy pon panas jew kalo nmpk natang haram tuh..menyampahh..berak merata² terbako ati eden nihh..

ahahahah nasebadan la mida..sy pon panas jew kalo nmpk natang haram tuh..menyampahh..berak merata² terbako ati eden nihh..

hahahha...lawak lawak...=)

Eeeuuwwwww...tak suka cicak, apatah lagi hitam putih dia tu.

hihihihi.. ni kalau bau kompom melekat lame kt badan. aduhhhh.. :)

tahi cicak..hihihi..sian dear...;-)salam 6 ramadhan..

hehehehe... malam tok balas dendam dpt pahala lastik cicak....

assalamualaikum yumida...hehehehe memang kurang ajar betul kan pasti kena cari cicak tu sampai dapat...:)

hahahaa.. sbar eh... dugaa dibulan puasa..

opocot!!!!! haha...xsuke cicak dan kaumnyer...

ha ha ha, malam ni siap sedia getah byk2 utk misi balas dendam.. dapat pahala lgi hehe

kikiki.. pandai betul dia cari tempat membuang. mmg nak kena tu.

Hheeee, sabo jela ye... ;)

cicak mmg suka duduk kt mn ada org...sabo lh yumida yea :)

hahaha taik cicak rupenyeee..laaah haii nakal cicak nii..haha

Haha.. kesian cicak berak kat dia.

aduh..tak tau nk komen pe..hehe..begitulah cicak..sesuka aty dia je kan..

hahahah...tu kira ok lagi.saya pernah kena berak ngan burung merpati atas kepala & kucing atas badan.aiyooo

eww... geli.... habis hilang sumer angan2 ...hhee

Hampeh punya cicak.. m kat umah ni pun ari2 dok jd pencacai buang najis cicak.. Eeee geram sgt...

hadoii...cicak xjumpa jmbanlah tuu..! sabo yee..

hahahhahah.. seriuss Zara ketawa tgk muka doodle tuuu..

Mmg nahas klu jmpe dgn suami sy...

hehehe..2 la tahi cicak ngn burung tu nasib la klu kita berada di tempat yg slh pd waktu yg slh maka dpt la habuan dr kedua2nya..


EmoticonEmoticon