Oh My English! Musim Ke-3

Oh My English! musim ke-3 dah disiarkan bermula 18 Mei lalu. Ada sesiapa yang tengok? Malah aku sendiri pun meminati program hiburan berbentuk pendidikan sebegini. Sambil menonton Oh My English! Sambil belajar bahasa Inggeris. Lagipun setiap watak dalam program ni menghiburkan. Ada sahaja keletah yang mencuit hati.

Oh My English! Musim Ke-3, pelakon Oh My English! Musim Ke-3, jumlah tontonan Oh My English! Oh My English! Musim Pertama catat 3.6 juta orang Oh My English! Musim Ke-2 catat 5.2 juta penonton, Mr. Henry Middleton (Zain Saidin), Cikgu Ayu (Tiz Zaqyah), Jibam (Akhmal Nazri), See Yew Soon (Roax Tan), Mazlee (Zhafir Muzani) dan Anusha (Kaameshaa)
Oh My English! Musim Ke-3

Pengisian Oh My English! Musim Ke-3

Membawa topik-topik semasa seperti laman sosial, Piala Dunia dan juga Hari Kemerdekaan Malaysia selain kandungan bahasa Inggeris yang lebih mantap.

Pelakon Oh My English! Musim Ke-3

Menurut Naib Presiden Perniagaan Astro, Putri Yasmin Megat Zaharuddin, Oh My English! masih mengekalkan pelakon sedia ada seperti Mr. Henry Middleton (Zain Saidin), Cikgu Ayu (Tiz Zaqyah), Jibam (Akhmal Nazri), See Yew Soon (Roax Tan), Mazlee (Zhafir Muzani) dan Anusha (Kaameshaa).

Pelakon baru Oh My English! Musim Ke-3
Menariknya, Oh My English! kali ini dibarisi oleh pelakon-pelakon baharu yang terdiri daripada Nadiya Nisaa, Fauziah Ahmad Daud, Rahim R2, Amyra Rosli, Syafiq Kyle dan Sherry Alhadad.

Selebriti undangan Oh My English! Musim Ke-3
Selebriti popular tanah air akan turut membuat penampilan khas sepanjang musim baharu ini antaranya Faizal Hussein, Hans Isaac, Rashidi Ishak, Waris dan Bront Palarae.

Jumlah tontonan Oh My English! 

Oh My English! Musim Pertama catat 3.6 juta orang
Oh My English! Musim Ke-2 catat 5.2 juta penonton

Jumlah tontonan telefilem Oh My English!
Oh My Ganu catat 2.7 juta tontonan
Hello America catat 2.5 juta

Sebab harus menonton Oh My English! Musim Ke-3

Penonton boleh mendapatkan kandungan pengajian bahasa yang lebih mendalam meliputi pengajian kosa kata, tatabahasa, sebutan dan peribahasa.  Malah, penonton juga disajikan dengan permainan dan aktiviti dengan melayari laman web Oh My English! Iaitu www.ohmyenglish.com.my

Tarikh Oh My English! Musim Ke-3 disiarkan:
18 Mei 2014

Memandangkan program Oh My English! sentiasa mendapat sambutan hangat. Maka, pengarah program ini membuat program ni secara berkesinambungan. Kali ni dah masuk musim ke-3. Bagus la kan. Program bermanfaat macam ni memang disokong sangat. Boleh tingkatkan skil berbahasa Inggeris. Bukan sahaja diminati oleh warga dewasa, remaja malah kanak-kanak pun terhibur dengan program sebegini.

Saksikan Oh My English!
Hari: Ahad
Jam: 9.00 pagi
Saluran: Astro TVIQ 

17 comments

akak suka jugak tengok cerita nie...

Thanks.. Dah terima hadiah anda . Komentator top 3.. Cantik sangat.

mmg x miss tgok rancangan ini. harap ia divideokan...mudah utk sy tunjukkan kpd murid2.

Best jugak tengok OME ni..

tak de kesempatan nak tengok..

comel nya dorg ni pkai bju skola.. hehehe

suka suka !! nak tengokkk.. hehe

Suka suka jugak ...selalu la tercongok ngan anak2 .. layan jerr

Cikna rasa musim ke-2 dulu lg best.....;-)

Xtgk pun.. Skdar tgk iklannya je..


EmoticonEmoticon