Keputusan Poll Nuffnang 2.0

As salam buat rakan pembaca,

Tahun lepas aku ada tampal widget Poll Nuffnang 2.0 kat blog. Tak lama, sekitar 2 bulan macam tu. Then, bila result Poll Nuffnang 2.0 tak keluar. Widget tu aku remove. Coz kengkadang ia mengganggu setiap kali aku open blog guna tablet. Ye la tablet kan kecik je skrin dia. Bila tersilap tekan, benda lain yang keluar.

Tujuan Poll Nuffnang 2.0 untuk mengetahui demografik pembaca kita. Dari segi umur, laman sosial yang mereka aktif, mengetahui respon pembaca mengenai artikel entry kita, best ke tidak. Ermm ada banyak lagi la. Kalau tak silap ada 12 soalan. Jangan bimbang, semua soalan ada pilihan jawapan. A B C D. Easy like peanut :)

Walaupun widget Poll Nuffnang 2.0 tu lekat selama 2 bulan kat blog. Alhamdulillah. Ramai blogger yang sporting isi survey. Sebanyak 68 orang rakan blogger yang sudi mengisi Poll Nuffnang 2.0 ku suatu ketika dahulu. Nak tahu resultnya? Jom baca.

Keputusan Poll Nuffnang 2.0, maksud Poll Nuffnang 2.0, apa itu Poll Nuffnang 2.0, tujuan Poll Nuffnang 2.0, kepentingan Poll Nuffnang 2.0
Jumlah pembaca blog Yumida berdasarkan jantina. See, perempuan lebih banyak berbanding lelaki.

Keputusan Poll Nuffnang 2.0, maksud Poll Nuffnang 2.0, apa itu Poll Nuffnang 2.0, tujuan Poll Nuffnang 2.0, kepentingan Poll Nuffnang 2.0
Umur pembaca blog Yumida. Paling tinggi umur sekitar tahun 18 – 24 tahun. Ooops bawah 12 tahun pun ada. Hebat! Zaman serba canggih. Malah mengejutkan ada jugak pembaca blog Yumida berusia 41 tahun ke atas. Tengkiu bebanyak sudi baca blog Yumida.

Keputusan Poll Nuffnang 2.0, maksud Poll Nuffnang 2.0, apa itu Poll Nuffnang 2.0, tujuan Poll Nuffnang 2.0, kepentingan Poll Nuffnang 2.0
Kebanyakan pembaca blog Yumida berstatus pelajar. Wooo..jiwa muda. Maybe pelajar sekolah rendah, sekolah menengah, pelajar ipts/ipta.

Menarik survey sebegini. Coz dari Poll Nuffnang 2.0 kita boleh tahu apa background pembaca kita. Mungkin dari situ kita boleh set kan matlamat mengenai kesesuaian artikel kita berdasarkan demografik pembaca blog kita. Pssst! Ada yang pasang Poll Nuffnang 2.0 jugak ker? Apa keputusan u olls?

22 comments

dulu pernah letak... tp keluar sbb xde sambutan... hehehe.. rasa macam menyemak pulak...

tak pasang pun yumida... rasa cam nanti sempit pulak blog...hew hew hew...

sy baru je pasang...nak tau gak isi hati pembaca mengenai blog kita...tak sabo menunggu keputusan poll tu nnt.

Cikna pun ade pasang poll ni.....;-)

Nak pasang tapi hati kadang-kadang jadi was-was. Ada ke orang nak jawab? hehe..

kamek alu sik pasang. sik mendapat sambutan hahaa

Assalammualaikum.. yumida,

mselim3 tak pasang pun... hehehe

mselim3

Tak penah lgpasang benda nie Yumida ...ygk la kot2 satu masa nnt tergerak nak pasang akak pasang ler hehehe

memang pun. df tersenarai dalam student ehee :D

dah 4 taHUN tak pasang benda nih..hheheh..tapi memang bagus sebenarnya pasang sebab kita boleh tau siapa pengunjung blog kita.lepas tu boleh la kita tumpukan entry macam mana yang sesuai untuk kita tulis..

Sik pernah tgk gik result nya.. hee

Saya pun tak pasang dah.. :D

lya pun ada pasang gak dulu..kptsn alhamdulillah ok juga :)

baru semalam check result poll ni..


EmoticonEmoticon