Menu masakan hari Ahad

As salam buat rakan pembaca,

Hari ni hari Ahad. Cuti hujung minggu. Biasanya, bila hujung minggu apa menu yang korang suka masak di rumah?

Bagi aku lak, kalau hujung minggu aku suka masak special sikit. Special tu means kena kupas bawang, tumbuk bawang, tumiskan. Hihi… Takde la special mana. Cuma, ada nampak aktiviti kat dapur.

Kalau hari biasa, just makanan bergoreng. Tu pun makanan dalam peket tu. Macam ayam peket, sosej, crabsticks, fishball. Makanan segera.

Menu masakan hari Ahad, ayam kari, daging kicap, ikan masak stim

Menu bergantung pada apa yang ada dalam peti ais. Sabtu dan Ahad, hari memasak dengan penuh kasih sayang. Pasalnya, nak jamu orang tersayang. Sambil layan Melodi, ola bola, Running Man. Hidangan famous yang aku selalu buat sup ayam, ikan stim, daging kicap dan hidangan sayur. Korang lak, apa menu yang korang selalu masak hujung minggu? Meh kongsi sikit. 

17 comments

Teruskan hari minggu anda dengan ceria.

hari ahad..hari kasihs sayangg..haha..
masak boleh santai-santai bersama familia

hujung minggu biasanya saya makan di luar...hari biasa je memasak :)

salam hujung mnggu, msti special tu msakan sis..:)

Yumida..harini kak ina nak masak kat kedai..hehehe..

nnti share la menu hari nie tau..

Kalau kak lya pulak ari minggu time semua anak2 berkumpul kat umah mmg Kak Lya masak spesel sikit la NASI AYAM,NASI MINYAK,NASI TOMATO atau nasi2 selain nyerr hehehe .....Ikut selera anak2 la ..

Zumal makan nasi kandar jer... Hehe :)

wahhh..bestnya !! tak pernah lagi buat ikan stim..nanti senang2 boleh la try :)

ikut laa apa bhn yg ada utk dimasak..klu kebizian yg terserlah, beli jgk kat kedai..sekali skala buat jgk tomyam sayur, kerang rebus atau kerang masak sos berlada..

Hari ahad menu meriah sikit dari hari biasa

Klau sy msakan hari ahd ke hari biasa ke ssma je.. Ttap kna kupas bwng.. Hehe.. Sbb surirumah..


EmoticonEmoticon