Semestinya
kat setiap rumah mesti ada mi segera. Tak kisah la jenama apa, yang penting mi
segera ni mudah dimasak. Kalau hb aku pulak peminat setia mi segera jenama
Maggi. Kuah dan rasa mi maggi yang sedap diakui berkurun-kurun, mi pula kenyal.
Puas hati la. So, nak share ngan korang arini, mi maggi yang aku dah modified,
kasi masuk sayuran dan lauk tambahan. Kasi angkat itu feel!
Resepi Mi Maggi Carrot & Kek Ikan
Bahan-bahan mi maggi lobak merah dan fish cake:
- 2
bungkus mi maggi
- carrot
(lobak merah) dipotong dadu
- kek
ikan (fish cake) dihiris memanjang
Cara membuat masakan mi maggi carrot dan kek ikan:
- didihkan
air di dalam kuali, bila dah mendidih masukkan carrot.
-
bila carrot dah nampak layu, masukkan kek ikan diikuti dengan mi maggi.
-
biar hingga mi jadi lembut, baru padamkan api dapur gas. Siap! Sedia untuk
dimakan.
Resepi
mudah ni sesuai dimakan ketika sarapan pagi. Nak buat sebagai bekal pun boleh,
tapi jangan letak air banyak sangat, nanti mi jadi kembang. Selamat mencuba resepi mi maggi campur carrot dan kek ikan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓
7 comments
malam² syok gak makan maggi ni..tapi tak boleh nak biasakan sangat...hehe
fuh sedapnye
assalamualaikum
singgah pagi khamis
sedapnya
Sedapnya makan petang2 ni.. lagi best makan waktu hujan mcm kat sini skrng ni.. :)
wa sedap nye..kite slalu buat megi tomyam sayur sebab suka sayur lebih..
aaaaa. sedapnyeee.
sedang sangat