Resepi Mi Maggi Carrot & Kek Ikan

Semestinya kat setiap rumah mesti ada mi segera. Tak kisah la jenama apa, yang penting mi segera ni mudah dimasak. Kalau hb aku pulak peminat setia mi segera jenama Maggi. Kuah dan rasa mi maggi yang sedap diakui berkurun-kurun, mi pula kenyal. Puas hati la. So, nak share ngan korang arini, mi maggi yang aku dah modified, kasi masuk sayuran dan lauk tambahan. Kasi angkat itu feel!

Resepi mi maggi sedap dan mudah dimasak, resepi masakan mi maggi carrot dan kek ikan, gambar mi magi lobak merah dan fish cake, masakan mi maggi paling sedap dan kreatif, resepi masakan terbaru 2015, resepi masakan ramadhan 2015, resepi lauk-pauk mudah, cara membuat mi segera maggi, masakan mi maggi cepat dimasak

Resepi Mi Maggi Carrot & Kek Ikan


Bahan-bahan mi maggi lobak merah dan fish cake:

- 2 bungkus mi maggi
- carrot (lobak merah) dipotong dadu
- kek ikan (fish cake) dihiris memanjang

Cara membuat masakan mi maggi carrot dan kek ikan:

- didihkan air di dalam kuali, bila dah mendidih masukkan carrot.
- bila carrot dah nampak layu, masukkan kek ikan diikuti dengan mi maggi.
- biar hingga mi jadi lembut, baru padamkan api dapur gas. Siap! Sedia untuk dimakan.

Resepi mudah ni sesuai dimakan ketika sarapan pagi. Nak buat sebagai bekal pun boleh, tapi jangan letak air banyak sangat, nanti mi jadi kembang. Selamat mencuba resepi mi maggi campur carrot dan kek ikan.

7 comments

malam² syok gak makan maggi ni..tapi tak boleh nak biasakan sangat...hehe

assalamualaikum
singgah pagi khamis
sedapnya

Sedapnya makan petang2 ni.. lagi best makan waktu hujan mcm kat sini skrng ni.. :)

wa sedap nye..kite slalu buat megi tomyam sayur sebab suka sayur lebih..


EmoticonEmoticon