Cara Semak Harga Barang Guna MyKira GST

Handphone anda sentiasa ada internet? Nak tahu senarai harga barang selepas GST? Nah! Sangat-sangat sesuai kalau anda download aplikasi ni. Aplikasi MyKira GST membolehkan pengguna membuat semakan harga barang dan perkhidmatan (GST) terhadap harga lebih 10,000 barangan.

Cara Semak Harga Barang Guna Aplikasi MyKira GST

Menerusi aplikasi MyKira GST ni, ia membantu kita menyemak harga barang sebenar. Untuk menggunakan aplikasi ni, telefon pintar kita haruslah ada internet. Tak ada internet tak boleh online la jawabnya. Kerja menyemak harga barang jadi terbantut!

Fungsi utama aplikasi MyKira GST:

- Menyemak lebih dari 10,000 harga produk dan perkhidmatan.
- Memberi panduan kepada pengguna sebelum membuat aduan kepada pihak KPDNKK.
- Memberi saluran interaktif yang mudah untuk mesra pengguna
- Menyediakan saluran lternative kepada pengguna untuk membuat aduan.

Cara semak harga barang dan caj perkhidmatan guna mykira gst, download muat turun aplikasi mykira gst di google play store, fungsi utama aplikasi mykira gst, ciri-ciri aplikasi mykira gst, gambar aplikasi mykira gst

Muat Turun Aplikasi MyKira GST Di Google Play Store

Download di handphone anda sekarang! Klik: MyKira GST  

Cara semak harga barang dan caj perkhidmatan guna mykira gst, download muat turun aplikasi mykira gst di google play store, fungsi utama aplikasi mykira gst, ciri-ciri aplikasi mykira gst, gambar aplikasi mykira gst
Aplikasi MyKira GST hanya dapat digunakan pada telefon pintar jenis Android 4.0 Ice Cream Sandwich dan ke atas. Sebarang pertanyaan berkaitan GST ni, anda bolehlah ajukan persoalan anda kepada e-aduan@kpdnkk.gov.my  

Cara semak harga barang dan caj perkhidmatan guna mykira gst, download muat turun aplikasi mykira gst di google play store, fungsi utama aplikasi mykira gst, ciri-ciri aplikasi mykira gst, gambar aplikasi mykira gst
Pengguna juga boleh membuat aduan berkaitan GST melalui hotline 1-800-886-800 atau 03-8882-6245 dan 03-8882-6088. Juga boleh kemukakan aduan menerusi applikasi Az-ADU yang anda boleh muat turun kat Google Play Store.

Lagi kisah pasal GST yang tak pernah habis:
Kedai Pamer Harga Barang Sebelum & Selepas GST – ianya tersangatlah memudahkan pelanggan. Tak perlu pelanggan nak keluarkan telefon masing-masing untuk kira cukai 6 peratus.

Nak pos barang? Pos Laju dah naik harga uiii. Terjah: Senarai Harga Baru Pos Laju Selepas GST.

Tak puas hati peniaga ambil kesempatan? Peniaga buat salah laku GST? Kemukakan aduan anda dengan: Download Aplikasi Ez-ADU Buat Aduan GST.

Nak check peniaga tu daftar GST ke tak, rujuk entry ni: Cara Semak Status ID Peniaga Kedai Daftar GST. Jangan tertipu dengan peniaga yang kaut kuntungan, tapi tak daftar GST. 

5 comments

nak download jugaklah..senang nak refer nanti

alaaa.. fon kita tak selalu guna internet.. guna wifi rumah je.. huhuhu

Mok sentiasa alert kita tok ngn barang2...kdg benda spatut xda gst dcaj gst....oh tedah kita tok...huhuu

Bagus ni.. thanks sharing Yumida.. :)


EmoticonEmoticon