Kenangan Pahit Manis Tahun 2014 – Welcome 2015

Kenangan Pahit Tahun 2014
Alhamdulillah, bermula saat ini kita telah beralih ke tahun baru iaitu 2015. Selamat tinggal tahun 2014. Ada banyak kisah suka dan duka mengenangkan kembali tahun 2014. Tragedi besar yang menimpa negara kita seperti kehilangan pesawat MH370. Pesawat MH17 ditembak jatuh.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Fattah Amin

Biodata Profil Fattah Amin Pelakon Cinta Ibadah
Nama sebenar Fattah Amin: Abdul Fattah Bin Mohd Amin
Umur Fattah Amin: 23 tahun
Pendidikan: Mahasiswa Bidang Seni di Universiti Teknologi MARA (UiTM)
Status: Pelajar Sepenuh Masa
Pekerjaan Sampingan: Model dan Pelakon
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Lia Natalia

Biodata Profil Lia Natalia
Nama sebenar Lia Natalia: Alia Afiqah Binti Abden
Umur Lia Natalia: 22 tahun (2014)
Tarikh lahir: 12 November 1992
Tempat lahir: Tawau, Sabah
Keluarga: Anak bongsu daripada 4 orang adik-beradik
Kerjaya: Model & Pelakon
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Sinetron Kutunggu Kau Di Pasar Minggu

Sinopsis Sinetron Kutunggu Kau Di Pasar Minggu
Kutunggu Kau Di Pasar Minggu mengisahkan hubungan istimewa antara Niki (Nikita Willy) dan Gio Gardian (Gio Abraham) yang terpaksa dirahsiakan. Niki, seorang gadis yang baik dan rajin membantu ayahnya menguruskan perniagaan menjual buah-buahan. Warung Buah Seger Bener merupakan warung milik keluarga Niki. Baba (H. Jaja Miharja), adalah ayah Niki, bekerja keras mengembangkan warung buahnya hingga berjaya menyewa di tapak Pasar Minggu.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Rajin Versus Malas

Rajin itu ubat manakala malas itu racun! Jadi anda nak pilih yang mana? Semestinya rajin! Tapi ada kalanya dalam kehidupan kita ni sering kali rasa malas tu datang. Malas nak belajar, malas nak masak, malas nak ke kedai, malas nak kerja, malas nak ke tandas. Erk ada juga erk orang malas ke tandas. Hihi. So, rajin-rajinkan diri anda. Jika nak sesuatu kena usahakan. Kena sematkan perkataan rajin dalam diri!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Lagu Duniaku Dakwahku – Ayai Illusi & Altimet

Lagu Duniaku Dakwahku - Ayai Illusi & Altimet
Pada yang mengikuti program tv Pencetus Ummah, mesti dah tahu lagu Duniaku Dakwahku. Lagu ni merupakan lagu soundtrack OST Pencetus Ummah. Melodi memang best. Malah liriknya juga menyentuh jiwa. Banyak iktibar yang kita boleh ambil menerusi lirik lagu Duniaku Dakwahku.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Amyra Rosli

Biodata Profil Amyra Rosli Pelakon Suamiku Encik Sotong
Nama penuh Amyra Rosli: Nur Amira Izzati Rosli
Umur Amyra Rosli: 22 tahun
Asal: Kuala Lumpur
Adik-beradik: Anak sulung daripada empat adik-beradik
Pendidikan: Diploma teater Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara)
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Peserta Mentor Legend 2014 TV3

Senarai biodata peserta Mentor Legend 2014 di TV3. Ada yang dah tengok program nyanyian Mentor Legend? Setakat ni, aku baru tengok Konsert Mentor Legend battle 1. Memang boleh tahan protege Mentor Legend tahu 2014 ni. Masing-masing ada kelebihan tersendiri. So far, aku suka protege Aina Mentor Legend kepada Ella.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Fahmi Esmail Mentor Legend

Biodata Fahmi Esmail Peserta Mentor Legend 2014
Nama penuh Fahmi Esmail: Mohd Zulfahmi Bin Esmail
Umur Fahmi: 26 tahun
Asal: Shah Alam Selangor
Kareer Terdahulu: Pramugara AirAsia Airlines
Kareer Terkini: Model dan Penyanyi
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Ucapkan Terima Kasih

"Terima kasih" nampak senang nak buat. Tapi sukar orang buat. Hope kita amalkan ungkapan terima kasih ni dalam kehidupan kita. Tanda menghargai pengorbanan mahupun pemberian sesuatu dari orang lain.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Doa Ketika Menghadapi Musibah

Dikongsikan bersama buat anda di luar sana tentang Doa Ketika Menghadapi Musibah. Walau apa bentuk sekalipun musibah datang melanda. Sama ada banjir besar, tanah runtuh, musim kemarau, kemalangan jalan raya, bersabarlah. Tabahkan hati dan bersamalah kita berdoa agar sentiasa dalam lindungan Allah SWT. #‎PrayForMalaysia #‎PrayForPantaiTimur
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Konsert Gegar Vaganza Minggu 7

Konsert Gegar Vaganza Minggu 7 │ Konsert Gegar Vaganza Separuh Akhir 2014 telah pun berlangsung malam semalam. Tema Konsert Gegar Vaganza minggu ketujuh iaitu CARTA LAGU HITS. Pembukaan Konsert Gegar Vaganza diserikan dengan persembahan artis jemputan Firman AF2014 & Ewal AF2014 (Sedang Ingin Bercinta). Seterusnya, persembahan Shahrol & Ali Satar (Melompat Lebih Tinggi). Juga diserikan juga dengan persembahan pengacara Konsert Gegar Vaganza iaitu Nabil dan Jihan (Kantoi).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Pesawat AirAsia Indonesia QZ 8501 Ke Singapura Hilang

Pesawat Airasia Dari Surabaya Ke Singapura Hilang – Terputus Hubungan
Terkejut bila menonton Melodi sebentar tadi. Berita terkini TV3 menyiarkan pesawat AirAsia yang berlepas dari Surabaya ke Singapura dilaporkan terputus hubungan. Dalam erti kata yang lain, pesawat AirAsia QZ 8501 menuju ke Singapura telah hilang!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Faye Kusairi

Biodata Profil Faye Kusairi Pelakon Drama TV3 Istikharah Cinta
Nama penuh Faye Kusairi: Dayangku Faratiwan Adnil Bt Awg Kusairi
Tarikh lahir: 19 Jun 1987
Umur Faye Kusairi: 27 tahun (2014)
Asal: Miri, Sarawak
Kerjaya: Pengacara/ Pelakon
Bangsa: Melayu
Agama: Islam
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Sinetron Cincin

Sinopsis Sinetron Cincin Drama Indonesia Saluran Astro Ria 104
Cincin mengisahkan sebuah persahabatan antara Airin, Jonah dan Satsa. Thea (Raslina Rasyidin) terpaksa meninggalkan Airin (Ririn Dwi Aryanti) di sebuah pusat asuhan. Sebelum berpisah, Thea memberikan sebentuk cincin kepada Airin sebagai tanda mereka akan bertemu kembali di masa akan datang.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 7

Tonton Online Video Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 7
Gelanggang Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 7 telahpun berlangsung pada 26 Disember 2014. Bagi yang terlepas menonton rancangan Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 7 ni, anda boleh tonton online menerusi link yang diberikan di bawah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Entry Denaihati Kajian Remaja Solat Jadi Rujukan Pencetus Ummah PU Azman

Entry Denaihati Jadi Rujukan Finalis Program TV: Mimbar Akhir Pencetus Ummah 2014
Blogger Denaihati , blogger berpengaruh di Malaysia. Malah seringkali ditemuramah di kaca tv. Namun siapa sangka di pentas final Mimbar Akhir Pencetus Ummah S2, mata ini menatap nama penulis artikel entry yang cukup aku kenali! 28.7% Sahaja Remaja Islam Malaysia Solat 5 Waktu Penuh – Denaihati. Aaa aa la memang Denaihati! Wah, awesome! Content entry berkualiti di blog Denaihati menjadi rujukan PU Azman.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Memberi Bantuan Sesiapa Sahaja

Contohilah sikap Abu Nawas dalam komik ni. Bersedia memberi bantuan kepada sesiapa sahaja walaupun buat sang semut. Malah di sekolah juga kita diajar nilai-nilai murni, menghulurkan bantuan pada yang memerlukan. Jadilah insan prihatin yang sedia berkhidmat bila-bila diperlukan. Ringan-ringankanlah tulang dalam membuat amalan kebaikan. Saling bantu-membantu.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Mimbar Akhir Pencetus Ummah S2 2014

Mimbar Akhir Pencetus Ummah Musim 2 Tahun 2014
Mimbar Akhir Pencetus Ummah S2 baru sahaja tamat malam semalam. Rancangan yang sangat bagus dipertontonkan untuk masyarakat Islam. Rancangan tv berilmiah yang santai. Pendekatan dakwah yang cukup menarik hati penonton. 4 finalis Pencetus Ummah S2 telah berentap. Tahniah diucapkan buat PU Azman bergelar juara Pencetus Ummah 2014. Semua peserta PU hebat-hebat belaka.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Pemenang Pencetus Ummah Musim 2 (2014)

Pemenang Pencetus Ummah Musim 2 (PU2 │ S2) Tahun 2014
Tahniah diucapkan buat PU Azman atas kejayaan meraih gelaran sebagai juara Pencetus Ummah musim 2 (PU2) tahun 2014 ni. Juga tahniah diucapkan buat pemenang lain. Jumlah pemarkahan juri dan undian dari penonton setiap minggu melayakkan peserta PU mara ke peringkat Mimbar Akhir Pencetus Ummah S2, 25 Disember 2014. Masing-masingnya beraksi dengan cemerlang dan terbaik. Dakwah yang begitu santai dan sampai kepada penonton. Alhamdulillah..
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Istikharah Cinta TV3

Sinopsis Istikharah Cinta Drama TV3 Slot Akasia
Istikharah Cinta mengisahkan sebuah perkahwinan yang diuji oleh jarak dan masa, yang mana berakhir dengan perceraian. Airil (Zul Ariffin) dan Aiza (Nonny Nadhirah) bercerai hanya selepas setahun berkahwin dengan alasan tak sehaluan. Punca sebenar perceraian itu kerana Aiza tidak tahan dengan kesibukan Airil. Walaupun sedih, Airil akur dengan keputusan isterinya.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Gambar Istikharah Cinta Drama TV3

Gambar Drama TV3 Istikharah Cinta

Gambar drama TV3 Istikharah Cinta, gambar pelakon Istikharah Cinta, gambar Zul Ariffin – Airil, gambar Faye Kusairi – Dina, gambar Nonny Nadhirah – Aiza, gambar Syazwan Zulkifli – Hanafis, gambar Nizen Ayob – Dr. Rizal
Gambar Zul Ariffin membawa watak sebagai Airil dalam drama Istikharah Cinta di TV3. Kerjaya Airil yang begitu sibuk ke luar negara menyebabkan perkahwinannya menemui kegagalan. Aiza merupakan bekas isteri Airil telahpun berkahwin dengan orang lain. Namun, pertemuannya dengan Dina. Adakah tercetusnya bibit cinta antara dirinya dan Dina?

.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Pelakon Istikharah Cinta

Pelakon Utama Istikharah Cinta
Zul Ariffin – Airil
Faye Kusairi – Dina
Nonny Nadhirah – Aiza
Lia Natalia – Alisya
Syazwan Zulkifli – Hanafis
Nizen Ayob – Dr. Rizal
Azizul Ammar – Taufiq
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Virus Malware Godam SMS Telefon Bimbit

Waspada Virus Malware Jika Terima SMS IS THIS YOUR PHOTO
Anda ada telefon bimbit? Haaa..berhati-hatilah. Pasal sekarang ni duk heboh pasal virus yang menyerang menerusi SMS dalam telefon bimbit. SMS tu berbunyi begini ‘is this your photo’. Jika terima SMS macam tu, jangan klik! Jika anda klik, haaa terkena virus malware la telefon bimbit anda. Malah anda akan selalu dapat mesej tu berulang kali.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Destinasi Impian

Sinopsis Novel Destinasi Impian
Destinasi Impian mengisahkan tentang Firdaus, anak lelaki tunggal dalam keluarga dan dibesarkan bersama empat kakak dan seorang adik perempuan. Tidak seperti rakan-rakan sama jantina dan seusianya yang gemar melakukan aktiviti lasak, faktor persekitaran membuatkan dia lebih suka menghabiskan masa di rumah membantu ibu mengemas, menggubah bunga atau membaca majalah hiburan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Pahiram Ng Sandali

Sinopsis Pahiram Ng Sandali Telenovela Filipina TV3
Pahiram Ng SandaliChasing Moments mengisahkan Alex dan Cindy jatuh cinta antara satu sama lain. Hubungan cinta mereka begitu utuh. Walau bagaimanapun, hubungan cinta mereka teruji apabila Cindy mengambil keputusan untuk menyambung pelajaran di luar negara. Walaupun berjauhan Cindy berjanji akan kekal setia bersama Alex.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Ayda Jebat

Biodata Profil Ayda Jebat
Nama penuh Ayda Jebat: Nur Suhada Jebat
Tarikh lahir: 17 Mac 1992
Umur Ayda Jebat:  22 tahun (2014)
Tempat lahir: Melaka
Pendidikan: UiTM Shah Alam, Diploma Seni Muzik
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Mukhlis TV2

Sinopsis Mukhlis Drama Selekta Prima TV2
Mukhlis mengisahkan kehidupan seorang pemuda yang bernama Haikal / Mukhlis (Shaarnaz Ahmad Basir). Mukhlis merupakan seorang pemuda yang telah lama tinggal di Kuala Lumpur. Mukhlis membuat keputusan untuk balik ke kampung. Ketibaan Mukhlis disambut gembira oleh Mak Jah (Norlia Ghani).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Senafas Cinta Widuri TV1

Sinopsis Senafas Cinta Drama Slot Widuri TV1
Senafas Cinta mengisahkan Nisa (Fouziah Gous) yang dipaksa berkahwin dengan lelaki yang tidak dicintainya, Aiman (Norman Hakim). Nisa akur dengan pilihan jodoh yang ditetapkan oleh orang tuanya. Walaupun tidak mengenali Aiman, Nisa berusaha mengekalkan rumah tangganya.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Facing Up To Fazura Saluran 712

Nur Fazura artis terkenal Malaysia kini tampil dalam program bersiri tv iaitu Facing Up To Fazura. Dalam program Facing Up To Fazura ni akan didedahkan kisah kehidupan Nur Fazura menjalani kehidupan sebagai selebriti, cara bagaimana Fazura menjalankan perniagaan di samping jadualnya yang bergelar pelakon dan penyanyi. Aku dah pun tengok Facing Up To Fazura episod 1 dan 2, khabarnya program bersiri ni ada 5 episod semuanya.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Bila Hati Berbicara Episod Akhir

Drama TV3 Bila Hati Berbicara Episod Akhir
Tania (Atikah Suhaimie) pergi membawa diri. Kehilangan Tania membuatkan Emir (Syafiq Kyle) rasa resah. Dia diserang rasa bersalah kerana sering mempermainkan hati isterinya. Keberadaan Tania hanya diketahui oleh Badri (Hafreez Adam). Puas Badri memujuk Tania agar segera kembali ke pangkuan suaminya, namun masih tersisa rajuk di hatinya. Kerana baginya, suaminya tidak pernah menunjukkan dirinya penting disisinya.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Eksperimen Cinta

Sinopsis Novel Eksperimen Cinta
Eksperimen Cinta mengisahkan tentang pertemuan Tengku Aaron dan Damia. Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Dan tak sangka pula Tengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Kerepek Ubi Cheese & Blackpepper Super Yummy!

Alhamdulillah, dapat jugak merasa kerepek ubi selepas sekian lama. Nak cari kat sini agak sukar. Nak buat sendiri rasa malas, coz sering kali terhasilnya kerepek ubi yang keras. Macam tak menjadi je. Rasanya ubi tu dah tua kot. Bila dapat hadiah 2 kg kerepek ubi, wow! hepinya! Alhamdulillah..murah rezeki.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Baca Online Novel Suamiku Encik Perfect 10!

Baca Online Novel Suamiku Encik Perfect 10! Karya Syamnuriezmil
Ada yang tercari-cari bahan bacaan online untuk novel Suamiku Encik Perfect 10! ni? Haa…berita baik untuk semua. Penulis novel Suamiku Encik Perfect 10! iaitu Syamnuriezmil telah pun menyiarkan bab dalam novel ni. Jom baca 10 amalan suami idaman semasa isteri hamil!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Suamiku Encik Perfect 10!

Sinopsis Novel Suamiku Encik Perfect 10!
Suamiku Encik Perfect 10! mengisahkan pertemuan yang tidak terduga sewaktu penerbangan dari Heathrow, London ke KLIA, Sepang menciptakan sebuah lakonan suami isteri di antara Aleeya Azmeen dan Zarief Danial. Lakonan selama seminggu, demi menyelamatkan Aleeya Azmeen untuk berdepan dengan ibunya, Puan Yazmeen. Janji telah terpatri tetapi perasaan lain pula yang bertakhta dalam hati.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Manisnya Cinta Di Cappadocia

Sinopsis Filem Manisnya Cinta Di Cappadocia (MCDC)
Manisnya Cinta Di Cappadocia mengisahkan kisah percintaan Ifti Liyana (Nur Fazura) dengan tiga lelaki yang pernah hadir dalam hidupnya. Lelaki tersebut ialah Nazmi, Bakhtiar dan Fredo. Ifti Liyana terpaksa memutuskan hubungan cintanya dengan Nazmi tanpa memberi peluang pada Nazmi untuk membuat penjelasan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tom Tom Bak All Stars

Tom Tom Bak All Stars baru sahaja ditayangkan hari ni. Kalau dulu, rancangan tv Tom Tom Bak antara program tv kegemaranku. Namun, dah lebih 3 tahun Tom Tom Bak menyepi. Kini, kembali lagi! Hari tu ada tengok iklan Tom Tom Bak All Stars dalam MLM 2014, tak sangka dapat jugak tonton hari ni.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Farah Quinn

Biodata Profil Farah Quinn
Nama penuh Farah Quinn: Farah Fauzan Quinn
Tarikh Lahir Farah Quinn: 8 April 1980
Umur Farah Quinn: 34 tahun (2014)
Anak ke: 2
Nama suami Farah Quinn: Carson Quinn
Nama anak: Armand Fauzan Quinn
Kerjaya: Chef
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Taufik Batisah

Biodata Profil Taufik Batisah
Nama penuh Taufik Batisah: Muhammad Taufik bin Batisah
Tarikh lahir Taufik Batisah: 10 Disember 1981
Umur: 33 tahun (2014)
Kerjaya: Penyanyi
Warganegara: Singapura
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Yassin Buat Bidadari

Sinopsis Yassin Buat Bidadari TV2
Yassin Buat Bidadari mengisahkan Tuan Baharuddin berdepan konflik jiwa. Dia hartawan berjaya dalam perniagaan tetapi merasakan jiwanya kosong disebabkan tidak pandai membaca surah Yasiin dan ayat al-Quran. Dia sering bermimpi sebuah keranda diusung turun dari banglo mewahnya tetapi tidak tahu siapa yang meninggal dunia. Dengan rasa rendah diri, Tuan Baharuddin berkongsi perasaan dengan Kadir, tukang sapu di syarikatnya namun selalu menjadi imam apabila sembahyang berjemaah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Konsert Gegar Vaganza Minggu 6

Konsert Gegar Vaganza Minggu 6 telah pun berlangsung malam semalam. Tema Konsert Gegar Vaganza minggu keenam iaitu BERDUA LEBIH BAIK. Pembukaan Konsert Gegar Vaganza diserikan dengan persembahan artis jemputan Aisyah & Nomad (Hanya Memuji). Seterusnya, persembahan Along Cham & Angah (Lamunan Terhenti). Juga diserikan juga dengan persembahan pengacara Konsert Gegar Vaganza iaitu Nabil dan Jihan (Seiring dan Sejalan).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Oh My English: Villa Isabellaaa!

Sinopsis Oh My English: Villa Isabellaaa!
Oh My English: Villa Isabellaaa! mengisahkan tentang pelajar kelas 4 Merah bersama guru mereka Mr Middleton terpaksa bermalam di sebuah rumah apabila van yang mereka naiki rosak. Pelbagai kejadian pelik berlaku ketika mereka bermalam di rumah yang diberi nama Villa Isabellaaa.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Mana Mau Lari

Sinopsis Filem Mana Mau Lari
Mana Mau Lari mengisahkan filem komedi mengenai Harley Rider. Empat rider dari geng KASSEM SELAMAT merancang untuk bercuti di Cowboy Town bagi meraikan kemenangan Abang Pen di pertandingan “motor-cross” baru-baru ini.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Langit Cinta

Sinopsis Filem Langit Cinta
Filem Langit Cinta bakal gegarkan pawagam tak lama lagi. Kalau nak tahu, pengarah filem Langit Cinta merupakan pengarah yang sama untuk filem Ombak Rindu. Mesti jalan cerita filem Langit Cinta ni best! Pengarah hebat tuuu!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Sinopsis Churam TV2

Ada yang dah tonton drama Churam di kaca tv? Baca sinopsis drama Churam ni bunyinya macam menarik. Biasanya kalau nak tengok kisah drama tentang polis, kat TV2 banyak siarkan drama sebegini. Bagi aku, drama Churam sangat bagus dipertontonkan buat masyarakat. Mudah-mudah dengan penyiaran drama sebegini menyuntik kesedaran awam untuk sama-sama membanteras aktiviti jenayah. Berkerjasama dengan pihak polis.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 6

Tonton Online Video Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 6
Gelanggang Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 6 telahpun berlangsung pada 19 Disember 2014. Bagi yang terlepas menonton rancangan Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 6 ni, anda boleh tonton online menerusi link yang diberikan di bawah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Biodata Nur Fazura

Biodata Profil Nur Fazura Juri MLM 2014 & Facing Up To Fazura
Nama sebenar Fazura: Nur Fazura Sharifuddin
Tarikh lahir Fazura: 27 September 1983
Umur Fazura: 31 tahun (2014)
Kerjaya: Pelakon, pengacara, model, duta produk dan ahli perniagaan
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

4 Gambar Bermesej Apabila Hutan Musnah!

Pernah aku kongsikan kat entry ni: Kesan Pembalakan Haram Musnahkan Hutan. Kepentingan hutan seperti sudah tidak beerti lagi bagi mereka. Yang mereka tahu hanya mahu untung. Keuntungan hasil penjualan kayu. Penebangan pokok tiada terkawal hingga mengakibatkan hutan menjadi botak (penggondolan hutan). 
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Kelebihan & Manfaat Berkhatan │ Bersunat

Baru je minggu lepas anak buah hb aku berkhatan. Kalau kat sini, berkhatan biasanya dilakukan pada musim cuti sekolah iaitu hujung tahun. Apa itu berkhatan atau bersunat? Maksud berkhatan adalah memotong kulit di hujung kemaluan lelaki yang biasanya dipanggil kulup (foreskin).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tema Konsert Gegar Vaganza Minggu 6 Berdua Lebih Baik

Konsert Gegar Vaganza Minggu 6 Bawa Tema Berdua Lebih Baik
Ehem-ehem, ada yang mengikuti program realiti nyanyian tv Gegar Vaganza setiap minggu? Kalau ada, yeah kita geng! Otai-otai menyanyi tuuu. Masing-masing hebat dengan bakat dan lagu popular yang melekat di ingatan kita. Mamat Exist masih mantap macam dulu, begitu juga vokal power Rahmat Mega yang boleh nyanyi pada key yang tinggi. Shima pun sama. Persembahan Ifa Raziah sentiasa menjadi tumpuan. Kalau Ifa Raziah tak masuk Gegar Vaganza, tak tahu pulak aku yang beliau ni seorang penyanyi dangdut. Aku ingatkan Ifa Raziah just jadi pelakon je.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

MLM 2014 Minggu 6 Tema Muzikal

Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 6 Buat Tema Muzikal
Tema yang ditunggu-tunggu di gelanggang Maharaja Lawak Mega MLM 2014 minggu 6 ni, iaitu tema muzikal. Yey! Mesti best! Kalau dulu aku suka kreativiti Johan dalam lawak komedi muzikal. Tapi MLM 2014 ni Johan tak masuk.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Jadual Pembayaran Gaji Tahun 2015

Ada yang teruja nak tahu tarikh pembayaran gaji bulanan bagi tahun 2015 untuk kakitangan awam. Jadual GAJI 2015 tersebut boleh dirujuk pada carta di bawah. Moga dengan kehadiran tahun baru, tahun 2015, perancangan kewangan kita semakin kukuh dan stabil. Bijak dalam menguruskan perbelanjaan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Konsert Gegar Vaganza Minggu 5

Konsert Gegar Vaganza Minggu 5 telah pun berlangsung malam semalam. Tema Konsert Gegar Vaganza minggu kelima iaitu IMPIAN DAN DEDIKASI - lagu untuk didekasikan buat orang lain. Pembukaan Konsert Gegar Vaganza diserikan dengan persembahan artis jemputan Zarif AF2014 (Malam minggu Yang Mesra). Seterusnya, persembahan Nina AF2014 (Sinaran) dan Aril AF7 (Kembali Senyum). Juga diserikan juga dengan persembahan pengacara Konsert Gegar Vaganza iaitu Nabil dan Jihan (Keliru).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 5

Tonton Online Video Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 5
Gelanggang Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 5 telahpun berlangsung pada 12 Disember 2014. Bagi yang terlepas menonton rancangan Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 5 ni, anda boleh tonton online menerusi link yang diberikan di bawah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Jualan Hebat Besar-Besaran Di Lazada 12/12/2014

Ada yang tengah bersantai sekarang ni? Al maklum la musim cuti dah tiba. Masa untuk beristirehat bersama keluarga tersayang. Pssst! Ada berita gembira! Lazada bakal melancarkan jualan terhebat besar-besaran! Ye, mega sale! Semestinya banyak diskaun ditawarkan, jangan lupa 12 Disember 2014 merupakan tarikh kemuncak Revolusi Online Lazada. Peluang membeli-belah di Lazada dengan harga rendah yang super hebat!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Pageviews & Unique Visitors (UV) November 2014

Alhamdulillah, bulan November dah berlalu dengan jayanya. Syukur ke hadratNya, masih lagi diberi pinjaman nafas hingga ke hari ini. So, hari ni nak kongsi ngan korang prestasi trafik blog ni bulan November lepas.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Kepercayaan Karut Melayu, Barat & India Tentang Kucing Hitam

Mitos / Kepercayaan Masyarakat Melayu, Barat & India Tentang Kucing Hitam
Adakah korang pernah dengar pasal kepercayaan orang dulu-dulu tentang kucing berwarna hitam? Terutama ketika ada orang meninggal, kucing hitam tak dibenarkan berada di dalam rumah. Orang dulu-dulu percaya, jika kucing hitam ni melompat atau melangkah mayat tersebut, mayat itu akan bangkit dan bertukar menjadi hantu! Serius, masa aku kecik-kecik dulu aku percaya benda ni. Pasal orang dulu-dulu banyak kepercayaan karut! Dah besar begini, baru aku tahu ianya tidak benar!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Majlis Kenduri Kahwin Settle! Yeah! On The Way Balik

Alhamdulillah, settle dah majlis kahwin adik ipar aku. Penat wooo.. Busy itu ini. Capek deh! Sakit pinggang segala macam datang. Akhirnya selesai jugak. Kenduri besar macam ni sememangnya memerlukan gotong royong. Tanpa kerja berkumpulan, memang menyukarkan kelancaran majlis. Melainkan pakai katering, tempah dewan besar. Yang tu baru ada rilex sikit.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Konsert Gegar Vaganza Minggu 4

Konsert Gegar Vaganza Minggu 4 telah pun berlangsung malam semalam. Tema Konsert Gegar Vaganza minggu keempat iaitu ADA BERANI - lagu cabaran oleh pesaing masing-masing. Pembukaan Konsert Gegar Vaganza diserikan dengan persembahan artis jemputan Hazama (Kerana). Seterusnya, persembahan Mark Adam (Diari Seorang Lelaki). Juga diserikan juga dengan persembahan pengacara Konsert Gegar Vaganza iaitu Nabil dan Jihan (Hi hi bye bye).
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Pemenang Anugerah Industri Muzik AIM21 Tahun 2014

Tahniah diucapkan buat kesemua pemenang Anugerah Industri Muzik 21 (AIM21) yang menerima anugerah masing-masing. Datuk Siti Nurhaliza turut merangkul 3 anugerah AIM21, wah memang hebat la Datuk Siti! Termasuk SonaOne, pun turut sama memenangi 3 anugerah. Tahniah! Berikut merupakan senarai rasmi keputusan pemenang Anugerah Industri Muzik 21 (AIM21) tahun 2014 ni. Jom terjah!
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 4

Tonton Online Video Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 4
Gelanggang Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 4 telahpun berlangsung pada 5 Disember 2014. Bagi yang terlepas menonton rancangan Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 4 ni, anda boleh tonton online menerusi link yang diberikan di bawah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Bagi yang suka shopping online, ni haaa peluang besar untuk anda! Sertai Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]. Serius, barang-barang memang murah menggoda jiwa dan raga. Banyak diskaun ditawarkan sempena Hari Krismas tak lama lagi.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Kesan Pemanasan Global Sebab Punca Bencana Alam

Di Kedah, dilanda puting beliung, di Kajang pula dilanda banjir kilat. Nun jauh di Cameron Highlands dilanda banjir lumpur dan tanah runtuh. Macam-macam bencana alam yang terjadi. Adakah ini dikaitkan dengan kesan pemanasan global? Macam yang kita sedari suhu bumi kian meningkat akibat aktiviti manusia yang tak terkawal. Ditambah lagi dengan kes pembalakan haram, penggondolan hutan yang menyebabkan sumber oksigen dan peresapan bahang matahari kian berkurangan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 3

Tonton Online Video Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 3
Gelanggang Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 3 telahpun berlangsung pada 28 November 2014. Bagi yang terlepas menonton rancangan Maharaja Lawak Mega MLM 2014 Minggu 3 ni, anda boleh tonton online menerusi link yang diberikan di bawah.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Konsert Gegar Vaganza Minggu 3

Konsert Gegar Vaganza Minggu 3 telah pun berlangsung malam Ahad lepas. Tema Konsert Gegar Vaganza minggu ketiga iaitu kenangan mengusik jiwa, lagu-lagu yang membuatkan kita terimbas kembali kenangan suatu ketika dahulu.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Manfaat Arang Dalam Kecantikan & Kesihatan

Rasanya semua orang tahu macam mana bentuk arang ni. Arang terhasil selepas proses pembakaran kayu. Untuk yang gemar ber-BBQ arang sangat diperlukan untuk memanggang. Arang boleh dibeli secara mudah di kedai. Tapi tahukah anda, di sebalik warnanya yang gelap gelita arang banyak manfaat dalam bidang kecantikan dan kesihatan.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

Mitos & Kepercayaan Masyarakat Dunia Kucing Hitam

Kucing hitam sering dikaitkan dengan benda negatif. Umpamanya sihir, simbol kejahatan, pembawa malang dan sebagainya. Mitos itu berterusan sehingga kini dan beberapa negara serta bangsa menganggap kucing hitam sebagai petanda buruk. Berikut merupakan mitos dan masyarakat dunia mengenai kucing hitam.
.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓