Yey! Iklan Nuffnang Berjaya Keluar Akhirnya


As salam buat rakan pembaca..


1st sekali aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada Kak Mia Liana coz sudi mendengar luahan hatiku hari tu. Pasal apa? Pasal mencari jalan penyelesaian berkaitan perletakkan kod iklan nuffnang dalam blog yumida ni.

Before ni takde iklan kat situ. Aku sudah berusaha sehabis baik. Pernah jugak la rasa kecewa..coz tak jumpe jalan penyelesaian. Berbagai tutorial dah aku refer, masih jugak menemui jalan buntu. Then....ting! Aku dapat idea. Menyuarakan masalahku pada Kak Mia Liana.

Alhamdulillah, Kak Mia Liana memberi respon yang sangat baik. Ramah orangnya. Tak kedekut ilmu. Sentiasa menolong blogger lain yang berdepan dengan masalah blog. Makasih bebanyak Kak Mia Liana atas kesudian menerjah, menggeledah, mencari punca dan menemui solusi masalah iklan di blog yumida ni.

Hati sangat gembira...iklan dah keluar. Seperti blog yang lain-lain gak. Nak tahu iklan yang aku maksudkan? Jom terjah!



Iklan ni berada between contents..ala iklan jenis large rectangle tu. Haaa...before ni dia asyik menyorok diri. Sekarang dia dah mendedahkan dirinya. Hehehe.. Kalau sudi...klik la. Hikhik...

Oh ya... Kak Mia Liana pun ada kongsikan cara macam mana settle problem iklan aku ni. Kalau korang menghadapi masalah yang sama..rujuk la entri Kak Mia Liana yang ni: Bantu Blogger Yumida Troubleshooting Iklan Nuffnang Di Antara Post

Akhir sekali...thanks bebanyak ye Kak Mia Liana :)

22 comments

sama2 dear.... alhamdulillah, selesai segala masalah. thanks for this lovely entry. (^_^)

Alhamdulillah dik..selesai sudah masalah :)

tahniah sebab berjaya atasi masalah tu :)

anyway, meh join ga ni http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/giveaway-seronoknya-berpuasa.html :)

Lega kan bila dah selesai masalah yang buat kita buntu ni . Btw , baik kak Mia Liana tu kan :D

hihihi,.. seronok kan bila selesai masalah.. boleh tidur dengan lenanya.. hihi

wah leh try nnt, nak letak iklan kat blog lg satu tuu

haaa, banyak nye iklan klua.. iklan dove haha.!

Kak Mia memang baik orangnya, dan tak kedekut ilmu,hihihi ^^v

Ya, zuzu dulu pun ada problem nak letak iklan nuffnang tapi sekarang dah ok, alhamdulillah :)

huhuhu gumbiranya die...nmpk entri dr kak mia..trus mai sni~

Nk jgk buat mcm tu..klu xjadi nnti sy tanya ek

Semoga kita dapat mencontohi Mia...walaupun sudah berjaya tapi tetap membantu kpd yg memerlukan, tidak kira siapa...

datang klik iklan kat sineh...

Akak pun dh try n error brkali2 tp masih blom mnjadi. huhu...

wah lepas ni makin lajulah kitorang tolong klik..klak..klik..klak he3..sis mia tu memang baik sangat.banyak tolong kawan2 ^^

tahniah.. mesti masyuk lepas ni

tahniah.. mesti masyuk lepas ni

alhamdulillah.. bgsnya kak mia sudi sharing ilmu kan.. ;)


EmoticonEmoticon