Gaun Tak Berapa Nak Cinderella



Wokeh...ni la gaun yang aku jahitkan untuk anak buah aku tu. Gyomi tak? Please la puji sikit..kasi sedapkan hati aku. Huahuahua...

Tema kaler biru. Actually kan, kain ni lebihan kain kurung yang aku kasi buat untuk baju raya my MIL tu. Yang kat area badan tu. Yang skirtnya pulak, kain Chiffon yang aku beli di Kamdar. Cantek kan kaler dia. Biru laut. Ala-ala polkadot gitu.

Taruk sedikit manik kat area leher baju, untuk bling-blingkan si pemakainya nanti. Ermmmm...masih dalam proses pembikinan..especially untuk seni hias gaun ni. Ade idea tak? Rasa macam nak letak rose kat dada gaun ni, tapi kat sini..takde jual la. Idea terbantut kejap. Korang pulak, ade tak design-design gaun yang comel? Meh share dengan aku. Boleh la aku hasilkan nanti, gaun version lain.


Kalau korang jumpe iklan video U Mobile ni kat sidebar blog..
Jemput klik satu kali :)
Sedekah.... Makasih :)


Jemput join cer teka gambar..klik pic di bawah:

29 comments

Comel . Kaler pon comel . Blom lagi terserempak dengan iklan u mobile >.<

wah.... pnadai jahit ya... deno boleh sikit2 je.... :)

Giyomi sangat ni . Pandainya akak jahit ! :D

hehehe... ringkas je tapi cantik..

hihi.. nak cinderella gak, cik melah ade..

cantik gaun tu, serius meletop kalau pakai. manik tu tambah ler lagi, kat bahagian pinggang... cun seyh!.. hihi

Cute cute cute ! Buatkan dina satu boleh ? Ekekeke . (gurau jee) xD

#dina sebenarnye teringin nak belajar menjahit . Tapi lepas SPM nanti . Huhuhuu :D

asal biru mmg cantik bagi saya.. hehe

wahhhh!!!!comel....hehhehe...x sangka cik yumida terer jahit gaun...hehehehe....

cantik gaun tu..pandai menjahit...boleh kadi tailor terkenal nie..

pandainye yumida sewing :) fae pegang needle pun mmm hampeh -.-

wow wow! masyaallah. hehe comelnya! untung anak buah awak tu hehe

comelnya...berbakat sungguh :)

terbaik lah.. buat sendiri tu.. pergh..

terer la ni yumida.. susah kot nak jahit.. huhuhu.. pandainya.. sangat gwiyomi..

wah!! pandainya ..comel plk tu..bleh bkk kedai jahit ni ..klu macam ni..=D

pergh tu dia...nice blue.owh yelah cuba letak manik kat pinggang tu,nice ^^

comel aih..cinderela kecik rupanya..taruk manik byk2 cnpom comel lah cinderela pakai nti :)

sangat menawan warna biru tu..

cantik hasilnye..teringin nk menjahit jugak tp tak pandai..hehe..
kalau nk cantik lagi letak la kain lace yg bunga2 tu pasti nmpk lg berseri.hehe

cantiknya...pandai jahit baju gaun yea...akak suka kaler biru ni.....

assalamualaikum yumida...comel la orgnya nanti bila baju ni dah dipakai...:)

cuteee mun kmk suka engkah lace dekat line waist ya.. mesti comel gik.. nampak mcm skirt ya mengembang gik..


EmoticonEmoticon