Cer Teka Gambar


As salam & hi everybody..

Teka gambar kembali lagi. Mengalu-alukan kedatangan korang untuk teka gambar. Syarat pun sangat simple! Nak buat entry boleh..tak buat entry pun boleh. Baca syarat penyertaan di bawah..

SYARAT PENYERTAAN:
1. Blogger yang menetap di Malaysia
2. Follow blog Yumida, add to circle Google + Yumida
3. LIKE fanpage Yumida

4. Klik iklan di bawah:
***SEBELUM klik iklan***
Korang kena CLEAR CACHE & COOKIES dahulu
Dah? Wokeh..dah boleh klik iklan..makasih :)

             
 

**Juga klik iklan Nuffnang di dalam blog ini :)


5. Klik video U Mobile di sidebar blog

-kalau video u mobile tiada dipaparkan, sila singgah di lain kali-


6. Hanya tinggalkan jawapan bersama url blog korang di kotak komen. Contoh jawapan:
Jawapan teka gambar
Tekaan hanya boleh dibuat sekali sahaja.


7. Peserta yang membuat entry pula akan melayakkan mereka untuk dipilih sebagai peserta cabutan bertuah. 5 peserta bertuah akan dipilih. Hantar jawapan bersama url entry korang di kotak komen. Contoh jawapan:
Jawapan teka gambar
http://tetttttt.blogspot.com/2013/07/teka-gambar.html


8. Peserta yang memiliki undian klik iklan & video terbanyak akan memenangi hadiah special. Korang boleh menghantar penyertaan setiap hari. Maximum penghantaran penyertaan ialah 2 kali dalam sehari. Video tu, korang klik pada belah pagi tu...then, klik semula belah petang/malam/tengah malam. Tidak boleh klik dalam tempoh yang sama. Tempoh yang sama merujuk waktu iklan video disiarkan. Contohnya video start disiarkan jam 5 a.m sehingga 11 a.m. (tempoh pertama). Then, iklan disusuli oleh iklan Nuffnang (Time ni korang dah tak nampak lagi video u mobile kat situ). Petangnya pula, contoh..video start disiarkan 6 p.m sehingga 10 p.m (tempoh ke-2). Anda boleh klik pada tempoh pertama dan tempoh ke-2 dalam sehari. Means, korang boleh target 2 klik dalam sehari. Ini bagi membantu korang meraih undian klik terbanyak. Manakala, bagi syarat klik iklan pula, mesti clear cookies dahulu sebelum klik iklan. Tu je. Cara penghantaran penyertaan bagi kategori klik iklan & video terbanyak ialah:
DONE KLIK IKLAN & VIDEO


9. Komen video U Mobile terbaik. Seorang pemenang dengan komen kreatif, unik dan bombastik akan dipilih. Korang boleh bagi cadangan jugak untuk memperbaiki video tu. Komen hanya boleh dibuat sekali sahaja.Terpulang pada cara korang memberikan komentar. Cara hantar komen korang:
Komen video U Mobile blablabla....


PEMILIHAN PEMENANG CER TEKA GAMBAR:
-Peserta yang menjawab dengan tepat. Jika ramai yang menjawab dengan tepat, random akan dilakukan untuk mencari pemenang teka gambar bertuah. 2 pemenang akan dipilih.
-Peserta yang memenuhi syarat penyertaan (like fanpage, klik iklan & klik video)
-Disertakan bersama url blog atau url entry (wajib ada..even i mengenali u...huahuahua)
*Sebarang ketidakjujuran peserta akan menyebabkan penyertaan terbatal secara automatik


CER TEKA GAMBAR

KLU:
-barangan jenis tektil
-digunakan semasa bersukan
-selesa dipakai terutamanya bila berjoging
-jika tidak dicuci, ia akan mengeluarkan bau busuk


TAMAT: 29 JULAI 2013 ( Jam 11.59 malam)

SELAMAT MENEKA :)

58 comments

wah..teka meneka lagi..tapi kat opis tak boleh tgk video nie..

jawapan teka gambar : stokin

http://aswanazmy.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

http://sericullen.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

Stokin :)

jawapan: seluar t-rack suit

http://shalmilanadya.blogspot.com/

done klik iklan

-pemudattbc.blogspot.com

Jawapan shin guards
http://sayasyiera.blogspot.com/

ohhh.. susah jgk nk teka ni.. kena fikir dulu.. huhu..

assalamualaikum yumida slmt puasa :)

ayie teka...pengesat peluh yg letak kat pergelangan tangan tu ke? :)

STOKING ;D

http://vaneelea.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

jawapan teka gambar : stokin

http://aswanazmy.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

nak teka ni

jwpan : kasut sukan
http:miszpinkies.blogspot.com

Stoking :D
http://fattytissue.blogspot.com

stokin ! hehe :)

http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/

Stokin http://angellovesoldier.blogspot.com/

Done KLIK IKLAN & VIDEO

iklan :sunsilk,sony with zizan, proton, Clear Malaysia, rhb, HSBC. :)

http://sericullen.blogspot.com/

stoking
http://norminieza.blogspot.com/

wah,,,rajin yumida buat teka teki,,,,stokin kot jawapan dia

deqla jwb stokin.. hihi..

norumara.blogspot.com

tp deqla x dpt nk like2 lagi la dear.. opis sini x boleh.. hukhuk..

Lupa nak bg URL...http://mymatatajam.blogspot.com/

Assalamualaikum.. jawapan teka gambar : tuala...
link entri http://www.sheilashahfiekry.my/2013/07/cer-teka-gambar.html

sport wristband
http://ikalib.blogspot.com/

stoking ?

hehe .

http://cadburyhana94.blogspot.com/

headband

sweetmisfifi.blogspot.com

Tuala muka
http://justforfund.blogspot.com

Jawapan : stoking
http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar-by-yumida.html

nak no. 8 & 9 ya kmk x faham.. xda iklan umobile.. hishop jak ada..

jawapan teka gambar : STOKING
url blog : http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/

Done klik iklan & Video

http://sericullen.blogspot.com/

kenit terfikir stokin je la kak haha.

http://rusukiri.blogspot.com

http://chenta-taugeh.blogspot.com/

Jawapan: STOKING

http://chenta-taugeh.blogspot.com/

Jawapan: STOKING

jawapan: stoking

http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

Done klik iklan & Video

sericullen.blogspot.com

jawapan teka gambar:
http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar-by-yumida.html

jawapan teka gambar:
http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar-by-yumida.html

join :)

jawapan teka gambar:tuala
url blog:http://mylovelystorysecret.blogspot.com/

Done klik iklan & Video

http://sericullen.blogspot.com

Done klik iklan & Video

http://sericullen.blogspot.com

jawapan teka gambar=tuala
http://mylovelystorysecret.blogspot.com/

macam mana nak komen di u mobile tu eh ?

@Arina Azman komen video tu. apa pendapat korang mengenai video tu. video u mobile tu terletak kat sidebar blog. macam yg pic dlm entry ni tunjukkan. apa2 komen diterima :)

Done Klik iklan & Video :

http://sericullen.blogspot.com

owhhhhh kak lea rasa macam towel morning glory hahahaha...kan senang nak lap peluh masa jogging ngeee...

Jawapan Gambar Adalah Stokin
http://superdreamland.blogspot.com

Done Klik Iklan dan Video
http://superdreamland.blogspot.com

http://cyanxkamo.blogspot.com

jwpn: alas pada bahagian dalam tapak kasut sukan

http://cyanxkamo.blogspot.com

jwpn: alas pada bahagian dalam tapak kasut sukan

salam,,
jawapan stokin.
http://mrsbullat.blogspot.com/2013/07/simple-giveaway-by-anis-intan.html

done klik iklan and video

http://sericullen.blogspot.com

done klik iklan & video

Http://sericullen.blogspot.com

joined~... :3

Blogger ID: Nisa Greennnpanda
FB ID: Karen Nisa
G+ ID: Karen Nisa
Link: http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar.html

*jwpn teka gambar: cotton sports hand band (xreti la nk tulis name die dlm bm, huhu~..sori...)
*done klik iklan n video: 27/7/2013, 12.30 pm
*comment video U Mobile: video U Mobile tue awesome, cme sy rs akn nmpk lbh mnarik kalo gne font yg mnarik n warna2 yg bright... :3

sy dh join, kalo xckup syarat, bgtau ye..

Rasanya hari2 saya buka blog akak x jumpa iklan u mobile tu cmne ni? hehe

http://dzureendarwis.blogspot.com/
saya teka kasut sukan. Hehe


EmoticonEmoticon