Sulaman Manik Baju Raya


Alhamdulillah..akhirnya target nak siapkan baju kurung beraya sakan untuk my MIL tercapai jugak. Yey! Dah siap! Baju ni aku jahit sendiri tau (nak puji diri sendiri la tuuu...hek eleh..) Memandangkan aku masih setahun jagung mengenali bidang jahitan ni. Perasaan was-was & kurang yakin tu sentiasa ada. “Eh..muat ker nanti bila MIL pakai”. Agak-agak my MIL suka tak..” Makin di tenung makin banyak persoalan bermain di pikiran. Last-last...ah lantak la. Janji ada buah tangan nak bagi kat my MIL raya ni. Jom layan baju yang aku buat ni :)


 Design baju depan

Design baju belakang

Design kain kurung

Wokeh..yang ni pulak sulaman manik bahagian dada baju

Lace tampal & jahit bahagian tangan baju

Lace tampal & jahit bahagian kaki baju

Yey..dah siap.

Pecah kaca pecah gelas,
Sila komen hasil jahitanku di atas.

20 comments

Assalamualaikum yangg, cantik okey! berkenan pula sheila tengok design. simple. kembang hidung MIL yumida bila dapat ni nanti :)

wah...berbakatnya yumida...cantik jahitnya manik tu~ untungnya MIL tu...dpt beraya pakai bju cantek2...customade lagi tu~

wah cantiknya,memang berbakat menjahit ni :)

yumida...cantiknya..nasib baik jauh..kalau dekat dah lama nak tempah kat awk..

wut wut, bole ambik tempahan tuu.. ^^

santeknya baju dia.. adoi... mama tak reti lah buat manik, kena belajar dari yumida ni..

Salam, cantik!

Xnk ambil tempahan ke?

akak buat ke? :O cantik kak, serius cantik. kemas jahitan akak :D

wah!!!cantiklah!!!suke bling-bling time raya neh...heheheh....

kalau kat giant,nilai...baju design macam ni rm180.00 tau!!!wow....color cantik.design manik n lace tu pun sesuai...raya tahun haji ambil tempahan tak he3....

wahh.. cantik la.. kemas je.. pandai yumida jahit..!!

oklah ya.kacak..bestnya pandei jahit dirik pun

terbaikk.!
cantiklah yumida.. :)

cantik..salam raya daripad Kancil di Tawau

seronoknya tngok owg2 yg pandai2 jahit ni..untung sgt5..=D


EmoticonEmoticon