GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA


Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^


Pon! Ponnnnnn!!! Mari semua adik akak abang angah pakcik makcik nenek atok...datang berkunjung ke blog Farisha ni. Ada yang special menanti!!!



Duduk beronline seperti maharani,
Sambil bertweet dengan Si Marsha,
Jom reramai terjah giveaway ini,
Giveaway Saya Nak Teddy Bear By Farisha.

Hari-hari makan roti,
Jangan lupa gosok gigi,
Tersedia bermacam hadiah teddy bear Farisha menanti,
Jangan tak join nanti rugi.

Blog Farisha masuk rancangan Wanita Hari Ini,
Dihebah sehingga ke pelosok dunia,
Awak..awak yang baca entry ni,
Jemput join ye korang semua.


Pssssst! Ni la banner giveaway tu. GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA. So kiut. Teddy bear yang tak tahan nak tengok tu. Menggoda sungguh! Always comel di hatiku :)

Haaa! Nak dapatkan teddy bear nih..kena patuhi segala terma dan syaratnya dahulu. Jom tonton bersama-sama:


Begitulah serba sedikit mengenai syarat penyertaan giveaway yang harus diikuti. Haaa...apa??? Hadiah??? Semestinya ada! Hadiah menarik lagi kebaboom! Meruntun jiwa sesiapa sahaja..oh comelnya!


Aaaaaaaaaaaa!!! Terbukti gempak giler hadiah tu! Bez..bez... Antaranya:
1 x Top Referral
(Teddy Bear Dark Brown 1.2 Meter berharga RM180)
1 x Entry Kreatif
(Teddy Bear Dark Brown 1.0 Meter berharga RM160)
1 x Pemenang Bertuah
(Teddy Bear Putih 0.8 Meter berharga RM120)
1 x Peserta Paling Rajin Blogwalking
ke Entry Peserta Lain
(1x Teddy Bear "TED" 60 cm with Apron berharga RM89)
5 x Pemenang Hadiah Saguhati
(4pcs Keychain setiap seorang)
(Keychain Teddy Bear Happy Family bernilai RM 80)

Best nyaaaaa! Nak...nakkk..nak sume tuuuu.. Beznye kalau dapat... Semuanya mahal-mahal lagi ekslusif! Jom kita ramai-ramai join kasi gempak GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA ni!


Owh ya..perkenalkan anak buah Yumida. Nurfakirah Hamizi. Gegirl sweet ni kita orang panggil Dedek. Umur dia 9 tahun (darjah 3). Dedek peminat besar patung teddy bear. Dalam bilik tidur dia, banyak koleksi teddy bear mini tersusun di tepi katil. Dedek dan teddy bear..tak dapat dipisahkan. Punya kisah dan sejarah dengan pemilikkan teddy bear ni.

Dahulunya, Dedek sangat sukakan kucing. Setiap kali jumpa kucing pasti akan dipeluk, dicium dan digomol. Kucing kan cute. Haiwan berbulu, manja dan suka bila dibelai oleh tuannya. Namun, kemesraan antara Dedek dan kucing terhalang oleh penyakit Dedek. Asma..penyakit Dedek yang alah pada bulu kucing. Since Dedek diserang asma, kucing dijauhkan daripada Dedek. Malah diberikan amaran untuk tidak mendekati sang kucing. Kesian kan.. Time tu dia masih kecil. Everytime datang nak pegang kucing, sure kena sergah. Menangislah dia sekuat-kuatnya.

Kita orang sepakat nak belikan dia teddy bear kecil. Untuk dibuat main. So, taklah dia asyik nak pegang kucing. Bermula hari tu, hobi Dedek mengumpul teddy bear. Tapi semua patung bear yang kecik. Nak beli yang besar, mahal sangat. Tak mampu..



Terlihat saja giveaway ni.. GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA. Yumida terus dapat idea! Haaaa....nak join giveaway ni sebab..
 

SEBAB JOIN GA NI:
Nak hadiahkan teddy bear ni buat anak buah tersayang: Dedek

Sebelum ni Dedek hanya memiliki teddy bear mini..patung bear yang kecik-kecik je. So, andai terpilih sebagai yang bertuah nanti Yumida nak kasi teddy bear special ni kat dia. Kasi surprise gitu..

Seperti yang Yumida ceritakan di atas, Dedek alah pada bulu kucing. So, nak bagi kat Dedek hadiah teddy bear ni. Bila tengok dia nangis-nangis nak pegang kucing..sayu je tengok. Alangkah indahnya kalau dapat hadiahkan teddy bear gergasi ni pada dia..

Paling utama, actually Yumida nak kasi hadiah teddy bear ni sebagai ganjaran buat Dedek, sempena Dedek dapat nombor 1 di dalam kelas. 2 kali berturut-turut tau dapat tempat pertama. Dia kan peminat teddy bear, sure dia seronok sakan. Hadiah teddy bear ni, umpama memberikan semangat buat dirinya dalam pelajaran. Suntikan motivasi buat dirinya untuk belajar bersungguh-sungguh. Sambil baca buku, sambil ulang kaji, sambil buat kerja sekolah..bolehlah dia peluk teddy bear gergasi kat sebelah. Peneman setia gitu.



Meh layan pic GIF bergerak-gerak nih. Between Dedek and teddy bear. So sweet!


 Amacam? Cute tak diorang berdua tu? Dedek and teddy bear tak dapat dipisahkan. Meh tonton video yang Yumida siapkan khas untuk diorang berdua. Dengan lagu temanya ‘Teddy Bear Song’.


Tittle: Teddy Bear
Lyric:
Teddy Bear, Teddy Bear, Turn around!
Teddy Bear, Teddy Bear, Touch the ground
Teddy Bear, Teddy bear, Touch your nose 
Teddy Bear, Teddy Bear, Touch your toes 
Teddy Bear, Teddy Bear, Wear your shoes
Teddy Bear, Teddy Bear, Go to school.

Haaa...comel tak? Mengisahkan teddy bear bersiap-siap untuk ke sekolah. Yang penting ada Dedek di sisi. Video ni telah diupload ke youtube. Ingin melihat secara jelas dan besar. Jom saksikan di youtube: http://www.youtube.com/watch?v=SB2REAi_2nI


Haaa..nak saksikan lagi videonya? Ni pulak video ke-2 yang aku hasilkan. Tajuk lagu ‘Teddy Bear’, tapi yang ni version lain nyer. Lirik pun tak sama. Semestinya antara Dedek dan teddy bear. Terjah di youtube: http://youtu.be/MWLr0E7eEo4


Tittle: Teddy Bear
Lyric:
Teddy Bear, Teddy Bear, Turn around!
Teddy Bear, Teddy Bear, Touch the ground.
Teddy Bear, Teddy bear, Polish Your shoes.
Teddy Bear, Teddy Bear, Off to School.
Teddy Bear, Teddy Bear, Jump up High.
Teddy Bear, Teddy Bear, Touch the Sky.
Teddy Bear, Teddy Bear, Well come Home.
Teddy Bear, Teddy Bear, Touch your Toes. 
Teddy Bear, Teddy Bear, Turn off the light.
Everybody say "Shhh! Shhhh!"
Teddy Bear Teddy Bear Say "Good Night”.


 Rasanya dah nak sampai ke penghujung dah ni. Yumida harap korang enjoy la menikmati doodle yang aku sajikan. Pssst! Gegirl sweet Farisha kata, jangan lupa letak banner GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA ni kat sidebar blog tau. Manalah tahu boleh jadi peserta bertuah yang memenangi teddy bear putih salju 0.8 meter. Yang syoknye, patung ni sebesar kanak-kanak! Haaa...tak tergoda ker? Meh letak reramai.




Buat kengkawan yang sedang membaca entry ni...meh join sekarang! Tak lama lagi due date GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA ni... 9 September 2013 hari Isnin. Jom ler...manalah tahu rezeki kita bakal dapat salah satu daripada hadiah yang ditawarkan di atas. Tak join kita tak tahu. Join jer...syaratnya pun mudah je. Akhir sekali, aku pohon..korang doakan kesihatan buat anak buah aku, ‘Dedek’. Hope dia sentiasa sihat walafiat, cergas dan sukses dalam pelajaran.



12 comments

Jatuh siAlif dada bertanda,
Jari tergesek menangis ia;
Sungguh kreatif Yumida Huda,
Entri terbaik semoga sukses ya.. ^^,

http://ummiainiraz.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html?m=1

Amboii...creatifnya cik adik yang sorang ni...paling terbaik... ^^

dari GA yg sama. done follow u ..singah sini pulak..jgn lupe komen ea

http://annursyauqina.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

This comment has been removed by the author.

mcm2 sis buat. kreatif.. goodluck sis :)

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

good luck. done follow you. follow mw back ? http://mizzikastories.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Sudah rintik basah perahu,
Mentari naik menanti persada;
Sudah ku telek sah sah ku tahu,
Entri terbaik pasti Yumida.

Tahniah Yumida...anda terbaik... :)

mak aih!
bru dtg sni..
glew pjg entri ni.
pling rjin n kreatif :)

cantik! menarik! :)

hai !

161. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html


EmoticonEmoticon